CELEBRITY STYLE

Marilyn Monroe: Τα 15 looks που άφησαν εποχή

Η Marilyn Monroe γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1926 και έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1962, στην ηλικία των 36 ετών. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα style icons στην ιστορία της μόδας αφού το στιλ της επηρέασε γενιές και γενιές.

Μία από τις πρώτες της ταινίες, το ‘Ladies of The Chorus’ (1948) αποτέλεσε την αρχή της στιλιστικής της καριέρας και με την οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή. Μπορεί να ντυνόταν αρκετά συντηρητικά αλλά το pin-up ταπεραμέντο ήταν εκεί και επηρέασε 2 ολόκληρες δεκαετίες.

Ποιος χρειάζεται μπικίνι για να είναι sexy; Τα one-piece μαγιό αναδείκνυαν τις καμπύλες της και έγιναν το σήμα κατατεθέν της.

Χωρίς να φοβάται να φορέσει εσώρουχα στην τηλεόραση, ποζάρει με μεταξένια ρόμπα για το δράμα ‘Don’t bother to Knock’, 1952.

Πάντα το ίδιο στιλάτη και sexy την ίδια στιγμή, η Marilyn έπαιξε μέχρι και baseball με τακούνια.

Οι αστραφτερές, ξανθιές της μπούκλες θάμπωσαν τους Αμερικάνους στρατιωτικούς, καθώς και το λαμπερό της φόρεμα, ενώ υπογράφει αυτόγραφα κατά τη διάρκεια του Κορεάτικου Πόλεμου.

Φορώντας ένα κλασσικό φόρεμα με ρίγες και flat σανδάλια, η Monroe δίνει στιλιστικές συμβουλές που είναι έγκυρες μέχρι και σήμερα.

Δημιουργώντας μία εικόνα που επρόκειτο να της αντιγράψουν πολλές stars που ήρθαν μετά από εκείνη, η Marilyn φοράει μία ροζ τουαλέτα για τον ρόλο της στην ταινία “Gentlemen Prefer Blondes”, η οποία έκανε το τραγούδι “Diamonds Are a Girls Best Friend” τεράστιο hit.

Η Marilyn Monroe ως πραγματικό golden girl, με αστραφτερή χρυσή τουαλέτα, το 1953.

Ήταν, όμως, το λευκό αυτό φόρεμα που φόρεσε στην κλασσική ταινία “The Seven Year Itch” που θα γινόταν αργότερα ένα από τα πιο διάσημα φορέματα του κόσμου.

Σε ρόλο σεμνής συζύγου, η Monroe, εμφανίζεται με μαύρο κοστούμι και γούνινο λευκό γιακά, στον γάμο-έκπληξη που έκανε το 1954.

Σε ρόλο, όχι και τόσο σεμνό, με τον άντρα της Joe και στενό φόρεμα.

Σε μία από τις πολλές περιοδείες της, η Marilyn ήξερε ακριβώς τι να φορέσει για να τραβήξει την προσοχή του Τύπου.

Cool γυαλιά ηλίου + pencil φούστα = διαχρονική λάμψη.

Γόβες στιλέτο και μία καπαρντίνα χαλαρά ριγμένη στους ώμους -η star συχνά φορούσε αυτόν τον συνδυασμό, για διαχρονικό στιλ και glamour.

54 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Marilyn Monroe συνεχίζει να εμπνέει τις λάτρεις της μόδας ανά γενιές, αφού το στιλ της θα είναι πάντα επίκαιρο και κομψό.