EMMYS 2019

Emmy Awards 2019: Οι καλύτερες εμφανίσεις από ένα red carpet που του έλειπε η λάμψη

Jordan Strauss/Invision/AP

Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα ή όχι, αλλά θυμάμαι τα βραβεία Emmy να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και από τις Χρυσές Σφαίρες. Ακόμα κι αν τότε, οι σειρές δεν είχαν «τεράστια» ονόματα του Hollywood να πρωταγωνιστούν σε εβδομαδιαία βάση σε shows όπως σήμερα, είχαν όμως περισσότερη μοναδικότητα. Αυτό κυρίως, όσον αφορά τη μόδα στο κόκκινο χαλί μιας και το επίπεδο των τηλεοπτικών παραγωγών που βλέπουμε πια στη μικρή οθόνη, συχνά αγγίζει αυτό των ταινιών που στο σινεμά και που κοστίζουν ποσά θα ξεχρέωναν μέχρι και το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Διάβασε ακόμη: GQ Awards: Η Victoria Beckham με λευκό κοστούμι, η Elle Fanning στα καλύτερά της και ένας Iggy Pop με το πιο stylish τοπ της βραδιάς

Παλαιότερα, σαν να υπήρχε περισσότερη λαχτάρα να εμφανιστούν οι σταρ στο κόκκινο χαλί των βραβείων. Τώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο προμελετημένα, λόγω της τεράστιας προβολής που από τη μια είναι καλή γιατί επιτρέπει σε προσωπικότητες όπως τον Billy Porter ή την Indya Moore να έχουν μια θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους A-list σταρ, αλλά από την άλλη εμποδίζει τη δημιουργικότητα.

Δες ακόμη: Emmys: 11 αξέχαστες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Κάπως έτσι ήταν το φετινό χαλί των βραβείων, στο οποίο περπάτησαν γνωστά ονόματα του Hollywood κάνοντας τρομερά κομψές εμφανίσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό (γεια σου, Zendaya), αλλά από την άλλη τους έλλειπε η έξτρα δόση “drama” και λάμψης.

Ίσως, λοιπόν, να έχουν αλλάξει οι καιροί και ο τρόπος που οι σταρ (και οι στιλίστες τους) επιλέγουν τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, αλλά εμείς σαν drama queens δεν μπορούμε παρά να νοσταλγούμε τις μέρες με το «υπερβολικό» glam στις εμφανίσεις των σταρ.

Zendaya

Richard Shotwell/Invision/AP

Richard Shotwell/Invision/AP

Πρώτη, πρώτη τη βάζω γιατί ίσως να ήταν και η «νικήτρια» του red carpet. Το πλούσιο και σχεδόν ρετρό αυτό καταπράσινο φόρεμα, δημιουργία της Vera Wang, είναι από τα φορέματα που δεν μπορείς παρά να λατρέψεις. Το ημιδιάφανο body, και η ντραπέ φούστα, τυλιγόταν στο κορμί της ηθοποιού με τόση φινέτσα που ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το σμαραγδί χρώμα, το σατέν ύφασμα, ακόμα και η ίδια η Zendaya, τώρα θα τα αγαπήσεις όλα.

Sophie Turner

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Aυτό που τη βάζει στη λίστα μας είναι το attitude. Ίσως επειδή στη σειρά Game of Thrones που στέφθηκε Βασίλισσα του Βορρά να ήταν ο λόγος που «κατέκτησε» το κόκκινο χαλί με την αυτοπεποίθησή της. Κατά τα άλλα, το πουδρί Louis Vuitton φόρεμά της ήταν κομψό, αλλά όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Maisie Williams

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

H «αδερφή» της Sophie Turner στο GoT, Maisie Williams είναι style icon για ένα βασικό λόγο: ο badass, κουλ χαρακτήρας της ξεπροβάλλει σε κάθε της εμφάνιση, επίσημη ή μη. Και συνέβη και χθες φορώντας αυτό το εκπληκτικό JW Anderson φόρεμα. Glamorous, λίγο γκοθ και σίγουρα στο στιλ της.

Gwendoline Christie

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Αν για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα event όπως τα Emmy, που στο κόκκινο χαλί περπατούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας, χρειάζεται να φορέσεις έναν χιτώνα ρωμαϊκού ύφους , τότε κάν’ το. Η Gwendoline Christie αυτό έκανε με το Gucci φόρεμά της και με το παρουσιαστικό της που θύμιζε κάποια θεϊκή παρουσία κατάφερε να στεφθεί από τις αγαπημένες μας εμφανίσεις της βραδιάς. Θέλαμε δημιουργικότητα και διαφορετικότητα και η Christie μας τα χάρισε και τα δύο.

Αngela Bassett

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

H Angela Bassett θα κάνει την παρουσία της αισθητή στο κόκκινο χαλί ακόμα και με μια μονόχρωμη ολόσωμη φόρμα. Η συγκεκριμένη του σχεδιαστή Antonio Grimaldi ήταν ιδιαιτέρως κομψή και από το χρώμα μέχρι και την εφαρμογή, ταίριαζε γάντι στην ηθοποιό.

Kendall Jenner

J.Emilio Flores/Invision for FIJI/AP Images

J.Emilio Flores/Invision for FIJI/AP Images

Απορρίπτοντας οτιδήποτε glamorous με την παραδοσιακή έννοια, η Kendall Jenner μπορεί να πει κανείς ότι έκανε τη διαφορά. Και στα μαλλιά της, που ενώ ήταν ξανθιά μέχρι και πριν μία μέρα επέστρεψε στο φυσικό της χρώμα και στην εμφάνισή της. Φόρεσε ένα φλοράλ Richard Quinn φόρεμα το οποίο από μόνο του θα ήταν ωραίο. Το συνδύασε όμως με ένα λάτεξ κορμάκι ζιβάγκο και μετέτρεψε τη dreamy αυτή δημιουργία σε twisted και «σκοτεινή». Λατρεύουμε το πάντρεμα των δυο στιλ και αυτό αρκεί για να μπει στις λίστες των πιο καλοντυμένων γυναικών στα βραβεία.

Εmilia Clarke

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Απλή, αλλά σοφιστικέ και κομψή η Εmilia Clarke με το Valentino φόρεμά της, ήταν σίγουρα μια stylish παρουσία στο κόκκινο χαλί. Θα θέλαμε λίγα αξεσουάρ και λίγη παραπάνω δόση glam, αλλά τη συγχωρούμε γιατί είναι τόσο, μα τόσο γλυκιά.

Taraji P.Henson

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

To Vera Wang cape dress της ηθοποιού ήταν από τα πιο σέξι αλλά και stylish της βραδιάς. O συνδυασμός του ροζ και του κόκκινου είναι από τους αγαπημένους μας. Το στιλ του φορέματος, από την ενσωματωμένη κάπα μέχρι και το σκίσιμο στο μπροστινό μέρος του ρούχου, είναι όλα στοιχεία του στιλ της Taraji. 

Naomi Watts

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

H πανέμορφη Naomi Watts με το μαύρο Dior φόρεμά της, έμοιαζε σαν μια γκοθ πριγκίπισσα. Ρομαντικό το φόρεμα αλλά με μια δόση grunge. Αγαπάμε.

Billy Porter

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Βάλε τον Billy Porter πάνω σε μια σκηνή και θα σου δώσει drama, honey. Αν κάποιος είπε «σήμερα θα ντυθώ και θα είμαι glamorous από την κορυφή ως τα νύχια», αυτός ήταν ο ηθοποιός ο οποίος με το sparkly Μichael Kors κοστούμι του, έβαλε όλες τις επιδέξιες 20χρονες ηθοποιούς που έγιναν famous σε μια βραδιά μέσα από τα social media, κάτω και τους λέει «όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω μου». Το καουμπόικο καπέλο του Stephen Jones ήταν σαν να είπε αυτό.

Ιndya Moore

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Το σούπερ σέξι Louis Vuitton φόρεμα τoυ Indya Moore ήταν κάτι σαν μια σύγχρονη, stylish πανοπλία που εξέπεμπε δυναμισμό. Αν και θα θέλαμε το σύνολό της να συνοδεύεται από τα πιο μεγάλα, statement και λαμπερά κοσμήματα στον λαιμό, η Moore παρ’ όλα αυτά κατάφερε να μας κερδίσει με τον μινιμαλισμό της.

Catherine Zeta-Jones

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Mια γυναίκα που συνεχίζει, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον χώρο και καταφέρνει να κάνει τόσο αψεγάδιαστες εμφανίσεις και σακί από πατάτες να φοράει δεν μας νοιάζει. Η Catherine Jeta-Jones δεν χρειάζεται να βρει μια «ιδιαίτερη» δημιουργία για να φορέσει και να εντυπωσιάσει. Μπορεί να το κάνει και με μια «απλή» (δεν είναι απλό το Gerorges Hobeika φόρεμά της, αλλά λέμε τώρα) τουαλέτα σαν αυτή.

Kristen Bell

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

To Dior φόρεμα της Kristen Bell είχε όλα τα καλά: ήταν fun (λόγω του πολύχρωμου ριγέ μοτίβου), είχε glam (ήταν μες στο sparkle) και ενδιαφέρουσα σιλουέτα (το κόψιμο στη μέση και η ανοιχτή πλάτη ήταν to die for). Μπράβο ρε, Κristenάκι.

 

Κεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP