CELEBRITY STYLE

Τζένη Καρέζη: Η μοναδική φορά που έγινε ξανθιά

Η Τζένη Καρέζη υπήρξε από τις ελάχιστες ηθοποιούς που πήγε κόντρα στη μόδα της εποχής της που απαιτούσε τις ντίβες του κινηματογράφου κατάξανθες.

Στην πραγματικότητα -αν και γεννήθηκε ξανθιά- προτίμησε να κάνει καριέρα ως το αντίπαλο δέος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, βάφοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας της τα μαλλιά της σκούρα.

Η Τζένη – Τζένη έμεινε στην ιστορία του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου ως το μελαχρινό κορίτσι με τα γκριζοπράσινα μάτια, του οποίου η γοητεία είχε φτάσει πολλές φορές την Αλίκη στα όριά της. Η μεταξύ τους κόντρα, άλλωστε, ήταν γνωστή.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όμως, το θεατρόφιλο κοινό γνώρισε μία άλλη Τζένη. Μια Τζένη κατάξανθη, που έκανε την ανατροπή και παρουσιάστηκε επί σκηνής όπως ποτέ άλλοτε. Ανεβάζοντας στο θέατρο την παράσταση «Ένα κουτό κορίτσι», δεν είχε άλλη επιλογή. Η πρωταγωνίστρια ήταν βάσει κειμένου… ξανθιά.

Και η Καρέζη το τόλμησε. Μέχρι σήμερα, το φως της δημοσιότητας έχει δει μόνο μία λήψη της με ξανθά μαλλιά, η οποία μάλιστα ανήκει στο προσωπικό της αρχείο. Μια λήψη, της οποίας την ύπαρξη ελάχιστοι γνωρίζουν.

Πώς σας φαίνεται η Τζένη;