ΥΓΕΙΑ
SPONSORED

Quiz: Εσύ πόσα γνωρίζεις για το νερό;

Το νερό είναι μία από τις πρώτες λέξεις που μαθαίνουμε να λέμε στη ζωή μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που γευόμαστε κι ένα στοιχείο της φύσης που ξέρουμε ότι χωρίς αυτό δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Με αυτές τις τρεις βεβαιότητες πορευόμαστε στη ζωή. Μη μου πεις όμως, ότι σου φαίνονται αρκετές αυτές οι γνώσεις.

Το νερό είναι ένα απαραίτητο αγαθό όχι μόνο για την επιβίωσή μας αλλά και για την ευεξία μας. Γι’ αυτό και θέλουμε το νερό που πίνουμε να είναι όσο πιο αγνό γίνεται, ακριβώς όπως το έφτιαξε η φύση για εμάς. Ένα νερό που έχει φτιαχτεί για να μας αγαπά και για να το αγαπάμε. Στις παρθένες πηγές των Καρπαθίων υπάρχουν τέτοια νερά. Τα μεταλλικά νερά AQUA Carpatica. Πριν μιλήσουμε παραπάνω γι’ αυτά, όμως θέλω να τεστάρω τις γνώσεις σου. Εσύ ξέρεις από τι ποσοστό νερού αποτελούμαστε; Τι λαμβάνουμε από το νερό και κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά και τι πρέπει να αποφεύγουμε σε αυτό; Ξεκίνα το παρακάτω quiz για να ελέγξεις τις πραγματικές σου γνώσεις για τη μέγιστη πηγή ζωής, το νερό.

AQUA Carpatica: Το νερό θαύμα από τα Καρπάθια Όρη

Τα νερά AQUA Carpatica όπως σου είπα πηγάζει από τα Καρπάθια Όρη. Κι αν το μόνο που γνωρίζεις για εκείνα είναι ο μύθος του Δράκουλα, ήρθε ο καιρός να μάθεις κάποια πράγματα ακόμη. Τα Καρπάθια εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής. Τα αποθέματα τους σε νερό είναι τεράστια. Και τι νερό; Τα απάτητα δάση, οι ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν κρατηθεί μακριά από την παρθένα φύση αλλά και η γεωλογική δομή των Καρπαθίων που εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, τα έχουν αναδείξει στην πατρίδα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών παγκοσμίως. Το AQUA Carpatica και το νερό αυτών των πηγών είναι «ένα θαύμα της παρθένας φύσης» που έρχεται και προσγειώνεται κατευθείαν στη ζωή μας για να την κάνει απείρως πιο ενυδατωμένη και όμορφη.

Νιτρικά: Οι επιβλαβείς ουσίες για την υγεία μας

Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί τα νερά AQUA Carpatica είναι ότι περιέχει μηδέν νιτρικά(σε ό,τι αφορά το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό) και αυτό το κάνει το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά ή σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (Φυσικό Μεταλλικό Νερό). Τα νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες. Είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά αλλά επιβλαβή και ανεπιθύμητα για την υγεία των ανθρώπων. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία των ανθρώπων από τα νιτρικά που εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό, αφορούν μεταξύ άλλων το Σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών, προβλήματα στον μεταβολισμό, καρκινογενέσεις αλλά και τερατογεννέσεις για τις εγκυμονούσες γυναίκες.

Για τους παραπάνω λογούς, μέχρι σήμερα 7 χώρες της Ευρώπης (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει δημόσια σύσταση για ένα συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο Νιτρικών όταν αυτό αφορά την κατανάλωση από τα μικρά παιδιά, τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες. Έτσι ενώ το όριο για τους ενήλικες είναι 50mgr/L για τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες υπάρχει Δημόσια Σύσταση να είναι maximum 10mgr/L.

Η λύση απέναντι στα νιτρικά είναι είτε τα μηχανικά φίλτρα, είτε τα επεξεργασμένα νερά ή και τα φυσικά μεταλλικά νερά. Τα μηχανικά φίλτρα αφαιρούν απαραίτητους ηλεκτρολύτες από το νερό. Τα επεξεργασμένα νερά αποκλείουν τους ηλεκτρολύτες από τη σύστασή τους προκειμένου να απαλλαγούν από τα νιτρικά. Τα φυσικά μεταλλικά νερά έχουν τους τόσο σημαντικούς για τον οργανισμό μας ηλεκτρολύτες και το AQUA Carpatica είναι η ιδανική λύση, μιας και φυσικά μεταλλικά στοιχεία έχει και νιτρικά δεν ανιχνεύονται σε αυτό. Κι όλα αυτά σε ένα εύγευστο νερό με όλα τα φυσικά θετικά στοιχεία που μπορείς να πάρεις από αυτό.

Ποιοτικό νερό για να μπορείς να πίνεις πραγματικά στην υγειά σου

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες από τα παραπάνω, αλλά οι γνώσεις για το νερό είναι απαραίτητες. Όπως απαραίτητες είναι και οι γνώσεις για τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νερό που πίνεις πραγματικά ποιοτικό και ωφέλιμο στην υγεία σου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και η φυσικώς χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, είναι κάποια από αυτά. Ο αλκαλικός χαρακτήρας του νερού σε βοηθά στην πέψη ενώ οι φυσικοί ηλεκτρολύτες στην ενυδάτωση.

νερό

Είναι σημαντικό να ξέρεις κάθε φορά που σηκώνεις το ποτήρι σου αν πίνεις στην υγειά σου ή όχι. Και τα νερά AQUA Carpatica είναι σίγουρα ένας τρόπος να το διασφαλίσεις. Είναι το ποιοτικό νερό που έφτιαξε η φύση για να σε φροντίσει, να σε αγαπά και να το αγαπάς. Στην υγειά σου, λοιπόν, χωρίς καμία αμφιβολία.