ΜΟΔΑ

11 διάσημα νυφικά που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Είναι μερικά νυφικά που είναι πολύ όμορφα και είναι και μερικά που άφησαν ιστορία (ή και την άλλαξαν). Από το νυφικό της βασίλισσας Victoria το 1840 και το λόγο που οι νύφες φοράνε λευκά, μέχρι το κατακίτρινο νυφικό της Elizabeth Taylor και το τεράστιο της Priscilla Presley. Οι παρακάτω νύφες είτε έκαναν φοβερά statements όσον αφορά την μόδα, είτε σόκαραν τον κόσμο με τις τολμηρές τους επιλογές. Βρες παρακάτω τα μοναδικά αυτά νυφικά που άφησαν το στίγμα τους, όσον αφορά τις γαμήλιες τελετές.

1840: QUEEN VICTORIA

© Getty Images / Ideal Image

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τόσες νύφες φοράνε λευκά; Χάρη στην Queen Victoria. To 1840, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Αλβέρτο φορώντας ένα λευκό νυφικό το οποίο ξεκίνησε ένα ολόκληρο trend -και έμεινε.

1952: ELIZABETH TAYLOR

 

Ενώ φόρεσε πολλά νυφικά για πολλούς γάμους, το πρώτο μη συμβατικό φόρεμα της Elizabeth Taylor, ήτα αυτό το απλό κομμάτι για τον γάμο της με τον Michael Wilding.

1954: MARILYN MONROE

 

Όταν η star του Hollywood παντρεύτηκε τον θρύλο του baseball, Joe DiMaggio στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιανουάριο του 1954, δεν φόρεσε λευκό. Φόρεσε κάτι που δεν περίμενε κανείς: ένα σοκολατί φόρεμα που έφτανε μέχρι κάτω απ’ το γόνατο και ένα matching σακάκι.

1964: ELIZABETH TAYLOR

© Getty Images / Ideal Image

Για τον γάμο της με τον 5ο συζυγό της, Richard Button, η Taylor διάλεξε ένα καναρί φόρεμα από σιφόν και πολλά λουλούδια στα μαλλιά της. Ενώ ο γάμος από μόνος του έκανε ντόρο πιο πολύ απ΄το φόρεμα, το συγκεκριμένο βρίσκεται σίγουρα στην κατηγορία του “μη συμβατικού”.

1966: MIA FARROW

© Getty Images / Ideal Image

Η Mia Farrow αγνόησε εντελώς τους τύπους όταν φόρεσε ένα κοντό, λευκό κοστούμι για τον γάμο της με τον Frank Sinatra το 1966. Ο γάμος ήταν από μόνος του σκάνδαλο, αφού η διαφορά ηλικίας ήταν μεγάλη: η Farrow 21 και ο Sinatra 50 χρονών.

1967: PRISCILLA BEAULIEU PRESLEY

 

© Getty Images / Ideal Image

Η σύζυγος του Elvis Presley σχεδίασε η ίδια το νυφικό της, το οποίο περιλάμβανε σιφόν, χάντρες και τεράστιο βέλο.

1969: AUDREY HEPBURN

© Getty Images / Ideal Image

Για τον δεύτερο γάμο της με τον Ιταλό ψυχίατρο, Andrea Dotti το 1969, η Audrey Hepburn φόρεσε ένα Givenchy mini φόρεμα με μακριά μανίκια και μαντήλι στα μαλλιά.

1969: YOKO ONO

© Getty Images / Ideal Image

Στον γάμο της με τον John Lennon, η Ono φόρεσε ένα από τα πιο iconic trends της δεκαετίας: mini φούστα, μεγάλο καπέλο και κάλτσες μέχρι το γόνατο.

1971: BIANCA JAGGER

 

Όταν η Bianca Jagger παντρεύτηκε τον Mick Jagger το 1971, φόρεσε ένα κοστούμι με χαμηλή λαιμόκοψη σε λευκή απόχρωση, συνδυασμένο με μακριά φούστα.

1993: MARIAH CAREY

 

Τον Ιούνιο του 1993 η Mariah Carey παντρεύτηκε τον Tommy Mottola φορώντας ένα τεράστιο νυφικό Vera Wang αξίας 25,000 δολαρίων με ουρά λίγο παραπάνω από 8 μέτρα.

1994: CELINE DION

 

Η iconic τραγουδίστρια παντρεύτηκε τον Rene Angelil το 1994 φορώντας μία εκπληκτική τουαλέτα Mirella and Steve Gentile με μακριά μανίκια και βέλο. Το πιο εκπληκτικό βέβαια, ήταν το headpiece βάρους 3 κιλών.

 

Kεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image