FASHION NEWS

Η Lady Gaga κυλιέται στ’ άχυρα και ποζάρει σαν “ζωντανή κούκλα” στο εξώφυλλο του V Magazine

Είναι γνωστή για τις avant-garde εμφανίσεις που έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν. Ο λόγος για την Lady Gaga, μια καλλιτέχνιδα η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μόδα, ακόμη κι αν δεν έχει σχεδιάσει ούτε ένα ρούχο στη ζωή της. Για να σχετίζεσαι με τη μόδα εξάλλου, δε χρειάζεται να δημιουργείς ρούχα, αρκεί να μπορείς να φοράς ενδύματα, όσο απλά ή όσο περίπλοκα, και να τα υποστηρίζεις απόλυτα.

Η Gaga, σε αυτό, «μανούλα», μιας και οι εμφανίσεις που έχει κάνει στο παρελθόν έχουν θεωρηθεί εμβληματικές και το στιλ της (και η φιλοσοφία της σαν άνθρωπος) ένα από των γυναικών που εμπνέουν και επηρεάζουν αδρά τη μόδα. Η ίδια μπορεί να επηρεάσει ακόμα και μέσα από μια φωτογράφηση και η πρόσφατη της για το V Magazine σίγουρα προκαλεί εντυπώσεις.

Η Lady Gaga για το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου του γνωστού περιοδικού, ποζάρει στον φακό του ταλαντούχου φωτογράφου, Jean-Paul Goude. Η καλλιτέχνιδα γιορτάζει τα δέκα χρόνια από το πρώτο της εξώφυλλο για τις εκδόσεις, με αυτή τη σίγουρα ασυνήθιστη φωτογράφηση.

Στο εξώφυλλο, η Gaga ποζάρει σαν ζωντανή κούκλα, θυμίζοντας μικρά αγαλματίδια που συλλέγει πολύς κόσμος και διακοσμεί στο σπίτι του. «Προσπαθήσαμε να μεταμορφώσουμε την Gaga σε μια ζωντανή κούκλα, όπως τα αγαλματίδια που συλλέγουν οι άνθρωποι και στολίζουν πάνω από το τζάκι τους, σε πραγματική διάσταση», εξηγεί σχετικά ο Jean-Paul Goude.

Η Gaga «κυλιέται» στ’ άχυρα, με αφορμή την φωτογράφηση και φοράει δημιουργίες υψηλής ραπτικής που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση, όσον αφορά το concept του editorial.

Στο εξώφυλλο, η καλλιτέχνιδα εμφανίζεται φορώντας ένα εντυπωσιακό headpiece από φτερά στο κεφάλι (δημιουργία του Shaun Leane για τον οίκο Alexander McQueen), ένα μακρύ μαύρο φόρεμα και μια πανέμορφη ροζ ρόμπα, επίσης από φτερά (όλα δια χειρός του Armani Prive).

Το μακιγιάζ της για την φωτογράφηση (όπως και όλο το σύνολο) μας δίνει μια «μαρία-αντουανετική» διάθεση, με το ολόλευκο βαμμένο πρόσωπό της, ενώ τα neon sticks που κρατάει, μας ταξιδεύουν σε έναν πλασματικό γαλαξιακό ανεξερεύνητο πλανήτη.

 

 

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για το editorial, η 32χρονη σταρ διατηρεί αυτό το γαλαξιακό ύφος που υπερισχύει στο εξώφυλλο, εκπροσωπώντας αυτό το concept με ένα ασημένιο Versace φόρεμα, πανύψηλα τακούνια, ενώ μια τεράστια περούκα που θυμίζει τα μαλλιά της Μαρίας Αντουανέτας ολοκληρώνει το look.

 

Σε μια άλλη εικόνα, η Gaga είναι ξαπλωμένη σε άχυρα, φορώντας πιο abstract δημιουργίες του οίκου Maison Margiela, αποδίδοντας ένα πιο avant-garde look.

 

Η Lady Gaga φαίνεται να μην έχει δώσει συνέντευξη για το περιοδικό, με τον editor-in-chief του V Magazine, Stephen Gan να έχει επικεντρωθεί στην συνεργασία του με την σταρ. Η Gaga έχει ποζάρει για εξώφυλλα του περιοδικού, 25 φορές τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/mainstyleofficial/