ΜΟΔΑ

Η Reebok Classic συναντά το στιλ του αύριο προσφέροντας ένα συναρπαστικό fashion show

Αν κάτι μπορείς να πεις ότι λείπει από τη σκηνή των νέων σχεδιαστών μόδας είναι ο χώρος για να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν άνευ στεγανών και στερεοτύπων. Φυσικά πάντα με σεβασμό και πίστη στις κλασικές αξίες που διέπουν τη μόδα, καλό είναι οι νεοεισερχόμενοι σε αυτό το απαιτητικό πεδίο να έχουν ευκαιρίες για να ξεδιπλώνουν τις ιδέες τους. Η έμπνευσή τους οφείλει να είναι μια πηγή αυθορμητισμού, να οξύνει τη δημιουργική τους σκέψη, να βοηθάει να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Παρατηρώντας το catwalk της Reebok Classic στο φετινό Mad Walk by Aperol Spritz, αμέσως αντιλήφθηκα ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα εντυπωσιακό fashion show που απογείωνε η μελωδική φωνή της Μαρίνας Σάττι.

 

Κι όντως έτσι ήταν, αφού η Reebok Classic φέτος αποφάσισε να ανακαλύψει εκ νέου τα όριά της και αυτό το έκανε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Με βαθιά παράδοση στο urban street style και πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες, με εμπιστοσύνη στους σχεδιαστές του αύριο, η Reebok Classic έδωσε την ευκαιρία σε Έλληνες σπουδαστές μόδας να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, αυτή της συνεργασίας με ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά brands παγκοσμίως.

 

Στην πραγματικότητα, αυτό που ξέρει καλά να κάνει η Reebok Classic είναι να δημιουργεί νέες τάσεις, να ανανεώνει και να απογειώνει το street style κοιτάζοντας μπροστά. Πάνω σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία -την είσοδο του μέλλοντος στη μόδα του σήμερα-  στήθηκε και υλοποιήθηκε ένα πολύ ωραίο project. Οι νεαροί σπουδαστές του Fashion Workshop Mod’ Art International κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια, έχοντας πάντα ως πηγή έμπνευσης τα outfits της Reebok Classic και να αφήσουν το σημάδι τους στο vibrant urban style της. Δίχως περιορισμούς και κατευθύνσεις παρά μόνο μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης, που δεν είναι άλλη από τη στόφα που είναι δομημένη η Reebok Classic εδώ και πολλά χρόνια, έφτιαξαν μία νέα συλλογή ρούχων από την αρχή.

Όσο καιρό σχεδιάζαμε τα ρούχα, παρά τις συχνές μας συναντήσεις με την ομάδα της Reebok Classic, το project έμοιαζε με ψέμα! Μόνο την ημέρα του Madwalk πιστέψαμε όντως ότι σχεδιάσαμε τα ρούχα και ότι όντως θα εμφανιστούν μαζί με τη Reebok Classic

Έτσι οι σπουδαστές άρπαξαν την μοναδική ευκαιρία και πάντρεψαν τις κλασσικές αξίες με τις ανατρεπτικές οπτικές του μέλλοντος κι όλο αυτό σε ένα πλαίσιο πηγαίου ενθουσιασμού αλλά και σκληρής και απαιτητικής δουλειάς. Ο στόχος ήταν η πασαρέλα του fashion music project, MadWalk by Aperol Spritz, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Τα παιδιά έζησαν όλη την πίεση αλλά και την έξαψη δημιουργικότητας που έχει η προετοιμασία ενός fashion show και μάλιστα πολύ νωρίς. Σύμφωνα με την Creative Director του Fashion Workshop, Genevieve Μajari το project έμοιαζε ουτοπία για όλους μέχρι που το είδαν να παίρνει σάρκα και οστά στο MadWalk by Aperol Spritz.

 

Ανατρεπτικά σχέδια, αναπάντεχες στιλιστικές παρεμβάσεις και προτάσεις που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τις καθιερωμένες, αναμενόμενες πλέον γραμμές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τη μόδα σήμερα ήταν ο στόχος αυτής της συνεργασίας. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, η δημιουργία άνευ στεγανών και περιορισμών ήταν τα βασικά συστατικά της συλλογής των σπουδαστών. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένας νέος σχεδιαστής για να ξεπεράσει τα όρια, να απεγκλωβιστεί από τα στιλιστικά δεδομένα, να ξεφύγει από τις επαναλαμβανόμενες νόρμες και να αφήσει το δικό σου προσωπικό στίγμα.

Το concept μας προέκυψε έπειτα από πολλή δουλειά, συζήτηση και σχεδιασμό. Σεβόμενοι την παράδοση και τις αρχές της Reebok Classic, θέλαμε από την αρχή να δημιουργήσουμε κάτι έντονο και δυναμικό…  Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν ο χρόνος παράδοσης. Αλλά, αυτό ήταν και το πιο σημαντικό μάθημα επαγγελματισμού

Ξεκινώντας από το μηδέν, οι εκκολαπτόμενοι σχεδιαστές ξεκίνησαν να σχεδιάζουν, να δοκιμάζουν, να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια, υποκινούμενα από την δημιουργική τους σκέψη. Η έμπνευσή τους για όλα αυτά δεν ήταν άλλη από τις κλασικές αρχές της Reebok Classic, τα αγαπημένα παπούτσια της και τα Reebok Classic Outfits. Έτσι, στη συλλογή που παρουσίασαν φαίνεται η φιλοσοφία του αγαπημένου brand αλλά ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρη η φρεσκάδα και η οπτική μίας νέας σχεδιαστικής γενιάς που έχει το δικό της όραμα για τη μόδα αλλά ταυτόχρονα σέβεται τις κλασικές αξίες.

 

Ένα μυστηριώδες αλλά και ισορροπημένο πάντρεμα των κλασσικών με των πρωτοποριακών γραμμών ήταν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που δικαίωσε τόσο τον κόπο των παιδιών όσο και την εμπιστοσύνη της Reebok Classic στη νέα γενιά. Διαφάνειες από νέα υλικά, ιριδίζουσες λεπτομέρειες, μεταλλικά ρέλια, ανατρεπτικοί συνδυασμοί και φουτουριστικά στοιχεία ήταν τα συστατικά της συλλογής που είδαμε στη σκηνή του MadWalk by Aperol Spritz. Η μόδα επιτέλους αρχίζει να γίνεται μέσο ελεύθερης πραγματικά έκφρασης, πεδίο καλλιτεχνικής και αέναης δημιουργίας, ένας χώρος πειραματισμών και αναζωογόνησης ταυτόχρονα και αυτή η δράση είναι η απόδειξη και η δικαίωση αυτού.

 

Πάντα με βάση τη αρχική φιλοσοφία και λογική αυτής της συνεργασίας στήθηκε όλο το fashion show. Ακόμα και η επιλογή των μοντέλων έγινε μέσα από νέα παιδιά που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από το στιλ, δεν διστάζουν να δοκιμάζουν νέες τάσεις και εν δυνάμει είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν τα νέα street trends.

‘Φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου το ένδυμα δίνει χρώμα κι έκφραση ελευθερίας. Πειραματιζόμαστε συνεχώς και δοκιμάζουμε τα όριά μας. Μόδα για εμάς είναι η αντίληψη της ζωής και της δημιουργικότητας, ως αναπόσπαστο καθημερινό βίωμα εξέλιξης’

 

Τα σχέδια των σπουδαστών που είδες στο fashion show της Reebok Classic είναι μόνο ένα μέρος της συλλογής που θα παρουσιάσουν κατά την αποφοίτησή τους. Δεν θα διατεθούν προς πώληση καθώς αποτελούν μέρος της διδακτέας τους ύλης, ωστόσο προφανώς είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα-ευκαιρίες που τους μύησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πραγματικότητας της λαμπερής βιομηχανίας της μόδας.