GIGI HADID

Το πιο κακό photoshop. H Kendall και η Gigi δεν έχουν γόνατα

To πιστεύεις ή όχι, τα περιοδικά κάνουν ακόμα Photoshop στα μοντέλα. Όντως. Κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουμε δει σώματα γυναικών να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα μιας κοινωνίας με καθόλου ρεαλιστικές προσδοκίες. Σε πιο πρόσφατα νέα, η γκάφα που συνέβη πρόσφατα είναι ιδιαίτερα περίεργη. Κυρίες και κύριοι, μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να θρηνήσουμε τον χαμό των γονάτων της Kendall Jenner και Gigi Hadid.

Τι συνέβη στα γόνατά τους ρωτάς; Το περιοδικό W έχει επέτειο 10 χρόνων. Έτσι οι λοιπόν, οι καλλιτέχνες Lizzie Fitch και Ryan Trecartin συνεργάστηκαν με τον φωτογράφο Ryan Kibler για να δημιουργήσουν το ‘Placebo Pets’ ένα editorial τύπου performance art το οποίο χρησιμοποιεί τη φιλία των Jenner και Ηadid για να ενσαρκώσει τη μολυσματική σχέση που έχουμε με τα social media. Η φωτογράφιση περιλαμβάνει και τον τραγουδιστή Lauren Devine.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα μοντέλα έχουν τους ρόλους των ‘super φιλικών, εξημερωμένων ανθρωποειδών κατοικίδιων” αφού απ’ ότι φαίνεται, μόνο τα “πιο φιλικά” θα επιζούσαν μίας εισβολής από ανώτερα εξωγήινα είδη ανθρωποειδών”. Οι καλλιτέχνες εξήγησαν πως βρίσκουν τις σχέσεις των ανθρώπων με τα κατοικίδια να είναι παρόμοιες με των ανθρώπων και την τεχνολογία. ”Με τον τρόπο που έχουμε μάθει να προσαρμόζουμε την συμπεριφορά μας, την γλώσσα και τις εικόνες που διαλέγουμε να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας που αλλάζουν”.

 

Οπότε, ναι, όλα αυτά είναι πάρα πολύ cool, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε λίγο για το γεγονός ότι έχει τόσο Photoshop; Όταν εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες, οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα μοντέλα. “Πού είναι τα γόνατά τους;” έγραψαν οι περισσότεροι χρήστες, ενώ άλλοι σημείωσαν την έλλειψη κενού ανάμεσα στα δόντια της Jenner. Αλλά γιατί; ρωτάμε εμείς. Αυτές οι γυναίκες πληρώνονται για την ομορφιά τους, γιατί να υποστούν τόσο βαριά επεξεργασία; Ή μήπως το W πίστευε πως δεν θα το προσέξει κανείς;

 

Αν αυτό ήταν επίτηδες ή όχι, είναι συζητήσιμο. Ωστόσο, πολλές φωτογραφίες περιλαμβάνουν πολύ προφανώς παραμορφωμένα κομμάτια του προσώπου, όπως οι μύτες τους, και πραγματικά ευχόμαστε όλο αυτό να έχει να κάνει με τέχνη. Ή κάτι τέτοιο.