CELEBRITY STYLE

Οι λόγοι που η Grace Kelly θα είναι για πάντα style icon

Ο αντίκτυπος που είχε η Grace Kelly στη μόδα είναι τεράστιος. Όχι μόνο το Flora pattern της Gucci σχεδιάστηκε για εκείνη και ένα από τα πιο διαχρονικά αξεσουάρ της μόδας, η τσάντα Hermes Kelly, φέρει το όνομά της, αλλά ήταν μία από τις πρώτες stars που ανέπτυξαν έναν πραγματικό χαρακτηριστικό στιλ.

Θεωρήθηκε ως κάποια που είχε την ικανότητα να κάνει οτιδήποτε να δείχνει κομψό, ακόμα και ένα γύψο σε σπασμένο χέρι -μια φορά χρησιμοποίησε ένα μαντήλι Hermes για να κρεμάει το χέρι της.

Σήμερα θα γινόταν 87 ετών για αυτό και προς τιμήν της συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους που θα είναι για πάντα ένα από τα μεγαλύτερα style icons του πλανήτη.

Έκανε δημοφιλές το λιτό στιλ

 

Η Grace Kelly ήταν μία από τις πρώτες ηθοποιούς που δημιούργησε το δικό της χαρακτηριστικό στιλ, το οποίο ήταν απλό, αλλά εκλεπτυσμένο και κομψό.

Προώθησε την αμερικανική μόδα

 

Τα media παρακολουθούσαν το τι φορούσε και που ψώνιζε η Grace 24 ώρες το 24ωρο. Εκείνη χρησιμοποίησε όλη εκείνη την προσοχή για να προωθήσει την αμερικάνικη μόδα, φορώντας συχνά Αμερικάνους σχεδιαστές σε διεθνείς εμφανίσεις της.

Ο μύθος της τσάντας Kelly

 

Η Grace Kelly ήταν μία από τις πρώτες stars που είχαν κάποιο αξεσουάρ οίκου μόδας σχεδιασμένο για αυτές. Η συγκεκριμένη τσάντα εμφανιζόταν πολύ συχνά σε paparazzi φωτογραφίες και λεγόταν πως η Kelly την χρησιμοποιούσε για να κρύψει την φουσκωμένη από εγκυμοσύνη κοιλιά της. Η συγκεκριμένη φήμη δεν επαληθεύτηκε ποτέ.

Φορούσε τα αγαπημένα της ρούχα ξανά και ξανά

 

Μπορεί ως πριγκίπισσα να είχε πρόσβαση σε Gucci και Dior, αλλά δεν ήταν εκκεντρική και φορούσε τα αγαπημένα της κομμάτια για δεκαετίες. Φορούσε τζιν και την πείραζαν που φορούσε συνέχεια ένα παλιό καμηλό παλτό που λάτρευε. Στα Oscars του 1955 φόρεσε μία σατέν τουαλέτα Edith Head την οποία είχε φορέσει την προηγούμενη χρονιά στην πρεμιέρα του The Country Girl.

Λάνσαρε ένα πιο χαλαρό στιλ στο Μονακό

 

Για πολύ καιρό στο Μονακό οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να φορούν καπέλα και παντελόνια στο παλάτι, αλλά συχνά είχε εμφανιστεί να φοράει παντελόνια με την οικογένεια της έτσι ώστε οι κανόνες αυτοί να χαλαρώσουν. Πρόσεχε την εικόνα της ως Πριγκίπισσα του Μονακό αλλά συγχρόνως δεν ήθελε η οικογένειά της να μείνει κολλημένη σε παλιά standards.

Στον γάμο της οι καλεσμένοι φορούσαν καπέλα σε στιλ Grace Kelly

 

H Grace Kelly είχε δύο γαμήλια outfits ένα για την θρησκευτική και ένα για την πολιτική τελετή και τα δύο δημιουργίες της Helen Rose που είχε σχεδιάσει τα looks για το High Society. To iconic νυφικό που φόρεσε στην θρησκευτική τελετή χρειάστηκε 30 μοδίστρες για 6 εβδομάδες στο studio. Είχε ψηλή λαιμόκοψη, κομψά δαντελένια μανίκια και μία μεγάλη φούστα αποτελούμενα από δαντέλα ηλικίας 125 χρόνων απ’ τις Βρυξέλλες.

Πολλές γυναίκες καλεσμένες ντύθηκαν σε στιλ Grace Kelly. Ο πρίγκιπας δεν ήθελε να φορεθούν χρώματα όπως μαύρο ή λευκό και έτσι μπλε, ροζ, ασημι-γκρι και μωβ ήταν οι κύριες αποχρώσεις για τις ατελείωτες οργάντζες, σιφόν και σατέν. Το πιο ξεχωριστό κομμάτι όμως ήταν τα καπέλα. Έμοιαζαν όλα με αυτά που φορούσε εκείνη την εποχή η Kelly και συγκεκριμένα με εκείνο που φορούσε όταν έφτασε πρώτη φορά στο Μονακό.