DONALD TRUMP

Οι καταναλωτές μποϊκοτάρουν τα fashion brands της Ivanka Trump

Έπειτα από το κάλεσμα ακτιβιστών να μποϊκοτάρουν οι καταναλωτές τα καταστήματα που συνεργάζονται με τα fashion brands της Ivanka Trump, η εταιρεία Nordstrom ανακοίνωσε ήδη τη λήξη της συνεργασίας της με την κόρη του Donald Trump, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στις χαμηλές πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι οι αποφάσεις τέτοιου τύπου βασίζονται στην απόδοση που σημειώνει το κάθε brand και πως ο αποκλεισμός κάποιων εταιρειών ενίοτε είναι μέρος του ρυθμού λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Η Ivanka Trump, η οποία εργάζεται και ως σύμβουλος του πατέρα της, έχει παραχωρήσει το όνομά της (με το αζημίωτο, φυσικά) σε σειρές προϊόντων όπως παπούτσια, τσάντες και είδη ρουχισμού. Επιπλέον, σχεδιάζει και πουλά κοσμήματα.

Η πρωτοβουλία για το μποϊκοτάρισμα των προϊόντων που φέρουν το όνομα “Trump” ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από δύο γυναίκες, οι οποίες έγιναν έξαλλες από τα σεξιστικά σχόλια του Donald Trump και ξεκίνησαν την εκστρατεία με την ονομασία “GrabYourWallet”.

Η μία εξ αυτών, Shannon Coulter, έγραψε μεταξύ άλλων στο προφίλ της στο twitter ότι εκείνοι που δεν ψήφισαν τον Donald Trump για πρόεδρο των ΗΠΑ ελέγχουν τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια της αγοραστικής δύναμης της χώρας.

Μην το ξεχνάτε. Ποτέ μην ξεχνάτε τη δύναμή μας. Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά“, αναφέρει χαρακτηριστικά το site της καμπάνιας και φαίνεται πως το αγοραστικό κοινό το κάνει ήδη πράξη.