TIPS

Πώς να “ανοίξεις” τα στενά δερμάτινα παπούτσια σου

Τα είδες στη βιτρίνα, τα ερωτεύτηκες, τα δοκίμασες και έμοιαζαν να έχουν φτιαχτεί για τα πόδια σου αλλά όταν τα πήγες σπίτι και ήρθε η στιγμή να τα φορέσεις ανακάλυψες ότι αυτά τα παπούτσια σε στενεύουν. Φυσικά, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μία online αγορά και μάλιστα είναι πιο πιθανό, αλλά δε χρειάζεται να τα αποχωριστείς. Υπάρχει τρόπος να τα «ανοίξεις» και να σου ταιριάζουν γάντι.

shoes 

How to:

Θα χρειαστείς μόνο ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και το σεσουάρ μαλλιών.

Αρχικά, φόρα τις χοντρές κάλτσες σου με τα στενά σου παπούτσια. Προφανώς και θα νιώσεις ότι σε στενεύουν παραπάνω, αλλά αυτός είναι ένας τρόπος να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σου. Στη συνέχεια, πάρε το σεσουάρ και άρχισε να ρίχνεις πάνω στα παπούτσια ζεστό αέρα και κυρίως στα σημεία που αισθάνεσαι ότι είναι πιο στενά, όπως στη φτέρνα ή στο coup de pied. Κράτα τον αέρα για περίπου 20”, καθώς η θερμότητα βοηθά στο να ανοίξει το δέρμα. Δοκίμασέ τα χωρίς τις χοντρές κάλτσες, περπάτα λίγο στο σπίτι και τότε θα κρίνεις αν πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Ένας άλλος τρόπος να πετύχεις ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι να βρέξεις λίγο τα πόδια σου και να φορέσεις τα στενά, δερμάτινα παπούτσια σου. Έπειτα, χρειάζεται να κάνεις μερικά βήματα μέσα στο σπίτι και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Έτσι, το δέρμα θα μαλακώσει και θα προσαρμοστεί στα πόδια σου. Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις με το νερό και το περπάτημα. Εσύ θες να ανοίξουν λίγο για να μην σε στενεύουν, όχι να ξεχειλώσουν.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/streetstylestars