FASHION NEWS

Genique: Το νέο ελληνικό brand ρούχων είναι μια ωδή στη ρετρό μόδα

Αγαπώ την ελληνική μόδα. Αν και πιστεύω ότι οι σχεδιαστές μπορούν να εξελίξουν ακόμη περισσότερο το όραμά τους, οι Έλληνες/ίδες σχεδιαστές/στριες δουλεύουν σκληρά καθημερινά ώστε να δημιουργήσουν σχέδια που εκφράζουν την ταυτότητα του brand τους.

Διάβασε ακόμη: Τόνια Μητρούδη: “Το τι φοράς σε βοηθάει να εξιστορήσεις αυτό που είσαι”

Τα καλά νέα είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ακούμε όλο και περισσότερο για νέα λανσαρίσματα και νέους ελληνικούς οίκους μόδας που παρουσιάζουν τη δική τους αισθητική και σχεδιαστή ματιά μέσα από τις ενδιαφέρουσες δημιουργίες τους.

Δες ακόμη: Ana Koutsi: Ο μινιμαλισμός, οι τσάντες και ο δημιουργικός κόσμος της σχεδιάστριας

Με πολλά από αυτά τα greek brands να λαμβάνουν και διεθνή αναγνώριση, ο δρόμος προς την επιτυχία έχει ήδη στρωθεί. Εμείς εδώ στο Ladylike παρακολουθούμε συνέχεια τις δουλειές των greek designers και στα νέα ενός καινούργιου, ενθουσιαζόμαστε. Ζωντανό παράδειγμα, το Genique (Ζενίκ).

Η ιδέα για το brand

Την ιδέα για το brand, εμπνεύστηκε η creative director του η οποία είναι και εδώ και χρόνια δημοσιογράφος μόδας. Η Πόπη Τερσιπάζογλου είναι ο άνθρωπος πίσω από τη Genique, λοιπόν.  Τα τελευταία χρόνια, η Πόπη εργαζόταν σε περιοδικά μόδας ενώ λίγο πριν ξεκινήσει το «χτίσιμο» της Genique, ήταν διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό InStyle.

Η αγάπη της για οτιδήποτε ρετρό σε συνδυασμό με την εμπειρία της πάνω στο θεωρητικό κομμάτι της μόδας ήταν ο λόγος για τη δημιουργία της Genique. Επιθυμία της ήταν να φτιαχτεί ένα site που θα συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Να «μιλήσει» μέσα από την επαναδημιουργία θρυλικών ρούχων για την ιστορία της μόδας και τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της. Τα ρούχα της Genique κολακεύουν το σώμα της γυναίκας ενώ είναι σχεδιασμένα για «πραγματικές» γυναίκες με καμπύλες.

 

Πώς προέκυψε το όνομα

 

Τo Genique πρόκειται για ένα νεοσύστατο brand ρούχων το οποίο είναι κάτι σαν τον «Ακέφαλο Καβαλάρη». Δεν «έχει» σχεδιαστή ή σχεδιάστρια. Αντιθέτως, εάν δεν υπήρχαν ταλαντούχοι σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μόδας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Genique, η οποία πήρε το όνομά της από την ένωση των λέξεων Generation Unique.

 

Η έμπνευση πίσω απο τη δημιουργία του brand

 

Τα ρούχα είναι σχεδιασμένα για όσους λατρεύουν τη μόδα περασμένων δεκαετιών και τα ρετρό φορέματα, εμφανίσεις που έκαναν style icons του παρελθόντος και που ακόμα θεωρούνται θρυλικές.

 

Με επιρροές από τη μόδα του ’50, ’60 και τα ’70 και έμπνευση από τις γυναίκες του Old Hollywood καλοντυμένες γυναίκες όπως την Audrey Hepburn, τη Brigitte Bardot , τη Bianca Jagger, Twiggy κ.ά, η Genique δημιουργεί ρούχα που σκοπό έχουν να κάνουν τη γυναίκα που τα φοράει να αισθάνεται όμορφη.