INSTAGRAM

Αυτό είναι το χειρότερο χρώμα για να φοράς όταν σε τραβάνε φωτογραφία

Το instagram σε έχει μετατρέψει πολύ ή λίγο σε έναν ερασιτέχνη φωτογράφο. Έχεις μάθει από φωτισμό, σωστές γωνίες, σκιές, πλάνα και λήψεις και είσαι έτοιμη πάντα για το τέλειο κλικ, το άψογο αποτέλεσμα. Συχνά όμως, αφού τα έχεις προετοιμάσει όλα σωστά, κάτι λείπει από την φωτογραφία σου, κάτι έχει πάει λάθος κι αναρωτιέσαι τι μπορεί να είναι αυτό. Θέλω να σου πω, ότι μπορεί να φταίει το χρώμα στο outfit που φοράς.

Το ξέρω ότι είναι τέλειο το look σου. Μοιάζει απόλυτα ινσταγκραμικό και μπορεί να είναι αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχεις επιλέξει τα σωστά χρώματα για τη φωτογραφία. Η Leatrice Eiseman, executive director του Pantone Color Institute, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου πει ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για τις φωτογραφίες και πιο όχι.

 

Σύφωνα με την ειδικό, οι πολύ αχνές παστέλ αποχρώσεις και το λευκό μπορεί να κάνουν το αποτέλεσμα να μοιάζει ξεθωριασμένο. Ξεχνάς δηλαδή το total white outfit ή το παστέλ γαλάζιο σου πουλόβερ. Ωστόσο, η ίδια συμπληρώνει ότι μία πιο κοκκινωπή πινελιά στο σύνολο μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα το outfit και να δώσει ζωντάνια στη φωτογραφία σου. Αν πάλι δεν θες να αποχωριστείς τις παστέλ αποχρώσεις σου και τους παλ χρωματικούς τόνους, τότε το γκρι είναι η λύση που ζητάς.

 

Προφανώς, τα χρώματα που κολακεύουν στις φωτογραφίες είναι τα έντονα, όπως το κόκκινο, οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε, όπως το τιρκουάζ, το σκούρο πράσινο και φυσικά το μαύρο. Αν το καλοσκεφτείς, ίσως σου έρθουν στο μυαλό μερικά παραδείγματα.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/streetrends