FASHION NEWS

Οι πολλαπλές περσόνες του David Bowie εμπνέουν για άλλη μια φορά τη μόδα

AP Photo/Bob Child, File

"I spoke into his eyes, I thought you died alone, a long, long time ago". Οι στίχοι του David Bowie, "A Man Who Sold the World" είναι χαραγμένοι στο μυαλό μας και αντιθέτως με το τι λένε, ο τραγουδιστής που απεβίωσε το 2016, δεν «πέθανε μόνος». Ούτε ο ίδιος, ούτε η κληρονομιά του, την οποία οι fans, η βιομηχανία της μουσικής, μόδας -και η λίστα συνεχίζεται-, την διατηρούν ζωντανή.

Και αυτό, γιατί ο Bowie ήταν πρωτοπόρος. Ήταν ένας άνθρωπος που έσπασε τους κανόνες της μουσικής, της σεξουαλικότητας, τα στάνταρ της ομορφιάς και της μόδας. Μαζί με την μουσική του κληρονομιά, λοιπόν, όλα αυτά συνεχίζουν και σήμερα ν’ ακολουθούν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ποπ κουλτούρα.

H Vans το αναγνωρίζει αυτό και τιμά την κληρονομιά του David Bowie με μια limited edition συλλογών ρούχων και παπουτσιών. Αποτίει φόρο τιμής στη ζωή και την κληρονομιά του με μια unisex συλλογή για ενήλικες και παιδιά.

Η έμπνευση

Αντλώντας έμπνευση από μερικά από τα επιδραστικότερα έργα και τις πολύχρωμες περσόνες του Bowie, η συνεργασία γιορτάζει μια κοινή δύναμη, αυτή της Vans και “του ανθρώπου που έπεσε στη Γη” – δύο οντότητες που για δεκαετίες έχουν υπερασπιστεί το διαφορετικό και το ‘παράξενο’, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα σε πολλές γενιές.

 

Οι θρυλικές εικόνες του Bowie από όλη τη διάρκεια της καριέρας του, από το Space Oddity του 1969, μέχρι και το τελευταίο του άλμπουμ του 2016, Blackstar ήταν και αυτές βασική πηγή έμπνευσης της κολεξιόν.

H συλλογή

 

Η capsule συλλογή Vans x David Bowie αποτελείται από πέντε ρούχα και 5 ζευγάρια παπούτσια. Το κάθε κομμάτι αναπαριστά χαρακτηριστικές στιγμές του Bowie, από τα εξώφυλλα των albums Aladdin Sane και Ziggy Stardust μέχρι και το Serious Moonlight τουρ.

Λίγα λόγια για το Vans Era

Η συλλογή παπουτσιών περιλαμβάνει  το κλασικό μοντέλο Vans Era στο πρώτο hit single του Bowie “Space Oddity” από το 1969. Το πρώτο skate υπόδημα της Vans εμφανίζεται με ποικίλες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και κυλινδρικά σχήματα που παραπέμπουν στο εξώφυλλο του δίσκου. Ο σχεδιασμός του μοντέλου Era ολοκληρώνεται με μία μαύρη σόλα, στην οποία είναι χαραγμένο το όνομα του album στις εξωτερικές πλευρές καθώς επίσης και ένα σχέδιο που παραπέμπει σε μουσικό κύμα στις εσωτερικές πλευρές των δύο υποδημάτων.

 

Το Vans Slip-on

Το τελευταίο album του David Bowie, το Blackstar αναδεινύεται στο κλασικό μοντέλο Vans Slip-on. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από καμβά και suede λεπτομέρειες, στο πάνω μέρος του υποδήματος αποτυπώνεται ένα αστέρι από βινύλιο, ενώ η σόλα σε μαύρο χρώμα, περιλαμβάνει ανάγλυφα αστέρια. Το μοντέλο Slip-On ολοκληρώνεται με έναν γαλαξία από αστέρια, στο εσωτερικού του υποδήματος, ως φόρο τιμής στην κληρονομιά του Bowie.

Η συλλογή Vans x David Bowie θα είναι διαθέσιμη από τις 5 Απριλίου σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Bob Child, File