OUTFIT OF THE WEEK

OOTW #9: Styling tips για το σωστό layering

24MEDIA

Το layering είναι σαφώς ένα από τα μυστικά για να αναδείξεις το στιλ σου. Σε βοηθά να το κάνεις πιο ενδιαφέρον αλλά και να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία. Ωστόσο, μπορεί να ακούγεται ως ένας τρόπος να συνδυάζεις τα ρούχα σου, στην πράξη όμως δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι λίγο επικίνδυνο ίσως, γιατί ένα λάθος ρούχο μπορεί να χαλάσει την εικόνα του συνόλου.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Styling: Έφη Καρύδη

Από την άλλη δεν είναι και πυρηνική φυσική. Λίγη αντίληψη και γνώση βασικών tips είναι ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις ένα σωστό layering, το οποίο φέτος αποτελεί και μία πολύ δυνατή τάση. Ακόμα, ο καιρός δεν σε βοηθά για να παίξεις με πολλά ρούχα, μήκη, υφές, όγκους και υφάσματα, αλλά τα guidelines παραμένουν ίδια και δεν έχεις παρά να τα προσαρμόσεις. Αυτό έχει συμβεί και στο φθινοπωρινό outfit της Βιβής, που μπορεί να σου φαίνεται λίγο μακρινό, αλλά σύντομα θα το φέρεις στο νου σου.

Tip #1

Το χρώμα ή τα prints είναι η αρχή για να αρχίσεις να κάνεις layering. Φέτος, αυτό το βήμα δεν είναι πολύ δεσμευτικό, αφού μπορείς να παίξεις με χρώματα και prints, όπως στην περίπτωση της Βιβής που οι ρίγες ταίριαξαν με τα florals.

24MEDIA

 

Tip #2

Οι υφές των υφασμάτων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για ένα πετυχημένο layering. Μπορείς να συνδυάσεις πολλές διαφορετικές υφές, επιλέγοντας υφάσματα στα οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, οι βαμβακερές κάλτσες που φαίνονται πάνω από τις pvc γαλότσες είναι ένας συνδυασμός που  θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι εννοώ.

24MEDIA

 

Tip #3

Διάλεξε ένα item που να έχει πολύ όγκο, όπως οι γαλότσες σε αυτό το outfit. Πολλά ογκώδη ρούχα και αξεσουάρ μαζί δεν είναι σίγουρα ένας συνδυασμός που θα σου δώσει ένα κομψό και στιλάτο αποτέλεσμα.

24MEDIA

 

Tip #4

Τελικά είναι όλα θέμα σωστών αναλογιών. Πόσο κοντό θα είναι το φόρεμα, πόσο ψηλές οι μπότες και πόσο μακρύ το πανωφόρι. Καλό είναι λοιπόν, να φροντίζεις να κρατάς μία ισορροπία όταν φοράς ρούχα το ένα πάνω στο άλλο κι όταν τα συνδυάζεις με επιπλέον αξεσουάρ.

24MEDIA

 

Tip #5

Το layering δεν θα είναι ποτέ άψογο αν δεν το δεις με μία πιο παιχνιδιάρικη ματιά. Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη φαντασία, μερικές τολμηρές κινήσεις και τα σωστά αξεσουάρ. Η ζώνη στη μέση, πάνω από ένα φόρεμα είναι σαφώς μία καλή κίνηση που σε βοηθά στις αναλογίες αλλά χαρίζει και στιλ, ενώ η διχτυωτή τσάντα είναι το fun στοιχείο που έχει ανάγκη το outfit.

24MEDIA

 

My tip: Όλα τα παραπάνω tips δεν αποτελούν απαράβατους κανόνες. Αυτά που σε βοηθούν να ξεκινήσεις σωστά είναι τα basics για ένα σωστό layering και το αποσμητικό σου για την καθημερινή σου φροντίδα και προστασία. Η συνέχεια των συνδυασμών είναι στο χέρι σου και σύμφωνες με το γούστο σου. Στο αποσμητικό όμως δεν χωρούν παιχνίδια. Χρειάζεται να είναι αποτελεσματικό και να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια όλη μέρα, ακόμα κι όταν φοράς πολύχρωμα ρούχα.

Το νέο Dove Invisible Floral Touch είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πάνε όλα καλά από την αρχή με το layering. Είναι δοκιμασμένο σε 100 διαφορετικά χρώματα, άρα όποια κι αν διαλέξεις για το outfit σου δεν θα ανησυχείς για λευκά σημάδια και έχει μια ελαφριά floral μυρωδιά που θα σε συντροφεύει διακριτικά όλη μέρα. Τώρα λοιπόν, νιώθεις ασφαλής με τα βασικά (ενοχλητική εφίδρωση και λευκά σημάδια), επομένως είσαι έτοιμη για να παίξεις με τα layers.