ΜΟΔΑ

10 concept stores και μπουτίκ στα νησιά για το απόλυτο island shopping

Instagram/NammosVillage

Η Ελλάδα είναι «πατρίδα» μερικών από τις πιο εντυπωσιακών μπουτίκ στην Ευρώπη. Από την πρωτεύουσα μέχρι και τα πανέμορφα νησιά μας, μπορεί κανείς να βρει μπουτίκ και καλοστημένα concept stores που προσφέρουν high-end επιλογές ρούχων, προσφέροντάς σου την απόλυτη εμπειρία shopping.

Η εμπειρία του να ψωνίζεις από concept stores, όταν κάνεις διακοπές

Αν και δεν είναι η πρώτη μας σκέψη να πάμε για ψώνια όταν είμαστε διακοπές, στην Ελλάδα υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα concept stores και μπουτίκ που αξίζει να επισκεφτείς. Στην περίπτωση των παρακάτω μπουτίκ και concept stores, τα ψώνια γίνονται μέρος μια μοναδικής εμπειρίας. Γιατί το shopping δεν είναι μόνο για να δοκιμάζεις ή να αγοράζεις ρούχα. Είναι για να νιώθεις την ατμόσφαιρα αλλά και το κλίμα που έχουν δημιουργήσει για τις shopping lovers οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών.

Θα ζήσεις, λοιπόν, διαφορετικά το shopping experience, εάν επισκεφτείς κάποιο από τα παρακάτω concept stores ή μπουτίκ. Αυτή τη φορά, μπορείς να παραλείψεις τα τουριστικά μαγαζάκια που πουλάνε μαγνητάκια για το ψυγείο και t-shirts που αναγράφουν πάνω τους με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά τη λέξη “Greece” και επισκέψου κάποια από τα παρακάτω concept stores και μπουτίκ σε νησιά τα οποία είμαστε σίγουρες ότι θα λατρέψεις.

Αρζαντιέρα

Πού: Αίγινα και Κίμωλος

Μόλις πέντε λεπτά από την πόλη της Αίγινας, το Αρζαντιέρα προσφέρει χειροποίητες και εικαστικές δημιουργίες από επώνυμα κοσμήματα και αξεσουάρ μέχρι και πίνακες ζωγραφικής. Η ίδια μπουτίκ υπάρχει και στην Κίμωλο, οπότε αν κινηθείς προς Κυκλάδες μεριά, τότε επιβάλλεται να επισκεφθείς το εν λόγω κατάστημα.

Speak out Boutique

Πού: Ύδρα

Δίπλα στο λιμάνι στης Ύδρας, με άκρως νησιώτικη αισθητική, η όμορφη αυτή μπουτίκ προσφέρει χειροποίητες δημιουργίες όπως ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ τα οποία θα δώσουν στα summer looks σου ένα ενδιαφέρον και high-end twist.

Waikiki

Που: Άνδρος

Ένα από τα πιο όμορφα concept shops στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Άνδρο, μόλις λίγη ώρα από την Αθήνα με το πλοίο. Τα ολόλευκα παράθυρα λειτουργούν σαν πρώτης τάξης βιτρίνες. Το Waikiki έχει ξεκάθαρα κυκλαδίτικο αέρα στην αισθητική του. Στο μαγαζί θα βρεις κοσμήματα και ρούχα από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές αλλά και όλα τα καλοκαιρινά essentials: παρεό, μαγιό, σανδάλια κτλ.

Mariliza’s Shop

Πού: Αντίπαρος

Την μπουτίκ στην οποία έχουν ψωνίσει μέχρι και οι πιο έμπειροι fashion experts από τον χώρο της μόδας, αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και της εγχώριας showbiz, επιβάλλεται να επισκεφθείς άπαξ και βρεθείς στην Αντίπαρο. Στο μαγαζί στεγάζεται ένα ανοιχτό workshop στο οποίο η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, Μαριλίζα Δημάκου δημιουργεί τα δικά της φυλαχτά και σανδάλια, ενώ μπορείς να βρεις μέχρι και τις πιο limited edition συλλογές αξεσουάρ ξένων σχεδιαστών.

Mina’s Closet

Πού: Πάρος

Η Μίνα Κατραντζάκη, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού με εμπειρία στον χώρο της μόδας (έχει περάσει από διάφορα περιοδικά μόδας) έχει ανοίξει τη δική της μπουτίκ στην οποία μπορείς να βρεις κοσμήματα και αξεσουάρ της ίδιας. Ανάμεσα στις δικές της χειροποίητες δημιουργίες θα βρεις και ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών που έχουν μια πιο ρετρό αισθητική.

1900 Cycladic Wear

Πού: Σύρος

Η μινιμαλιστικού ύφους όψη του concept store συνάδει απόλυτα με τις μινιμαλιστικές δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών που διαθέτει το κατάστημα. Μην εκπλαγείς αν στο μαγαζί βρεις από τα πιο ενδιαφέροντα αέρινα, μάξι φορέματα μέχρι και τσάντες σε σχήμα τσιπούρας -για τις πιο τολμηρές shopper.

Karybu

Πού: Τήνος

Με άκρως κυκλαδίτικη και μίνιμαλ αισθητική, η Karybu μπουτίκ βρίσκεται στα πιο γραφικά σοκάκια της Τήνου. Σε αυτή θα ανακαλύψεις αρκετά ελληνικά brands παπουτσιών αλλά και κοσμημάτων, ενώ πολύ πιθανό είναι να βρεις και exclusive συλλογές από Έλληνες designers που έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για την μπουτίκ.

Votsalo

Πού: Ίος

Πριν περίπου 6 χρόνια, άνοιξε το concept store Votsalo το οποίο πλέον στεγάζεται στο λιμάνι του νησιού. Το μότο του καταστήματος είναι το “Fashion and Culture”, οπότε καταλαβαίνεις ότι πρόκειται να βρεις κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες, αποκλειστικά από Έλληνες σχεδιαστές. Έτσι για να ενισχύουμε την ελληνική μόδα που τόσο το έχει ανάγκη.

Maison Christian Dior pop-up store

Πού: Μύκονος

Στον πολυτελή χώρο του Nammos Village, στεγάζεται η πρώτη μπουτίκ Maison Christian Dior στην Ελλάδα. Με παριζιάνικο αέρα, το pop-up store/μπουτίκ θα σε ταξιδέψει στη Γαλλία. Χάρη σε έναν τοίχο με εικόνες του Château de La Colle Noire θα μπεις στον κόσμο του θρυλικού γαλλικού οίκου ζώντας την απόλυτη εμπειρία shopping.

Sea + Sun

Πού: Σπέτσες

Στα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού (λευκό και μπλε) το beach concept store Sea + Sun εμπνέεται από την Ελλάδα για το concept του. Στο κατάστημα θα βρεις ρούχα, μαγιό αλλά και χειροποίητα κοσμήματα Ελλήνων σχεδιαστών (ως επί το πλείστον), αλλά και διεθνών brands που θα σου προσφέρουν εντυπωσιακές καλοκαιρινές εμφανίσεις.