FASHION NEWS

Η Fraces Bean Cobain κυκλοφορεί ρούχα εμπνευσμένα από τον πατέρα της Kurt και τα θέλουμε όλα

Evan Agostini/Invision/AP

Στα μάτια μου, ο Kurt Cobain ήταν κάτι σαν τους καταραμένους ποιητές. Οι στίχοι ενός τραγουδιού μπορούν εξάλλου να χαρακτηριστούν ως ένα είδος ποίησης και ο Cobain ήταν σίγουρα μια τέτοια περίπτωση. Όπως και οι «καταραμένοι ποιητές», ο Ρεμπώ ή ο Μπωντλαίρ έτσι και ο Kurt ζούσε έξω από τα στάνταρντ πλαίσια της κοινωνίας. Οι καταχρήσεις των οδήγησαν ώστε να έχει μια οδυνηρή κατάληξη, μια που στιγμάτισε πολύ κόσμο, όχι μόνο της μουσικής σκηνής, αλλά και αυτόν της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Διάβασε ακόμη: Η κόρη του Kurt Cobain πήρε διαζύγιο κι έχασε τη θρυλική κιθάρα του πατέρα της

Με αφορμή τη ζωή του γνωστού μουσικού και το εμβληματικό του στιλ, η κόρη του Frances Kurt Cobain σε συνεργασία με το “Kurt Cobain estate”, δημιούργησαν μια σειρά ρούχων, εμπνευσμένη από τον ίδιο.

  από selfridges.com

Με το όνομα “Kurt Was Here,” η συλλογή είναι ένας φόρος τιμής στον frontman των Nirvana και περιλαμβάνει πάνω 50 unisex κομμάτια τα οποία περιλαμβάνουν τυπώματα από έργα του Cobain: από πίνακες, σκίτσα μέχρι και αποσπάσματα από τα προσωπικά του ημερολόγια, τα ρούχα της σειράς έχουν όλα ένα «κομμάτι» από τον Cobain. Η σειρά περιλαμβάνει t-shirts, φούτερ και hoodies και τα σχέδια είναι προσαρμοσμένα πάνω σε αυτά του Kurt Cobain.

από selfridges.com

Δες ακόμη: Διάσημοι θάνατοι που μας συγκλόνισαν

«Πιστεύουμε ότι η σημαντικότητα της τέχνης είναι τρομερά ισχυρή, ειδικά στο τρέχον κοινωνικό και πολιτικό κλίμα. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μοιραστούμε τη συλλογή αυτή του Kurt με άλλους καλλιτέχνες, συλλέκτες και φανς του, επιτρέποντάς τους να ζήσουν την εμπειρία της κληρονομιάς του Kurt με διαφορετικό τρόπο και όλοι μαζί να γιορτάσουμε τον συνεχή αντίκτυπο που έχει στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος του “Kurt Cobain estate”.

  από selfridges.com

O Cobain έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους στον χώρο της μόδας ανά τα χρόνια, με brands όπως το Forever 21 ή σχεδιαστές όπως τον Demna Gvasalia του οίκου Vetements να έχουν σχεδιάσει ρούχα με το πρόσωπό του να πρωταγωνιστεί σ’ αυτά.

  από selfridges.com

   από selfridges.com

Την “Kurt Was Here” συλλογή κυκλοφορεί στα πολυκαταστήματα Barneys και Selfridges αλλά και στο KurtCobainShop.com. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Jed Foundation, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που βοηθάει εφήβους με τάσεις αυτοκτονίας.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP