ΜΟΔΑ

“Γεια σου Ανορεξία” γράφει η Alesya Kafelnikova και προκαλεί πανικό στα media

Η Alesya Kafelnikova είναι μοντέλο από τη Ρωσία και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο επερχόμενο Fashion Week του Λονδίνου. Συγχρόνως, όμως, έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία όσον αφορά το βάρος της, αφού τα Ρωσικά media μιλούν για 'διατροφική διαταραχή', ενώ εκείνη ανέβασε φωτογραφία του εαυτού της να τρώει ένα burger, με τη λεζάντα "Γειά σου Ανορεξία".

Οι selfies της Alesya προκάλεσαν γενική ανησυχία στα media στη Μόσχα αφού στις φωτογραφίες η 16χρονη φαινόταν επικίνδυνα αδυνατισμένη.  Ο πατέρας της Alesya, πρώην star του τένις Yevgeny Kafelnikov, δήλωσε ο ίδιος πως ‘Αυτό είναι πραγματική ανορεξία’. Η έφηβη star βρίσκεται σε castings στο Λονδίνο ενώ υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς πως είναι άρρωστη, στην πατρίδα της.

 

Η θυμωμένη Alesya απάντησε, λέγοντας στο ΜailOnline: “Είμαι γύρω στα 49-50 κιλά. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη στην καριέρα μου και δουλεύω με το καλύτερο πρακτορείο του κόσμου. Γι’ αυτό δεν μπορώ να σταματήσω να δίνω προσοχή στο φαγητό αλλά και στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Οπότε τι άλλες ερωτήσεις υπάρχουν;”

 

Η Alesya που γίνεται 18 τον άλλο μήνα, πρόσφατα μετακόμισε από το Παρίσι στο Λονδίνο για να δουλέψει στο Elite Agency και σημείωσε πως είναι πάνω από το minimum βάρος για το ύψος της. Επίσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς των social media που με βάση τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει, μοιάζει  στην Isabelle Caro, τη Γαλλίδα μοντέλο που πέθανε σε ηλικία 28 ετών από ανορεξία.

 

Η Alesya επέμεινε: “[Το βάρος μου] μου επιτρέπει να δουλέψω στην Ευρώπη, παρεμπιπτόντως. Αν οι δημοσιογράφοι ήξεραν τους κανονισμούς στη βιομηχανία του modeling, δεν θα έγραφαν τέτοια πράγματα.”

Το πρακτορείο της Alesya έδωσε τα στοιχεία της που είναι ύψος 1.75, στήθος 77 εκ., μέση 62 εκ. και γοφοί 88 εκ. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση της Alesya είναι εμφανώς επικύνδινη, με βάση τις φωτογραφίες στο λογαριασμό της και αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε να γίνει δεκτή σε οποιοδήποτε πρακτορείο modeling σε μία εποχή που το heroin δεν είναι πια chic.