ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιες ελληνικές σειρές παίρνουν το «πράσινο φως» για την επόμενη σεζόν

Έχουμε μείνει με τη γλύκα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν να κόβεται απότομα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα της αποκλιμάκωσης των μετρών προστασίας μας από τον κορονοϊό. Η εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου», ωστόσο, φρόντισε να μας ενημερώσει για κάποια από τα μελλούμενα του τηλεοπτικού πεδίου. Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για τις τηλεοπτικές σειρές που αγαπήσαμε τόσο ώστε τα κανάλια τους έδωσαν το πράσινο φως για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Το zoom έχει πάρει φωτιά για τα τηλεοπτικά κανάλια και οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Τι κι αν τα προγράμματα σχεδιάζονται πλέον με την προϋπόθεση ο κορονοϊός να επιτρέψει την υλοποίησή τους; Πάντως σχεδιάζονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για την εκπομπή «Στην Φωλιά των Κου Κου», αρκετές από τις φετινές τηλεοπτικές σειρές θα τις δούμε ξανά και την επόμενη σεζόν στις οθόνες μας.

Οι σειρές του ΑΝΤ1 που θα επιστρέψουν

Ξέρουμε ήδη ότι οι «Άγριες Μέλισσες» έχουν πάρει το εισιτήριό τους και για τον δεύτερο κύκλο τους. Μάλιστα όπως αποκάλυψε η Μαρία Κίτσου, αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν εκ νέου τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1. Το κανάλι θέλει να εντάξει στο πρόγραμμά του για τη σεζόν 2020 – 2021 και την σειρά «Πέτα την Φριτέζα». Αυτή θα είναι η τρίτη τηλεοπτική σεζόν κατά την οποία θα δούμε τον Γιάννη Μπέζο να διοικεί την ταβέρνα του μαζί με τον τηλεοπτικό γιο του Φάνη Μουρατίδη. Όπως είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος έντονες είναι οι συζητήσεις και για τη μόνιμη επιστροφή της Τζένης Μπότση στη σειρά. Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός είχε αποχωρήσει από το «Πέτα τη Φριτέζα» λόγω της εγκυμοσύνης της.

Επιπλέον στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 από Σεπτέμβριο θα επιστρέψει και το «Καφέ της Χαράς» του Χάρη Ρώμα. Το sequel της σειράς που γυρίστηκε με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΑΝΤ1 κρίθηκε ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα και έτσι εγκρίθηκε η συνέχειά του, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο ΣΚΑΪ και η πονεμένη επένδυση στη μυθοπλασία

Αν και στην αρχή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ο ΣΚΑΪ έδειχνε την πρόθεσή του να επενδύσει στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, το εκεί sequel του «Λόγω Τιμής» σημείωσε απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης παρά την πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα.

Πολύ λιγότερο εντυπωσιακή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν και η πορεία του Ανδρέα Γεωργίου και της σειράς «8 Λέξεις» στο κανάλι. Εντούτοις το συμβόλαιο του Ανδρέα Γεωργίου με τον ΣΚΑΪ ήταν για έναν συν έναν χρόνο. Αυτό το συν ένα μόλις ενεργοποιήθηκε και αφορά αποκλειστικά τις «8 Λέξεις», όπως αναφέρθηκε «Στην Φωλιά των Κου Κου». Μάλιστα ενώ ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν να γυρίσει και μια δεύτερη σειρά για να προβληθεί στον ΣΚΑΪ, αυτό το σχέδιο φαίνεται πως «πάγωσε» οριστικά.

Ο Alpha σπάει τα ρεκόρ

Σε ό,τι αφορά στις τηλεοπτικές σειρές του Alpha εκεί παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις των πρωταγωνιστών της για το αντίθετο, αποφασίστηκε η σειρά «Έλα στη Θέση μου» να συνεχιστεί και για 5η τηλεοπτική σεζόν. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Πουλόπουλος θα γίνουν αλλαγές στο cast ώστε να υπάρξει ανανέωση και το «Έλα στη Θέση μου» θα επιστρέψει.

Ο ίδιος λίγες ημέρες πριν είχε αναφερθεί και στη σειρά «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» που φαίνεται πώς έχει βάλει πλώρη να σπάσει κάθε ρεκόρ διάρκειας κωμικής τηλεοπτικής σειράς στην Ελλάδα. «Είναι επίσημο, το “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” συνεχίζει για 8η σεζόν», είχε πει ο Γιάννης Πουλόπουλος αναφέροντας ότι οι ηθοποιοί της σειράς είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα γυρίσματα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.