FASHION TRENDS

Τα prints που θα φοράμε το 2021 δεν θυμίζουν αυτά της προηγούμενης χρονιάς

Jeremy Moeller

Γενικά, είμαι φαν της μονοχρωμίας. Θα με δεις δηλαδή, να φοράω prints αλλά πολύ στρατηγικά. Παρ’ όλα αυτά, μετά από μια χρονιά σχετικής ενδυματολογικής χειμερίας νάρκης, πιστεύω ότι πρέπει να δω (δούμε) τα πράγματα διαφορετικά. Δηλαδή, από τη μία, θεωρώ ότι είναι σοφό να συνεχίσουμε να υποστηρίξουμε την αισθητική μας, όσον αφορά το ντυσιμό μας. Αλλά με ένα μέτρο. Και αυτό που εννοώ ουσιαστικά, είναι ότι πιστεύω ότι το 2021 είναι μια καλή χρονιά για ολίγο ενδυματολογικό πειραματισμό. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό, από τα ρούχα με prints.

Η τάση που επικρατεί όσον αφορά τα prints του 2021

Αυτό, λοιπόν, υπάρχει σαν φιλοσοφία γενικότερα είναι ότι τα prints του 2021, έχουν μια «στιλιστική» ελευθερία. Δηλαδή, δεν υπάρχει λάθος τρόπος ή λάθος print για να φορέσεις. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι όλων των ειδών των μοτίβα είναι καλοδεχούμενα. Τα winter florals, η κλασική μαρινιέρα, τα tie-dye, τα graphic. Όλα έχουν μια θέση στις εμφανίσεις μας και την γκαρνταρόμπα μας, μέσα από μια ποικιλία ρούχων. Από φούτερ μέχρι και επίσημα φορέματα. Τα μοτίβα, λοιπόν, φέτος λειτουργούν ως ένα εύκολο αλλά δημιουργικό «μέσο» που μας βοηθάνε να αναβαθμίσουμε τα everyday looks μας, χωρίς να προσπαθήσουμε πολύ. Μπορούμε να συνθέσουμε fun σύνολα φορώντας ένα πουά φούτερ και ένα τζιν παντελόνι και αμέσως-αμέσως να προσφέρουμε ένα πιο ενδιαφέρον look για το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, και παρ’ όλη την ελευθερία που έχουμε όσον αφορά τα prints της χρονιάς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μερικά που κλέβουν την παράσταση.

Τα μοτίβα του 2021 είναι fun

Ακόμα κι αν όλα τα prints για το 2021 είναι «αποδεκτά», υπάρχουν μερικές εναλλακτικές που πρόκειται να δώσουν μια πιο ευχάριστη νότα στις εμφανίσεις μας. Τα μοτίβα που προβλέπεται να κυριαρχήσουν αυτή τη χρόνια, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το χρώμα. Μετά από μια χρονιά όπου στην γκαρνταρόμπα μας κυριάρχησαν οι nude και ουδέτερες αποχρώσεις αυτά τα prints, έρχονται σαν «δυναμίτης» να βάλουν χρώμα στα casual σύνολά μας. Λίγο χρώμα είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ειδικά μέσα από την μορφή ενός εντυπωσιακού print. Παρακάτω, λοιπόν, τα μοτίβα που θα πρωταγωνιστήσουν στις εμφανίσεις μας αυτή τη χρονιά.

Tie-dye

Αν και είδαμε να επιστρέφει στις πασαρέλες των Spring 2020 και Fall 2020 συλλογών, το tie-dye print αποκτάει ουσιαστικότερο ρόλο αυτή τη χρονιά. H ρετρό διάθεσή του αλλά και η πιο casual, streetwear αισθητική του, το καθιστά το τέλειο μοτίβο για τα καθημερινά μας σύνολα.

Checkerboard

Άλλο ένα print που είδαμε να «ανθίζει» στις πασαρέλες τις προηγούμενης χρονιάς, αλλά αρχίζει τώρα να αποκτάει ουσιαστικότερο ρόλο στις εμφανίσεις μας. Στις συλλογές όπως αυτή του Erdem, το checkerboard print «εμφανίστηκε» με διάφορους τρόπους. Μέσα από τον κλασικό άσπρο-μαύρο συνδυασμό, αλλά και μέσα από bold αποχρώσεις. Η τελευταία πρόταση είναι και η αγαπημένη μας, καθώς θα προσφέρει ένα fun twist στα looks μας.

Stripes

Μπορεί το ριγέ μοτίβο να θεωρείται classic, αλλά η 2021 εκδοχή του είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα. Τα πιο bold, πολύχρωμα και με πιο έντονες ρίγες μοτίβα, γίνονται από τα hits της χρονιάς. Ο λόγος; Απλούστατος. Πρόκειται για ένα κλασικό μεν, αλλά με μπόλικο χρώμα μοτίβο. Το τέλειο print για να ταιριάξεις με τα τζιν σου.

Landscape

Άλλο ένα print που έκανε το ντεμπούτο του το φθινόπωρο του 2020 και απογειώνεται τη φετινή χρονιά. Ίσως και από τα πιο ιδιαίτερα prints, μιας και δεν θυμίζει κανένα άλλο. Θυμίζει περισσότερο πίνακα ζωγραφικής, μιας και είναι εμπνευσμένο από τις βουκολικές εικόνες της φύσης. Τόσες βόλτες κάναμε το 2020. Δεν γινόταν να μην επηρεαστούν και οι τάσεις της μόδας απ’ αυτό.