ΜΟΔΑ

Τι κοινό έχει ο Bernie Sanders με τη Balenciaga;

Ας πούμε πως αυτή τη στιγμή στην Αμερική συμβαίνουν διάφορα -τουλάχιστον- τρελά πράγματα στην πολιτική. Κάποιες παρατάξεις ταυ Δημοκρατικού κόμματος αναρωτιούνται αν θα είχε νικήσει ο Bernie Sanders τελικά-στο σημείο που έχει γίνει κάποιους είδους meme στο Internet.

Και αφού είδαμε την menswear συλλογή του οίκου Balenciaga για το Φθινόπωρο 2017, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως ο Demna Gvasalia βρίσκεται σίγουρα στη λίστα με τους Bernie fans. Ο master της συνοχής μεταξύ ποπ κουλτούρας και σχεδίου μόδας, ενσωμάτωσε τα μοτίβα της καμπάνιας του Sanders -λευκές και κόκκινες καμπυλωτές γραμμές μεταξύ των “Balenciaga” και “2017” σε μπλε background- τα οποία εμφανίστηκαν σε διάφορες μορφές στην collection, συμπεριλαμβανομένων των T-shirts, bomber jackets και μία κυριολεκτική εκδοχή του κασκόλ-κουβέρτα.

 

Η Bernie αισθητική εμφανίστηκε και στην μορφή nail-art, προσεκτικά σχεδιασμένη από τον αγαπημένο του οίκου,  Mei Kawajiri. Για το ανδρικό show, o Kawajiri, γνωστός για το γεγονός πως αντλεί έμπνευση από εμπορικά λογότυπα για τα σχέδιά του, ζωγράφισε τις μικροσκοπικές αναδημιουργίες του Bernie-aga logo.

MANicure goals @balenciaga menswear. Nails by @ciaomanhattan2012 #aw17 #balenciaga #backstage

A photo posted by Helen Seamons (@helenseamons) on

 

Επιστρέφοντας στα ρούχα, το κασκόλ-κουβέρτα δεν ήταν η μόνη δημιουργία με φαρδύ fit για τους πολύυυ χαλαρούς άνδρες της ζωής σου. (Ρίξε απλά μια ματιά στα layers από φούτερ και καρό πουκάμισα αλλά και τα αθλητικά). Ο Gvasalia επίσης ενσωμάτωσε και το logo της μητρικής εταιρείας του brand, Kering, σε ένα φούτερ.

 

Με λίγα λόγια, αν είσαι Bernie στην ψυχή ή αν απλά θέλεις κάτι διά χειρός Demna Gvasalia, αυτή η συλλογή είναι για ‘σένα (ποιος είπε πως τα menswear είναι μόνο για άντρες;) Αν βέβαια το αντέχει το πορτοφόλι σου.