CELEBRITY STYLE

Η πόζα της Victoria Beckham για τη Vogue και το ουσιαστικό μήνυμα που κρύβει

Λίγες μέρες πριν, η Victoria Beckham γιόρτασε τα 10 χρόνια του brand της, κάνοντας το remake μίας παλιότερης φωτογράφισης για τον Marc Jacobs. Τότε μπήκε σε μία τεράστια σακούλα με το logo ''Marc Jacobs'' και τώρα έκανε το ίδιο ακριβώς απλά η σακούλα είχε το όνομά της που είναι και το όνομα του δικού της fashion brand. Μετά από αυτή τη φωτογράφιση, που θύμισε σε όλους την επιτυχία της Victoria, η ίδια φωτογραφίζεται για το τεύχους Νοεμβρίου και κοσμεί το εξώφυλλο της Vogue Αυστραλίας.

Η Victoria Beckham φυσικά φορά ρούχα από τη συλλογή της και πλέον είναι κάτι παραπάνω από μία αυστηρή περσόνα, μέλος των Spice Girls και σύζυγος του David Beckham. Σε αυτή τη φωτογράφιση, οι δύο πόζες της Victoria κρύβουν ένα ουσιαστικό μήνυμα, που θέτει για ακόμα μία φορά το ρόλο της γυναίκας σήμερα σε όλους τους τομείς. Στη μία πόζα, η Victοria έχει μία επιθετική στάση που παραπέμπει στην αντρική κυριαρχία που επιβάλλεται μέσω της στάσης του σώματος στο χώρο.

Στην άλλη, το σώμα παίρνει μία κλίση προς τα πίσω και εκπέμπει τη δύναμη και την ευθύνη που έχει για όσα κατάφερε μέχρι τώρα. Αυτή είναι η στάση που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη ζωή της. Τα καταφέρνει και δεν χρειάζεται να το βροντοφωνάζει με κάθε τρόπο. Όπως έχει την ευθύνη της επιτυχίας και της κυριαρχίας, πρέπει να μπορεί να απολαύσει όλα όσα κατέκτησε.

 

«Υπήρχε ένας τρόπος στην βιομηχανία (της μόδας) για να κάνεις πράγματα. Ήξερα ότι υπήρχαν κανόνες που πρέπει να υπακούω, αλλά ήθελα να είναι επιχειρηματικό, να βρω διαφορετικούς τρόπους να κάνω πράγματα. Ήμουν μία pop star που έγινε fashion designer και δεν ήθελα να κάνω κάτι όπως όλοι οι άλλοι. Και πιθανώς, επειδή ήμουν αφελής, δεν φοβόμουν να έρθω αντιμέτωπη με αυτές τις προκλήσεις» δηλώνει η Victoria και εξηγεί τον τρόπου που η ίδια εισέβαλε στο ανταγωνιστικό πεδίο της βιομηχανίας της μόδας. Τώρα πια μπορεί να απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζεται. Η ευθύνη τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη και τα 10 χρόνια του brand είναι μάλλον το πρώτο στάδιο.

Ήμουν μία pop star που έγινε fashion designer και δεν ήθελα να κάνω κάτι όπως όλοι οι άλλοι. Και πιθανώς, επειδή ήμουν αφελής, δεν φοβόμουν να έρθω αντιμέτωπη με αυτές τις προκλήσεις

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, η Victoria Beckham έχει αλλάξει πολύ την εικόνα της. Έχει αποδείξει ότι δεν έχει μόνο μία ατσάλινη προσωπικότητα. Είναι γυναίκα που έχει χιούμορ, μαμά τεσσάρων παιδιών, σύζυγος και πλέον μια πετυχημένη επιχειρηματίας. Αυτή η φωτογράφιση είναι ένας ακόμα τρόπος να δεις την Victoria Beckham σαν ένα πρόσωπο που ασκεί επιρροή στην κοινή γνώμη κι αυτό το κάνει με κάθε της ιδιότητα. Σου θυμίζει ότι η τόλμη είναι το στοιχείο που χρειάζεσαι για να διώξεις κάθε φόβο που σε κρατάει από το επόμενο βήμα. Η Victoria δεν ήταν πάντα αυτή που έχεις τώρα στο μυαλό σου, τόλμησε, προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε με πολύ δουλειά, όπως η ίδια υποστηρίζει.

Το βέβαιο είναι ότι όσα πρόσωπα κι αν γνωρίσουμε από την Victoria Beckham, η minimal αισθητική της είναι πάντα το σημείο αναφοράς της. Αυτό είναι που την έχει καθορίσει ως fashion icon και με πολλή δουλειά έχει καταφέρει να το κάνει το βασικό συστατικό του επιτυχημένου πια brand της. 

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/victoriabeckham