VIRAL

Oι πιο συγκινητικές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις του 2018. Απαραίτητη η συναίνεση χαρτομάντηλου

Ας το παραδεχτούμε: περνάει σχεδόν απαρατήρητο αυτό που διαφημίζουν. Συχνά προέρχονται από εταιρίες και brands που δεν έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά. Σήμα κατατεθέν τους, τα Χριστούγεννα και η συγκίνηση. Μας αρκεί αυτό. Άλλωστε, όσο λιγότερο θυμίζουν διαφημιστικό σποτ, τόσο το καλύτερο. Ένα ποτ πουρί από τις πιο σπαραξικάρδιες διαφημιστικές στιγμές που φτιάχτηκαν για τα Χριστούγεννα του 2018.

«Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;», ιδού το ερώτημα, όπως τίθεται από το φετινό χριστουγεννιάτικο σποτ της αυστριακής τράπεζας Erste Bank, με πρωταγωνιστική τον μικρό, γλυκύτατο σκαντζόχοιρο Χένρι, ο οποίος βρίσκεται στο περιθώριο εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης- τα αγκάθάκια του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αλλά στο τέλος, η αγάπη νικάει. Ίσως το καλύτερο των φετινών γιορτών στο είδος του.

«Το σχέδιο του Τζιάκομο» μας έρχεται από την Ιταλία, θυμίζει το «Μόνος στο Σπίτι», αφού πρωταγωνιστεί ένα ατίθασο αγοράκι, αλλά καταλήγει κάπου αλλού, κάπου πιο τρυφερά. Ο Τζιάκομο στόχευε σε προξενιό. Το σποτ διαφημίζει κέικ.

Για τη φετινή διαφήμιση της αλυσίδας καταστημάτων John Lewis με πρωταγωνιστή τον Elton John, έχουμε κλάψει ήδη  τα ‘χουμε ξαναπεί.

Το theme song της διαφήμισης των supermarkets plus είναι το “She’s the One” του Robbie Williams. Mαχαιριά στην καρδιά. Η απώλεια της μαμάς για μία νέα γυναίκα. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν. Όχι δεν είναι τίποτα, ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπει από τη λίστα το λατρεμένο ζευγάρι ηλικιωμένων αρκούδων του Heathrow, που φέτος οργάνωσαν διακοπές σε εξωτικό προορισμό αλλά δεν μπορούσαν να είναι μακριά από την οικογένειά τους, κι επέστρεψαν σπίτι για Χριστούγεννα.

Δύσκολα δεν κλαις και με αυτή τη διαφήμιση, ειδικά αν αγαπάς τα ζώα (και ποιος δεν τ’ αγαπά;). Πρόκειται για μία low-budget προσπάθεια της βρετανικής οργάνωσης RSPCA υπέρ των αδέσποτων.

To BBC έδωσε κι αυτό με τη σειρά του λίγο πόνο στις φετινές γιορτές, μ’ έναν μαγικό τρόπο. Ο χρόνος που τρέχει αλλά σταματάει για έναν έφηβο γιο και τη μαμά του, οι οποίοι βρίσκουν επιτέλους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές παρέα.