ASHLEY GRAHAM

Ashley Graham: Κάποτε με χώρισαν γιατί φοβήθηκαν πως θα παχαίνω όσο μεγαλώνω

Ήταν η αφορμή για να δούμε περισσότερα plus sized μοντέλα να μπαίνουν δυναμικά στη βιομηχανία της μόδας. Πλέον, εκτός από μοντέλο, είναι και επιτυχημένη επιχειρηματίας, με δική της σειρά μαγιό και ένα βιβλίο που θα εκδοθεί το Μάιο, ωστόσο η Ashley Graham ξέρει πολύ καλά από προκαταλήψεις και διακρίσεις, αφού υπέστη και τα δύο (και εξακολουθεί) μέχρι να φτάσει εδώ που έχει φτάσει.

Στην εφηβική της ηλικία, για παράδειγμα, υπήρξαν φορές που τα αγόρια με τα οποία είχε σχέση τη χώρισαν, επειδή φοβήθηκαν ότι μεγαλώνει θα παχαίνει (!). Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, δεν εκπλήσσεται όταν ακόμη και σήμερα νεαρά κορίτσια της μιλούν για το body shaming που βιώνουν. “Τίποτα δεν με εκπλήσσει. Έχω ζήσει ακριβώς ό,τι ζουν. Έχω ζήσει να με χωρίζουν τα αγόρια μου επειδή φοβήθηκαν ότι θα παχαίνω όσο μεγαλώνω“, αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 29χρονη Ashley.

Είναι ο ίδιος κύκλος, δεν έχει σημασία σε ποια γενιά είμαστε. Κάθε παιδί θα περάσει την ίδια διαδικασία“, συμπλήρωσε. Εννοείται πως κι εκείνη ξυπνάει με ανασφάλειες μερικές φορές αλλά έχει βρει τον τρόπο και το αντιμετωπίζει. “Μερικές φορές ξυπνάω και νιώθω ότι είμαι η πιο υπέρβαρη γυναίκα στον κόσμο. Αλλά πραγματικά έχει σημασία πώς θα διαχειριστείς αυτή τη σκέψη. Στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και λέω: Είσαι τολμηρή, είσαι λαμπερή και είσαι όμορφη. Κι αν, για παράδειγμα, νιώθω κάπως με τους γοφούς μου, τους κοιτάζω και λέω: σας αγαπώ κι εσάς“, δήλωσε η Ashley Graham.

Μήπως ν’ αρχίσουμε όλες μας να λέμε (αλλά και να το εννοούμε) στον εαυτό μας καθημερινά πόσο τον αγαπάμε; Δεν είναι κακή ιδέα.

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image