CELEBRITY STYLE

H Florence Welch τραγούδησε στο Ηρώδειο ξυπόλητη και με το πιο ονειρεμένο φόρεμα

NDP Photo Agency

Ήμουν μια από τους πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, που ήθελαν να δουν τους Florence and the Machine στο Ηρώδειο, αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν εισιτήριο. Είχα σκοπό να αγοράσω ένα για τη 2η τους εμφάνισή τους, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, αλλά το βρήκα μάταιο. «Αφού δεν μπορώ να τους δω στο Ηρώδειο, τότε καλύτερα να μην τους δω καθόλου», είπα από μέσα μου. Βλέποντας στο Instagram βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή συναυλία τους, η αλήθεια είναι ότι το μετάνιωσα. Ό,τι έγινε, έγινε και το καλό είναι ένα: στις ημέρες μας, έχουμε πλέον την ευκαιρία να απολαύσουμε στιγμιότυπα από events σαν αυτά μέσω των social media, σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια που ο μόνος τρόπος για να μάθουμε πώς ήταν οι συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, ήταν από τις εμπειρίες των δημοσιογράφων που διαβάζαμε στα περιοδικά μουσικού περιεχομένου.

Διάβασε ακόμη: 10 looks που αποδεικνύουν ότι η Florence Welch είναι η απόλυτη boho queen

Η συναυλία, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε και η αβυσσαλέα παρουσία της Florence Welch γέμισε το αρχαίο ωδείο, αφήνοντας τους πάντες εντυπωσιασμένους με την εμφάνισή της. Αυτό όμως που εμάς μας τράβηξε την προσοχή ήταν τo look της Florence.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Το εκπληκτικό φόρεμα της Florence και οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Με ένα αέρινο φόρεμα η καλλιτέχνιδα δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο look απ’ αυτό για την περίσταση. Το ivory, μάξι , ημιδιάφανο φόρεμά της, ταίριαξε φανταστικά στην λευκή επιδερμίδα της Florence αλλά και στο σκηνικό του Ηρωδείου. Tο ρούχο είχε ένα βαθύ V ντεκολτέ το οποίο ήταν στολισμένο με πετράδια.

NDP Photo Agency

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του φορέματος, ήταν το βολάν που επεκτείνονταν από τη V λαιμόκοψη και συνεχιζόταν στα μανίκια του ρούχου. Τα «ανοιχτά» μανίκια, λειτουργούσαν κάπως σαν κάπα δίνοντας κίνηση στο φόρεμα και προσφέροντας τελικά ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο τμήμα του ρούχου αποτελούνταν από μια πλισέ φούστα αποδίδοντας μια έξτρα δόση “drama” στην αιθέρια εμφάνιση της Florence.

Οι αρχαιοελληνικές αναφορές του φορέματος και τα παπούτσια «φάντασμα»

H Florence είχε δηλώσει πριν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο: «Η αρχαία Ελληνική τέχνη και μυθολογία έπαιζαν πάντα ένα τεράστιο ρόλο στη δουλειά μου, και έτσι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για το τελευταίο show αυτού του δίσκου, αυτής της περιοδείας». Οι επιρροές της από την αρχαία μυθολογία ήταν φανερές και στο χθεσινό της look. Από το φόρεμα που ήταν αναβαθμισμένη version αρχαιοελληνικού χιτώνα, τα πετράδια στην λαιμόκοψη που θύμιζαν τα κοσμήματα που φορούσαν οι γυναίκες στην αρχαιότητα και φυσικά η empire γραμμή του ρούχου (μια σιλουέτα που προέρχεται από τις αρχαιοελληνικές ενδυμασίες), το look της Florence έμοιαζε να ήταν γεμάτο αναφορές από την πολιτιστική μας κληρονομιά.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Ναι, οι εμφανίσεις της Florence περιλαμβάνουν αρκετά συχνά outfits αυτού του ύφους, αλλά όπως ανέφερε και η ίδια η αρχαία τέχνη και μυθολογία ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τη δουλειά της, ίσως, λοιπόν, και των ενδυμάτων που επιλέγει να φορέσει. Ένας από τους αγαπημένους της σχεδιαστές, εξάλλου, που επιμελείται 9 στις 10 περιπτώσεις τα ρούχα για τις περιοδείες της, είναι ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, ο οποίος εμπνέεται συνέχεια από την αρχαία Ελλάδα για τις συλλογές του.

Ακόμη: O oίκος Gucci εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα για την νέα του καμπάνια

Φυσικά, είναι και το θέμα της έλλειψης παπουτσιών. Η Florence εμφανίστηκε ξυπόλητη στην σκηνή του Ηρωδείου. Εκτός από τα δερμάτινα σανδάλια που φορούσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, κυκλοφορούσαν συχνά ξυπόλυτοι. Αυτός ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που η Florence δεν φόρεσε παπούτσια. Από την άλλη, μπορεί να ήθελε να σεβαστεί τον χώρο του αρχαίου ωδείου (οι Florence and the Machine, ανέβασαν ένα story στο Instagram πριν τη συναυλία με τους κανόνες  που ισχύουν για τις παραστάσεις του Ηρωδείου που αναφέρουν για π.χ. ότι δεν επιτρέπονται τα ψηλά τακούνια) ή μπορεί απλά να ήθελε να νιώθει στο έπακρο την ενέργεια του μέρους. Όπως και να έχει, η έλλειψη παπουτσιών δεν μας έκανε εντύπωση από μια καλλιτέχνιδα σαν τη Florence Welch. Το πανέμορφο φόρεμά της ήταν αρκετό εξάλλου για να μας εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της.

Κεντρική φωτογραφία:NDP Photo Agency