CELEBRITY STYLE

Το κοστούμι αποπνέει δυναμισμό κι αυτές οι celebrities θα σε πείσουν να το φορέσεις

Invision/AP Charles Sykes

Για πολλά χρόνια, το κοστούμι θεωρούνταν ανδρικό, μιας και ήταν το επίσημο ένδυμα που φορούσαν οι άνδρες σε ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά και στο γραφείο. Τα χρόνια πέρασαν, η κοινωνία άλλαξε και μαζί της και ο τρόπος που αντιμετωπίζαμε τη μόδα. Ένα κοστούμι άρχισε να φοριέται και από τις γυναίκες, αρχικά με φούστα, στις αρχές του του 1910 και μετέπειτα με παντελόνι στα ’80s, όταν οι γυναίκες άρχισαν να έχουν πιο ισχυρή θέση στον επιχειρηματικό κόσμο. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το λεγόμενο “power suit”, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν γυναίκες όπως η Melanie Griffith στην ταινία “Working Girl”, το έκαναν τάση.

Το να φοράς δύο items στην ίδια απόχρωση και στιλ, πλέον δεν είναι κατάλληλα μόνο για τον χώρο εργασίας. Γυναίκες όπως η Blake Lively ή η Tracee Ellis Ross προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα, υπενθυμίζοντάς μας ότι ένα κοστούμι είναι από τα ρούχα που δεν έχουν φύλο. Έντονα χρώματα, bold αποχρώσεις και ενδιαφέροντα κοψίματα είναι πλέον στο μενού, δίνοντας τρομερό ενδιαφέρον σε ένα power suit.

Blake Lively

Photo by Grant Pollard/Invision/AP

Το σύνολο της Blake Lively είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να φορέσεις κάποια «αυστηρή» απόχρωση για να δώσεις χαρακτήρα σε ένα κοστούμι. Σπάσε τα στερεότυπα Blake.

Tracee Ellis Ross

Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Αποτίοντας φόρο τιμής στην glam αισθητική των κοστουμιών στα ’70s, η Tracee Ellis Ross επέλεξε να φορέσει ένα λευκό κοστούμι με ένα πουκάμισο με παγιέτες. Το σύνολο ολοκλήρωσε με λευκό παπιγιόν, αποδίδοντας ακόμη περισσότερο swag στην εμφάνισή της. Κάτι ξέρει από swag η Tracee. Τόλμησέ το αυτά τα Χριστούγεννα και κάνε τη διαφορά.

Olivia Palermo

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Η Olivia Palermo έκανε το κοστούμι τον πρωταγωνιστής του συνόλου της, επιλέγοντας να φορέσει ένα σέξι, ημιδιάφανο κορμάκι από μέσα. Ολοκλήρωσε με statement αξεσουάρ αποδίδοντας απαράμιλλη θηλυκότητα στο look. Δέκα με τόνο.

Κάνε την ανατροπή και φόρεσε κοστούμι στα φετινά ρεβεγιόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος φορεμάτων.