ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Πώς να φορέσεις αθλητικά σε στιλ μποτάκι

Τα ψηλά αθλητικά εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 1917, όταν η Converse λάνσαρε τα πλέον iconic All Star, ένα παπούτσι που έγινε φοβερά αγαπητό ανάμεσα στους αθλητές. Η original ιδέα ήταν πως το έξτρα υλικό που έφτανε πάνω απ' τον αστράγαλο θα έδινε περισσότερη στήριξη στον αστράγαλο και θα μείωνε τον κίνδυνο για τραυματισμούς. Λίγο αργότερα, ο star του μπάσκετ, Chuck Taylor, πρότεινε κάποιες αλλαγές στο design και έτσι το παπούτσι πήρε το όνομά του.

Από τότε, πολλά brands έχουν λανσάρει τη δική τους εκδοχή. Τα αθλητικά σε στιλ μποτάκι έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις των αθλητικών παπουτσιών αλλά και του κοινού της μόδας σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, μπορεί να σε δυσκολέψουν στο πώς μπορείς να τα συνδυάσεις. Αν έχεις κι εσύ ένα ζευγάρι στη ντουλάπα σου και δεν ξέρεις πώς να το ενσωματώσεις στην γκαρνταρόμπα σου, να μερικοί τρόποι.

Με cropped παντελόνι

• FISHY #ATHLEISURE •

A photo posted by A T H L E I S U R E (@athleisure) on

 

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να φορέσεις τα ψηλά αθλητικά σου είναι να τα συνδυάσεις με ένα cropped τζιν που αγαπάς. Είτε το τελείωμα του παντελονιού είναι γυρισμένο προς τα πάνω, είτε κομμένο, είτε απλά λίγο πιο κοντό, το ιδανικό μάκρος του παντελονιού θα πρέπει να είναι 5 με 7 εκατοστά πάνω απ΄το σημείο που ξεκινάει το παπούτσι όταν είσαι όρθια.

Mε μία girly φούστα

@ginneynoa pretty in pink Photo: @djoevenile

A photo posted by HYPEBAE (@hypebae) on

 

Είναι λίγο παλιακό να αποκαλούμε τα αθλητικά παπούτσια “αγορίστικα” -όλα τα ρούχα μπορούν να φορεθούν απ’ όλους αν τους αρέσουν. Αρκεί να πούμε πως μπορούν να δώσουν μία αίσθηση ισορροπίας στα πιο “girly” ρούχα της ντουλάπας σου. Φόρα τα ψηλά αθλητικά σου με μία floral, δαντελένια, ροζ  ή με πιέτες φούστα. Φόρα ένα bomber jacket για ακόμα περισσότερη αντίθεση.

Mε ένα oversized φούτερ

Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο άνετο από το να φοράς ένα oversized πουκάμισο ή φούτερ σαν φόρεμα και να ξεχνάς τελείως το παντελόνι, γι΄αυτό άλλωστε είναι και η πρώτη επιλογή για τον ύπνο. Ευτυχώς, είναι και trend και αποδεκτό για να φορεθεί εκτός σπιτιού, οπότε συνδύασε το πιο αγαπημένο σου φούτερ με ένα κλασσικό ζευγάρι ψηλά αθλητικά και είσαι έτοιμη.

Με αθλητικά ρούχα

Όταν πας στο γυμναστήριο το πρώτο σου μέλημα θα έπρεπε να είναι η άνεση και η πρακτικότητα. Μπορείς να συνδυάσεις τα ψηλά αθλητικά σου με ένα απλό κολάν και ένα αθλητικό top για μίνιμαλ look. Φόρα ένα δερμάτινο jacket για μετά τη γυμναστική.

Με το πιο άνετο φόρεμά σου

Knit dresses are just so easy and perfect for #weekendvibes #themonochromelife

A photo posted by annette (@theversastyle) on

Τις μέρες που δε θέλεις να δείχνεις επαγγελματίας φόρα τα ψηλά αθλητικά σου με ένα ζεστό και άνετο πουλόβερ ή φόρεμα σε στιλ T-shirt. Μπορείς να δώσεις έξτρα κομψότητα στο look συνδυάζοντάς το με όμορφα αξεσουάρ. Απλά κράτα τα αθλητικά σου καθαρά και χωρίς σημάδια αν πρόκειται να εμφανιστείς με αυτό το outfit στο γραφείο.