FASHION SHOW

Paris Fashion Week: Το παρόν και το παρελθόν του Nicolas Ghesquiere είναι γεμάτο χρώμα και πολλά διαφορετικά prints

AP Photo/Michel Euler

Έχει πάντα ενδιαφέρον το κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, μιας και ο οίκος Louis Vuitton είναι το τελευταίο show του λεγόμενου «Μήνα της Μόδας». Μας κρατάει το καλύτερο για τέλος πάντα ο Nicolas Ghesquiere, ο οποίος σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του brand, καταφέρνει πάντα να μας ξεσηκώσει με τις συλλογές του. Το έκανε και αυτή τη φορά.

Για την Fall/Winter ’19 συλλογή της Louis Vuitton, ο σχεδιαστής έκανε κάτι εκπληκτικό. Έφερε το παρόν και το παρελθόν κάτω από την ίδια στέγη. Οι καλεσμένοι κατέφτασαν στο Λούβρο το οποίος είχε μεταμορφώσει στο θρυλικό Centre Pompidou, ένα κτίριο που είναι γνωστό για το πολύχρωμο εξωτερικό του και την υψηλής τεχνολογίας αρχιτεκτονική του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stay tuned for the LVFW19 show live on my Instagram & Louisvuitton.com Starting at 6pm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@nicolasghesquiere) στις

 

To κτίριο που χτίστηκε το ’70 ήταν ένα από τα πιο πρωτοποριακά λόγω της αρχιτεκτονικής του, το οποίο στεγάζεται στην γειτονιά Beaubourg, μια περιοχή στην οποία ο Ghesquiere βρήκε μπόλικη έμπνευση.

«Το στιλ, η ζωή…Αγαπώ αυτή την αίσθηση της ενδυματολογικής συγχώνευσης», ανέφερε σχετικά στις σημειώσεις του για την συλλογή.

Και αυτό ακριβώς εξέφρασε και στα ρούχα που είδαμε στην πασαρέλα. Ήταν μια «σύμπτυξη» του παρόντος και του παρελθόντος, ένα πάντρεμα ιδιαίτερων patterns και χρωμάτων και γενικά ένας εορτασμός του διαφορετικού από τις σιλουέτες, μέχρι και τις εποχές που χρησιμοποίησε σαν επιρροές στην κολεξιόν.

Παρόν vs Παρελθόν

 

Με επιρροές από το σήμερα αλλά και τα late ’80s ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόσμιξη δύο δεκαετιών που έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Ο μαξιμαλισμός του σήμερα και η κιτς αισθητική των ’80s «γεννούν» τα πιο ενδιαφέροντα, φουτουριστικά patterns. Ο σχεδιαστής είναι από τους μάστερ των patterns, εξάλλου, και η συλλογή αυτή είχε μοτίβα που είχαν πανκ, funk και ποπ χαρακτήρα.

Θα μπορούσε να τα φοράει η γιαγιά σου, αλλά και εσύ. Δηλαδή, όταν είδαμε τα κλασικά tweeds να έχει συνδυάσει με sequined «σαλιάρες», καταλάβαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Χρώμα vs Μονοχρωμία

 

Είχε πολύ χρώμα η συλλογή. Από το σετ μέχρι και τα ρούχα, αυτό ήταν από τα πιο πολύχρωμα fashion shows του μήνα. Είτε μέσα από τα φλοράλ prints που δημιούργησε, τα grungy παπούτσια σε bold, μονόχρωμες αποχρώσεις και φυσικά τα εκπληκτικά color block φορέματα και τοπ, ο Ghesquiere δεν τσιγκουνεύτηκε το χρώμα. Ο σχεδιαστής, έφερε με έξυπνο τρόπο τις ισορροπίες, συνδυάζοντας τα πιο statement κομμάτια της συλλογής με μονόχρωμα δερμάτινα παντελόνια, κολάν, ζώνες και παλτό.

 

Νιότη vs Ωριμότητα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sous de le signe de l'éclectique… Selon @nicolasghesquiere #louisvuitton #lvfw19 #paris #pompidou #louvre #catwalk

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη encore! (@encore_mag) στις

 

Είναι αυτό που είπαμε και παραπάνω. Πρόκειται για μια συλλογή που θα μπορούσε να φορέσει μια 20χρονη, αλλά και μια 60χρονη γυναίκα. Μπορεί να ανταποκριθεί στην πιο συντηρητική πελάτισσα, αλλά και στην απόλυτη fashionista που οι followers της στο Instagram, υποκλίνονται στο στιλ της. Είναι περίεργο πώς το κατάφερε αυτό, προσφέροντας μια «αναπάντεχη» συλλογή για τα δεδομένα του οίκου, μια που είμαστε σίγουροι ότι θα έχει και εμπορική επιτυχία.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler