Η cruise collection του Gucci έδωσε ζωή σε νεκρόπολη της Γαλλίας

Η Gucci Cruise Collection ξέφυγε κατά πολύ από τα καθιερωμένα και παρουσιάστηκε σε μια νεκρόπολη της Γαλλίας.

Αυτή τη σεζόν, οι creative directors των διάσημων οίκων μόδας αποφάσισαν να οργανώσουν μικρά ταξίδια για να μεταφέρουν σε μία άλλη πραγματικότητα τον κόσμο τους, όπου και θα παρουσιάσουν τις cruise συλλογές τους. Φυσικά τα σκηνικά παρέπεμπαν σε καλλιτεχνικό υπερθέαμα, ενώ τα ρούχα ολοκλήρωναν το σκηνικό μοναδικά. Αυτό συνέβη και με τον οίκο Gucci, ο οποίος άφησε την Ιταλία και μετέφερε το show στη Γαλλία.

Ο Alessandro Michele φαίνεται ότι δεν καθησυχάζεται και πάντα ψάχνει τον τρόπο να ξεπεράσει κάθε πήχη που έχει τεθεί από τους μετρ του είδους. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι κέρδισε, τουλάχιστον από άποψη εντυπωσιασμού, αφού το cruise show του οίκου Gucci έλαβε χώρα στην Alyscamps, μία ρωμαϊκή νεκρόπολη, νότια της γαλλικής πόλης Arles.

Η επική ιστορία που ακολουθεί την πόλη αυτή ήταν σαφώς σημείο αναφοράς κι έμπνευσης για τη δημιουργία του show, με εμφανέστατες τις συνδέσεις τις αρχαίας και σύγχρονης κουλτούρας, μία ζεύξη που ο Alessandro μάλλον απολαμβάνει να επιχειρεί, γι' αυτό τα καταφέρνει άψογα.

Καπνοί και κεριά ήταν τα στοιχεία που ολοκλήρωσαν την gothic αισθητική του runway που περπάτησαν τα μοντέλα, φορώντας τις δημιουργίες της cruise collection που σαφέστατα είχαν όμοιες αναφορές στιλιστικά αλλά και σχεδιαστικά με την όλη σύλληψη της ιδέας.

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

AP Photo/Claude Paris

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Claude Paris

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ