CELEBRITY STYLE

5 πράγματα που μπορεί να χωράει η μικροσκοπική τσάντα της Rihanna, εκτός από ένα τσιπάκι τόσο δα

Joel C Ryan/Invision/AP

Προσπαθώ να θυμηθώ πότε είδα για πρώτη φορά την Rihanna. Νομίζω ήταν σε ένα από τα πρώτα της βιντεοκλίπ και φορούσε ένα oversized ριγέ τοπ. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση δεν ήταν τόσο το ρούχο αλλά ο τρόπος που το φορούσε. Είχε «ρίξει» τον ένα ώμο από τη μια πλευρά, τα μαλλιά της έπεφταν στο πρόσωπο και φορούσε κάτι φανταστικά σκουλαρίκια. Αν και σίγουρα όχι από τα καλύτερά της looks, από τότε η Rihanna είχε κάτι ή όπως λέει και η Καιτούλα (Γαρμπή, σε παρακαλώ) είχε «το κάτι» που ήθελα να βλέπω από τις εμφανίσεις γυναικών της showbiz.

Διάβασε ακόμη: Τα νέα ρούχα που σχεδιάζει η Rihanna δεν έχουν “φύλο”. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από το απόλυτο style icon

Ήταν όμως το 2009 που ξαναπρόσεξα looks της RiRi, επί “Rated R” εποχή (το 4ο άλμπουμ της). Είχε κόψει πολύ κοντά τα μαλλιά της και το στιλ είχε αλλάξει τελείως. Τα μαξιμαλιστικού ύφους κορμάκια από λάτεξ, τα φαρδιά τζιν και crop τοπ και το ’90s ανδρόγυνου ύφους στιλ της έγιναν γρήγορα σημείο αναφοράς για το δικό μου, ενώ ήταν αυτή της η ενδυματολογική μεταμόρφωση που την έβαλε στον χάρτη κάνοντας τη βιομηχανία της μόδας να την προσέξει περισσότερο. Το αποτέλεσμα; Οι experts της μόδας να της δώσουν τον τίτλο του style icon. Και δικαίως φέρει αυτόν τον τίτλο, έναν τον οποίο με τα χρόνια έχει τιμήσει δεόντως προσφέροντας εμφανίσεις που αλλάξαν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη μόδα.

Δες ακόμη: Rihanna σ’ αγαπώ, αλλά αυτό το φόρεμα είναι μια αποτυχία

Θα μπορούσες, λοιπόν, να πεις ότι η Rihanna είναι μια γυναίκα που παίρνει ενδυματολογικά ρίσκα. Πέρα από ταλαντούχα μουσικός, ό,τι φορέσει η αγαπημένη RiRi γίνεται hit, ενώ μάταια πολλοί προσπαθούν να αντιγράψουν το, one-of-a-kind στιλ της. Η τελευταία της εμφάνιση είναι μια από τις πολλές που σίγουρα θα εμπνεύσει πολύ κόσμο. Πρόκειται εξάλλου για ένα πολύ ωραίο casual μονόχρωμο look που περιελάμβανε ένα μαύρο αμάνικο hoodie, μαύρη φόρμα και ankle boots. Παρ’ όλα αυτά ήταν το αξεσουάρ που κράτησε που μας έκανε να προσέξουμε το outfit, ένα το οποίο μας έκανε να απορήσουμε λιγάκι.

Τη stylish αυτή εμφάνιση έκανε η καλλιτέχνιδα λίγο πριν ταξιδέψει με αεροπλάνο. Το look του αεροδρομίου που επέλεξε, λοιπόν, ήταν ένα κατάλληλο για την περίσταση, εκτός του αξεσουάρ που κράτησε. Η RiRi αν και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, δεν κρατούσε ούτε μια αποσκευή στα χέρια της. Το μόνο που είχε ήταν η πιο μικρή τσάντα χειρός που έχεις δει ποτέ.

 

Αν θυμάσαι τις μικροσκοπικές τσάντες που παρουσίασε ο Jacquemus στη φθινοπωρινή του συλλογή, τότε θα αναγνωρίσεις το αξεσουάρ που κράτησε η Rihanna. Του brand Delvaux η μίνι τσάντα ήταν σε κίτρινο χρώμα και είχε ένα διακριτικό ασπρόμαυρο print. Αν και η τσάντα αυτή είναι σίγουρα fun και έχουμε δει αρκετές γυναίκες να κρατούν την ίδια ή αυτές του Γάλλου σχεδιαστή Jaquemus, αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι η Rihanna κράτησε το αξεσουάρ αυτό ενώ ήταν στο αεροδρόμιο. Και ιδού το εξής ερώτημα: Τι κατάφερε να χωρέσει η Rihanna στην τσάντα της; Δηλαδή, πέρα από το γεγονός ότι δεν είχε άλλες αποσκευές μαζί της -άντε πες ότι τις κουβαλούσε άλλος αντί για εκείνη-, στην μίνι αυτή τσάντα, τι μπορεί να έβαλε;

Εμείς πάντως δίνουμε τις δικές μας απαντήσεις στο ερώτημα.

#1. Εσώρουχο

Ταξίδι πάει η RiRi μια αλλαξιά τη χρειάζεται. Από την τσάντα της, λοιπόν, δεν μπορούσε να λείπει ένα εσώρουχο. Ένα βρακί βρε αδερφέ θα χρειαστεί να το αλλάξει όσο είναι μακριά από το σπίτι της. Επέλεξε όμως ένα στρινγκ το οποίο έχει λιγότερο υφάσμα άρα πιάνει λιγότερο χώρο. Το δίπλωσε τόσο καλά λες και έκανε οριγκάμι, για να καταφέρει να το χωρέσει στην designer bag της.

#2. Πιστωτική κάρτα

Τι είναι το σημαντικότερο πράγμα που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου όταν ταξιδεύεις; Μια πιστωτική κάρτα φυσικά. Στον λογαριασμό της η Rihanna έχει πολλά, πολλά (πολλά) δολάρια οπότε το μόνο που χρειάζεται όταν ταξιδεύει είναι αυτό. Διαθέτει το budget για ν’ αγοράσει ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κτλ. όσο βρίσκεται μακριά από το σπίτι της. Αντί να μπαίνει στον κόπο να φτιάχνει βαλίτσα, η ίδια απλά παίρνει μαζί την πιστωτική της. Ποιος χρειάζεται αποσκευές αν έχεις American Express; 

#3. Πρόκειται για μια τσάντα/μπουφάν

Συζητώντας για το look της Rihanna στο γραφείο, η Λία Παπαϊωάννου μας αποκάλυψε ότι είχε κάποτε στην κατοχή της, μια μικροσκοπική τσάντα του οίκου Calvin Klein που όταν την άνοιγες μετατρεπόταν σε ένα stylish μπουφάν. Μπορεί, λοιπόν, η Rihanna να κόπιαρε την Λία, σαν αυθεντικό style icon που είναι, και να ήθελε και εκείνη ν’ αποκτήσει ένα τσαντάκι που όταν το ανοίγεις μετατρέπεται σε ένα ρούχο. Η μόδα έχει εξελιχθεί βλέπεις. 

#4. Κραγιόν

Η γνωστή καλλιτέχνιδα-παύλα-επιχειρηματίας έχει από τα πιο επιτυχημένα beauty brands αυτή τη στιγμή. Σαν φαν των καλλυντικών προϊόντων που είναι δεν υπήρχε περίπτωση από την τσάντα της να λείπει ένα Fenty Beauty κραγιόν. Στην φωτογραφία μάλιστα η Rihanna δεν φοράει κραγιόν, οπότε είμαστε σίγουρες ότι αυτό ήταν λόγω έλλειψης χρόνου. Με το που κάθισε στο αεροπλάνο, έβγαλε από την τσάντα της το Mattemoiselle κραγιόν της και εφάρμοσε στα χείλη για να δείχνει το look της αψεγάδιαστο.

#5. Υγιεινά σνακ

Η RiRi είναι μια γυναίκα που προσέχει τον εαυτό της από την επιδερμίδα μέχρι και τη διατροφή της. Το σώμα της είναι στα καλύτερά του (από τότε που πήρε μερικά κιλά ομόρφυνε ακόμη περισσότερο), αλλά για να το διατηρήσει θέλει δουλειά. Είναι της λογικής ότι πρέπει να τρώει κάτι ανά 1-2 ώρες, γι’ αυτό και πάντα κουβαλάει μαζί της υγιεινά σνακ. Από το μέγεθος της τσάντας φανταζόμαστε ότι σε αυτή κατάφερε να χωρέσει μερικές ρώγες σταφυλιού, 5-6 αμύγδαλα και 2 κομματάκια μαύρη σοκολάτα. Τι κι αν ταξιδεύει; Η Rihanna θα τρώει πάντα σωστά.

Κεντρική φωτογραφία: Joel C Ryan/Invision/AP