MET GALA

Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala για την άνοιξη του 2019

Κάθε χρόνο, η τέχνη ενώνεται με τη μόδα. Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης κάθε χρόνο, φιλοξενεί μία έκθεση όπου ο κόσμος της μόδας και της τέχνης ενώνει τις δυνάμεις του και ακολουθείται από ένα gala με τους celebrities να καλούνται να φορούν δημιουργίες σχετικές με το εκάστοτε θέμα.

Το περσινό θέμα ήταν το «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination» και εκφράστηκε ποικιλοτρόπως από τους διάσημους σχεδιαστές. Αυτή τη χρονιά, όμως το θέμα αλλάζει και παίρνει περισσότερος κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις. Ο τίτλος είναι  «Camp: Notes On Fashion» και έχει σκοπό να διεγείρει ευαίσθητα αλλά και πεδία όπου ο κοινωνικός διάλογος χρειάζεται ενισχύσεις. Έτσι κι αλλιώς, διανύουμε μία πολύ έντονη περίοδο, όπου ο ρόλος της τέχνης και της μόδας έχουν τη δύναμη να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο, χρήσιμο για την πολιτική συζήτηση.

 

Σύμφωνα με τη Vogue, ο τίτλος αναφέρεται στο κείμενο του 1964 της Susan Sontag με τίτλο Notes on Camp. Έτσι ο όρος Camp παίρνει όχι μόνο αισθητικές αλλά και πολιτιστικές διαστάσεις.

Η Anna Wintour θα είναι για 14η συνεχόμενη χρονιά επικεφαλής του event και διάλεξε την Lady Gaga, την Serena Williams και τον Harry Styles να καθίσουν δίπλα της. Όλοι τους έχουν μία πολύ προσωπική και συγκεκριμένη άποψη για τη μόδα, περνώντας τα δικά τους μηνύματα μέσω του στιλ.

 

Όσο για τους οίκους που θα συμμετέχουν, είναι απόλυτα κατανοητή η συμμετοχή του ιταλικού οίκου Gucci αλλά και άλλων όπως ο Prada, ο Versace, o Marc Jacobs και φυσικά ο Karl Lagerfeld.

Η έκθεση για το 2019 θα περιλαμβάνει 175 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων κοστουμιών, γλυπτών και πινάκων ζωγραφικής. Φυσικά το κόκκινο χαλί της 6ης Μαΐου αποτελεί ένα ραντεβού που σίγουρα δε θες να χάσεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/metmuseum