ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Ο Yiorgos Eleftheriades “δανείζεται” ρούχα από την ανδρική γκαρνταρόμπα και παρουσιάζει μια πολυδιάστατη συλλογή ρούχων

Είμαι πολύ επιλεκτική, όσον αφορά την ελληνική μόδα και σχεδιαστές. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, ώστε να αποκτήσουμε πραγματική ταυτότητα σαν λαός κάτι που ισχύει όχι μόνο για τους Έλληνες designers, αλλά και για το στιλ των κατοίκων της χώρας μας. Ίσως αυτό να ξεκινάει από το τι παρουσιάζουν οι Έλληνες δημιουργοί και την κατεύθυνση που αποφασίζουν να έχει η αισθητική τους. Ένας από τους ανθρώπους που είναι χρόνια στον χώρο της μόδας -και δικαιολογημένα- και που από το ξεκίνημά του έχει οριοθετήσει την αισθητική του με τέτοιο τρόπο ώστε να είτε σ’ αρέσει, είτε όχι, να θέλεις να την υιοθετήσεις, είναι ο Γιώργος Ελευθεριάδης.

Διάβασε ακόμη: O οίκος Alexander McQueen κάνει τη διαφορά. Παρουσιάζει διαχρονικά ρούχα στην πασαρέλα με μια συλλογή αφιερωμένη στη βιώσιμη μόδα

Από μικρή ήμουν φαν του εν λόγω σχεδιαστή, και ακόμα θυμάμαι την εξαιρετική δεξιοτεχνία στα ρούχα του. Ξεκινώντας σαν ένας designer που σχεδίαζε ανδρικά ρούχα, ο Yiorgos Eleftheriades είναι από τους ανθρώπους που κατασκευαστικά δημιουργούν πραγματικά καλοραμμένα ρούχα. Συνεχίζοντας και στο γυναικείο ένδυμα τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να δούμε την πολυδιάστατη πλευρά (και αισθητική του) και τη δική του ματιά για το πώς οραματίζεται την Ελληνίδα γυναίκα και το στιλ της.

Δες ακόμη: Τι απέγινε η Γενιά Χ; Η νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη εμπνέεται από το grunge και κλείνει το μάτι στο παρελθόν

Για τη Fall/Winter ’19-’20 σειρά, YESYMPHONY, ο σχεδιαστής παντρεύει το ανδρόγυνο στιλ με επιρροές από τις κουλτούρες της Δύσης και της Άπω Ανατολής.

Οι ψηλόμεσες, τύπου ’40s παντελόνες, οι ολόσωμες υφασμάτινες σαλοπέτες, τα crisp πουκάμισα και τα statement, υπερμεγέθη παλτό συνδυάζονται με υφάσματα και υφές, όπως τη δαντέλα, το σατέν, με oriental ύφους patterns σε φορέματα και μπλούζες προσφέροντας τελικά απαράμιλλο στιλ και δυναμισμό στα everyday looks.

Δαντελένια ζιβάγκο tops φοριούνται κάτω από oversized αέρινα patterned φορέματα, καρό γιλέκα και παλτό με άλλα καρό, ενώ οι bold αποχρώσεις του μπλε ηλεκτρίκ, πράσινου τιρκουάζ και φλογερού κόκκινου δίνουν μια fun πινελιά στην ανδρόγυνου ύφους συλλογή.

O κόσμος του Yiorgos Eleftheriades θέλει τη γυναίκα να ξεχωρίζει από τη μάζα, να έχει άποψη, αισθητική και να συναρπάζει με τη διαφορετικότητα της.

Είναι σύγχρονη, εκπέμπει θηλυκότητα και αγαπάει τη μόδα. Αν όλα αυτά σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο, τότε μόλις βρήκες την τέλεια συλλογή για ‘σένα.

Για περισσότερα μπες στο https://www.yiorgoseleftheriades.com.