KAIA GERBER

Η Kate Moss, η Kaia Gerber και η αειφόρος συλλογή της Stella McCartney

H νέα διαφημιστική καμπάνια της Stella McCartney για την άνοιξη του '19 θα έχει πρωταγωνίστριες την Kate Moss και την Kaia Gerber. Η πρώτη είναι γνωστό πρόσωπο του οίκου, αφού είναι η 7η φορά που θα την δούμε σε σχετική καμπάνια, ενώ είναι η πρώτη για την νεαρή Kaia. Την φωτογράφιση, η οποία έχει να κάνει με την αειφορία έκανε ο Johnny Dufort, με το αποτέλεσμα να είναι μία ξεκάθαρη αναφορά και στήριξη της «πράσινης» φιλοσοφίας, την οποία υποστηρίζει το brand τα τελευταία χρόνια.

Οι φωτογραφίες δεν είναι από τις συνηθισμένες που θα δεις σε αντίστοιχες καμπάνιες μόδας, αλλά κυκλικές, συμβολίζοντας την πίστη της σχεδιάστριας στην κυκλική οικονομία.

Όσο για τον λόγο που διάλεξε αυτά τα ονόματα να συμμετέχουν στην καμπάνια της, η Stella McCartney έχει μία πολύ καλή εξήγηση. «Γι’ αυτή τη σεζόν, ήθελα να αποδώσω τον θαυμαστό κόσμο των γυναικών: τον κύκλο της ζωής και την αγάπη της μάθησης από εκείνες που εμπνέουν… Εκπροσωπούμε τις γυναίκες κάθε ηλικίας».

Δεν είναι καθόλου τυχαία, λοιπόν, η επιλογή της Kate Moss και της Kaia Gerber. Το παρελθόν και το παρόν, μέσα από τρανταχτά παραδείγματα γυναικών που έχουν κάτι να πουν, εκφράζονται μέσα από τα πρόσωπα των δύο γυναικών.

H Kaia Gerber δηλώνει ενθουσιασμένη που συμμετέχει στην καμπάνια της Stella McCartney, η οποία σαφώς αντιπροσωπεύει έναν νέο κεφάλαιο του brand.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των υλικών που χρησιμοποιεί η Stella McCartney στο runway είναι από από πράσινα υλικά, όπως το οργανικό βαμβάκι και denim και το ανακυκλώσιμο νάιλον.