MELANIA TRUMP

O Stefano Gabbana επαίνεσε το look της Melania Trump και “ξέσπασε πόλεμος”

Από την εκλογή του Donald Trump και μετά, διάφοροι σχεδιαστές έχουν δηλώσει δημόσια πως θα αρνηθούν να ντύσουν την Melania Trump κατά τη διάρκεια της διαμονής της στον Λευκό Οίκο, μέσω ανοιχτών επιστολών και εκπομπών στην τηλεόραση. Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν πως θα έντυναν την μέλλουσα Πρώτη Κυρία, αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των Tommy Hilfiger και Carolina Herrera. Ενώ διχασμός μεταξύ των Αμερικανών σχεδιαστών καλά κρατεί, οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους φαίνεται να είναι λίγο πιο θετικοί επί του θέματος.

Για μία πρωτοχρονιάτικη γιορτή σε ένα ιδιωτικό club στο Palm Beach της Florida, η Trump φόρεσε ένα midi φόρεμα με χρωματιστούς λίθους στις τιράντες, του οίκου Dolce&Gabbana. Ο Stefano Gabbana ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του look, όπως κάνουν πολλοί σχεδιαστές όταν γνωστά πρόσωπα φοράνε τα ρούχα τους. Η Melania Trump, ωστόσο, δεν είναι ένα κοινό δημόσιο πρόσωπο -και η δήλωση του Gabbana για εκείνη ως “#DGwoman” δεν είχε ευχάριστη αποδοχή απ’ το κοινό.

Melania Trump #DGwoman thank you #madeinitaly

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

 

Ο Gabbana έγραψε κάτω απ’ την φωτογραφία “Melania Trump #DGwoman thank you US #madeinitaly.” Σε πολύ λίγο, τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή, γεμάτα από απογοήτευση και συγχρόνως επαίνους για το γεγονός πως ο Stefano υπερασπίστηκε κάποια που πολλοί έχουν αρνηθεί να ντύσουν. “Σιχαμένο” έγραφε ένα σχόλιο. “Γιατί να καυχιέσαι για το μισό αυτού του απαίσιου ζευγαριού που φοράει τα ρούχα σου [;]” Πολλοί ορκίστηκαν να μην αγοράσουν ξανά Dolce & Gabbana και να κάνουν unfollow τον σχεδιαστή από τα social media. Ένας ακόμα απογοητευμένος fan έγραψε: “Νόμιζα πως είστε ένα brand που αντιπροσωπεύει την κλάση και την αξιοπρέπεια.”

O σχεδιαστής, βέβαια, δεν έμεινε σιωπηλός και άρχισε να απαντάει στα σχόλια κατευθείαν: “Μου αρέσει η Melania” έγραψε. “Είναι πανέμορφη.” Σε εκείνους που δήλωσαν πως δεν θέλουν να έχουν σχέση με το brand, απάντησε “[μην] αγοράσετε ξανά τα ρούχα μου παρακαλώ” και “δεν χρειάζομαι έναν ανίδεο πελάτη”. Οι αντιδράσεις στο Instagram του Gabbana βέβαια δεν ήταν μόνο αρνητικές. “Είναι η Πρώτη Κυρία, γιατί να μην είναι περήφανος ο Stefano που φοράει τις δημιουργίες του;”, έγραψε κάποιος. “Είναι ένα όμορφο φόρεμα σε μία όμορφη γυναίκα”.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, η Melania έχει εμφανιστεί με διάφορους Ευρωπαίους σχεδιαστές όπως οι Roksanda, Balmain και Gucci. Παραδοσιακά, η Πρώτη Κυρία γεμίζει την ντουλάπα της με Αμερικανούς σχεδιαστές (στην περίπτωση της Michelle Obama και με ανερχόμενα ταλέντα) αν και απ΄ότι φαίνεται, το όλο θέμα θα πάει κάπως διαφορετικά για την Melania Trump.