ΜΟΔΑ

5 tips για τέλειες φωτογραφίες μόδας και όλα όσα έγιναν στο Masterclass της Huawei

Τι είναι αυτό που κάνει τις αγαπημένες σου fashion bloggers να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες; Είναι αυτό που κάνει κάθε απλό look να μοιάζει βγαλμένο από περιοδικό. Είναι το μοναδικό στοιχείο που 'έφτιαξε' την Νο1 αγαπημένη εφαρμογή όλων, το instagram: μια άρτια, επαγγελματικής ποιότητας, εικόνα.

Κι όμως, για να έχεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής εικόνα στο instagram σου, δεν χρειάζεται να πάρεις πτυχίο φωτογραφίας. Αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι είναι ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα. Και ποιο καλύτερο από το Huawei P30 Pro; Μιλάμε για ένα πανίσχυρο smartphone με τέσσερις κάμερες, απίστευτο οπτικό ζουμ 5x (που σε συνδυασμό με το ψηφιακό ζουμ φτάνει το ‘εξωπραγματικό’ ζουμ 50x) και αναβαθμισμένο software. Με λίγα λόγια, το Huawei P30 Pro είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω.

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεσαι είναι κάποιες βασικές γνώσεις φωτογραφίας που μόνο ένας επαγγελματίας φωτογράφος μπορεί να σου μεταδώσει. Πριν από λίγες ημέρες, υποδεχτήκαμε στο Σπίτι της 24MEDIA, 15 τυχερούς αναγνώστες και παρακολουθήσαμε μαζί τους ένα αποκλειστικό Masterclass από την Huawei με εισηγητή τον καταξιωμένο φωτογράφο Παντελή Ζερβό. Όλα αυτά με αφορμή το Huawei Smartphone Festival που δίνει σε ακόμα περισσότερους την ευκαιρία να αποκτήσουν υπέροχα smartphones Huawei σε προνομιακές τιμές. Εκεί οι καλεσμένοι μας έμαθαν έμαθαν, εκμεταλλευόμενοι τις πρωτοποριακές τεχνολογίες των συσκευών Huawei, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η τετραπλή κάμερα Leica, πώς να τραβήξουν ασυναγώνιστες φωτογραφίες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

 

Ο φωτογράφος Παντελής Ζερβός, που πρώτος απ’όλους έχει λατρέψει το Huawei P30 Pro και τις εντυπωσιακές δυνατότητές του, ετοίμασε μια αναλυτική παρουσίαση για όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία φωτογραφία να ξεχωρίζει και εξήγησε πως οι φωτογραφίες από smartphone μπορούν να είναι ισάξιες με αυτές των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών (DSLR). Αυτό βέβαια το διαπιστώσαμε καλύτερα όταν πιάσαμε στα χέρια μας το Huawei P30 Pro και δοκιμάσαμε να εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε από τον Παντελή φωτογραφίζοντας ένα μοντέλο μόδας σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

 

Εκτός από το εντυπωσιακό Huawei P30 Pro, ακόμα περισσότερα κινητά Huawei, κατάλληλα για κάθε budget και ανάγκη αλλά πάντα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, πήραν τη θέση τους στο τραπέζι μας και το Masterclass ξεκινησε. Ο επαγγελματίας φωτογράφος μας, εξηγούσε step by step πώς μπορείς να βγάλεις τις πιο ωραίες food, fashion και portrait φωτογραφίες ενώ αμέσως μετά όλοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να φωτογραφήσουν και να επεξεργαστούν όλα τα τελευταία μοντέλα smartphone του αγαπημένου brand.

 

Αν δεν ήσουν εκεί, δες παρακάτω τα βασικότερα tips για τέλειες fashion φωτογραφίες κατευθείαν από το Masterclass της Huawei:

#1 H φωτογραφία σου πρέπει να λέει μια ιστορία.

#2 Μην ξεχνάς ποτέ να καθαρίζεις καλά τον φακό πριν αρχίσεις τα “κλικ”.

#3 Διάβασε το εγχειρίδιο χρήσης του κινητού σου. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να μάθεις όλες του τις λειτουργίες.

#4 Πειραματίσου με τη γωνία λήψης σε κάθε θέμα και αποφάσισε ποια είναι η καλύτερη για την περίσταση.

#5 Για να αποδόσεις καλύτερα το ρούχο, επίλεξε ένα απλό background.

 

#6 Στήσε το θέμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε το φως να πέφτει πλάγια. Αυτό θα δώσει βάθος στις υφές του ρούχου.

#7 Παίξε με τη στάση του μοντέλου, δοκίμασε διαφορετικές πόζες για διαφορετικό αποτέλεσμα.

#8 Είδες μια φωτογραφία που σου αρέσει; Μελέτησε τα χαρακτηριστικά της για να τα δοκιμάσεις και στις δικές σου.

#9 Σκοπός είναι πάντα να περνάς καλά με τη διαδικασία.

#10 Ξέχνα όλους τους κανόνες και φτιάξε τους δικούς σου.

 

Αν κατανοήσει κανείς όλα τα παραπάνω, τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα χαρακτηριστικά του Huawei P30 Pro για να καταλάβει γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει από τα άλλα και γιατί εντυπωσιάζει ακόμα και τους επαγγελματίες φωτογράφους. Το σύστημα τετραπλής κάμερας της Leica διαθέτει μια κύρια κάμερα 40 MP, έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό 20 MP, έναν τηλεφακό 8 MP και 1 φακό ToF, ενώ  η καθιερωμένη συνεργασία ανάμεσα στον αισθητήρα SuperSpectrum της HUAWEI, στο ISP του Kirin 980 και στον αλγόριθμο που ανέπτυξε η ίδια η Huawei, συμβάλλει στην αύξηση του φωτισμού κατά 40% διατηρώντας ζωντανές τις αναμνήσεις κάθε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, η εμπρόσθια κάμερα 32MP του HUAWEI P30 Pro αναγνωρίζει έξυπνα το πρόσωπο και παρέχει εξαιρετικές selfie, ενώ οι λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρουν την δυνατότητα δημιουργίας  μικρών κινηματογραφικών κομψοτεχνημάτων.

 

Κι αν όλα τα παραπάνω σου ακούγονται ακατανόητα, δεν έχεις παρά να πάρεις στα χέρια σου ένα Huawei P30 Pro και εσύ και να δεις στην πράξη τι ακριβώς σημαίνουν για την ποιότητα της φωτογραφίας. Λίγες ώρες μετά την άφιξή τους, οι καλεσμένοι μας έφυγαν φέροντας πια την σφραγίδα του ‘ερασιτέχνη επαγγελματία φωτογράφου’ με την υπογραφή του Παντελή Ζερβού και της Huawei. Κάποιοι ακόμα πιο τυχεροί κέρδισαν και ένα δώρο από τη Huawei για να ξεκινήσουν με ακόμα περισσότερη διάθεση τη ‘σταδιοδρομία’. Κι αν ζήλεψες, σου δίνουμε από τώρα ραντεβού για ένα από τα επόμενα events στο Σπίτι μας.