CELEBRITY STYLE

Η Melania Trump δίνει την απάντησή της για το jacket με το αμφιλεγόμενο μήνυμα 3 μήνες μετά

AP Photo/Andrew Harnik

Η Melania ίσως ήταν το πιο δυνατό χαρτί του Trump επικοινωνιακά τουλάχιστον, αλλά πλέον χάνονται κι από εκεί οι ελπίδες του. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ όμως δίνει τροφή για σχόλια και μάλιστα αρνητικά που επιβεβαιώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το ζεύγος Trump. Κι αν θεωρούσες ότι στιλιστικά και μόνο μπορούσες να κρίνεις την Melania κι ίσως θετικά, να σου φρεσκάρω λίγο τη μνήμη και να σου θυμίσω εκείνο το jacket που φόρεσε σε επίσκεψή της σε κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών.

Αυτό συνέβη των περασμένο Ιούνιο, μέσα σε μία περίοδο που το μεταναστευτικό ταλανίζει όλη την υφήλιο και η στάση του Πλανητάρχη έχει ξεσηκώσει κάθε άνθρωπο που απλά σέβεται τον εαυτό του. Η Melania, πιστή στο classy στιλ της ακόμα και όταν επισκέπτεται ένα κέντρο κράτησης, εμφανίζεται με ένα λευκό παντελόνι, λευκά sneakers και ένα χακί jacket που στο πίσω μέρος έγραφε «Πραγματικά, δεν με νοιάζει. Εσένα;».

AP Photo/Andrew Harnik

AP Photo/Andrew Harnik

Προφανώς, άστοχο, προφανώς προκλητικό, προφανώς λάθος επικοινωνιακά, ενοχλητικό και προσβλητικό το μήνυμα, το οποίο η ίδια τότε αντιμετώπισε ως ένα fashion quote. «Είναι απλά ένα jacket. Δεν υπήρχε κάποιο κρυφό μήνυμα. Μετά την σημερινή σημαντική επίσκεψη στο Τέξας, ελπίζω να μην είναι αυτό στο οποίο θα επικεντρώσουν τον σχολιασμό τους τα media», είχε δηλώσει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Stephanie Grisham, στο CNN.

Να τους ξέφυγε είναι απαράδεκτο, να το έκαναν επίτηδες για να σχολιαστεί είναι τραγικό. Ξέρεις ότι αν έχεις αυτό το ρόλο, κάθε σου νεύμα κρίνεται και οφείλεις να είσαι προσεκτική, ειδικά με ένα τόσο λεπτό ζήτημα με το οποίο ασχολείται ολόκληρος ο πλανήτης. Τα media φυσικά και το σχολίασαν και λίγους μήνες μετά έρχεται και μία ακόμα απάντηση από τη Melania. Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της στο ABC News όταν ρωτήθηκε ότι φόρεσε αυτό το jacket για τους ανθρώπους και τα ακρο-αριστερά media που της ασκούν κριτική. «Θέλω να τους δείξω ότι δεν με νοιάζει».

 

Περιττή η απάντηση της Melania, ειδικά αν στόχος της ήταν να βελτιώσει την εικόνα της και να απαλύνει το σημάδι που άφησε αυτό το jacket, φορεμένο στην συγκεκριμένη επίσκεψη. Από τη μία διαψεύδει το γραφείο επικοινωνίας που προσπάθησε να καλύψει το ατόπημα και από την άλλη, η νέα εκδοχή της ίσως είναι ακόμα χειρότερη. Κρίνεται γιατί είναι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ και μάλιστα σε μία περίοδο που τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Κι έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Κι ευτυχώς που συμβαίνει. Δεν είναι μία στιλιστική επιλογή γιατί δεν φόρεσε αυτό το jacket για να κάνει βόλτα στο Λευκό Οίκο, όπως έχει πει και η Δέσποινα, αλλά για να επισκεφθεί παιδιά μεταναστών.

Αν θέλει λοιπόν, να περνάει μηνύματα με τις στιλιστικές επιλογές της, σίγουρα θα υπήρχε καταλληλότερη περίσταση για να το φορέσει και να ήταν σαφώς πιο εύστοχο.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik