CELEBRITIES

“The Music School”: Στα παρασκήνια του μουσικού σχολείου του Mega

Στα παρασκήνια του μουσικού talent show "Music School" μας ξενάγησαν οι υπεύθυνοι της παραγωγής και μας μίλησαν για το νέο τηλεοπτικό project του Mega.

Σε αυτήν την εκπομπή 16 παιδιά θα “φοιτήσουν” σε ένα μουσικό σχολείο όπου η κάθε τετράδα θα έχει έναν καθηγητή. Στην ελληνική έκδοση οι δάσκαλοι είναι οι: Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Θεοφάνους, Ευρυδίκη και Demy.

Μαζί με τον δάσκαλό τους και τους καθηγητές φωνητικές, τα παιδιά θα προετοιμάζονται για την παράσταση της εβδομάδας. Η αξιολόγηση της εμφάνισης θα γίνεται από τους τρεις δασκάλους (πλην εκείνου που έχει αναλάβει τον διαγωνιζόμενο). Το ποσοστό της συγκεκριμένης βαθμολογίας αγγίζει το 25%. Την υπόλοιπη βαθμολογία θα βάζει μια κριτική επιτροπή 10 ατόμων η οποία θα αποτελείται συνήθως από γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής που θα αλλάζει αρκετά συχνά.

Η αξιολόγηση θα είναι μόνο θετική. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τα “καλός”, “πολύ καλός” και άριστος.

 

Στους ημιτελικούς θα προκριθούν έξι παιδιά που θα διεκδικήσουν την πρωτιά και ο νικητής θα κερδίσει μια υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών.

Όπως μας ενημέρωσαν από την παραγωγή, στάλθηκαν περίπου 500 βίντεο με παιδιά όπου δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο talent show και ακολούθησαν οντισιόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο. Τα παιδιά επέλεξαν το τραγούδι που ερμήνευσαν και όσα “κόπηκαν” δε θα τα δούμε στα επεισόδια. Μόνο όσα πέρασαν στην τελική φάση.

Η τελική δεκαεξάδα αποτελείται από παιδιά με καταγωγή από την Αθήνα, τη νότια και τη βόρεια Ελλάδα, την Κύπρο, τις Φιλιππίνες και την Αλβανία.

Παράλληλα, στην εκπομπή υπάρχει παιδοψυχόλογος ώστε τα παιδιά να προστατευτούν από τις επιπτώσεις της απότομης δημοσιότητας.

 

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Αμέσως μετά την ξενάγηση στον χώρο, οι τέσσερις δάσκαλοι και η παρουσιάστρια του show μίλησαν στους δημοσιογράφους για τη συμμετοχή τους στη μουσική εκπομπή.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία θα παρουσιάζει το show δήλωσε: “Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που ανήκω σε αυτήν την ομάδα. Δίνει μια γλύκα και μια αγνότητα σε εμάς. Δεν υπάρχει τίποτα άγριο σε αυτό το πρόγραμμα“.

Ο Βαγγέλης Γερμανός εξηγώντας ότι ο ρόλος της εκπομπής είναι παιδαγωγικός. “Η διάκριση θα είναι όλων. Υπάρχει μεγάλη χημεία μεταξύ μας“.

Μέσα από αυτό έχω κερδίσει πολλά πράγματα. Κλαίω από ευτυχία γιατί τα παιδιά είναι ευτυχισμένα. Δεν μπορούσα να φανταστώ όταν μου έγινε η πρόταση ότι θα ζούσαμε αυτό που ζούμε“, σχολίασε η Ευρυδίκη.

 

Η Demy από την πλευρά της είπε: “Είπα το ‘ναι’ για αυτήν την ομάδα. Είναι προστατευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Ξέρω πόσο ευαίσθητη είναι η ψυχολογία ενός παιδιού. Δε θυμάμαι να υπήρχε ένα talent show για παιδιά όταν ήμουν μικρή“.

Γνώρισα τον δημιουργό της εκπομπής στο Ισραήλ“, ανέφερε ο Γιώργος Θεοφάνους. “Όταν μου το παρουσίασε τόσο συγκινημένος. Έχει τέσσερα παιδιά. Θα έφερνα τα παιδιά μου σε ένα τέτοιο μουσικό σχολείο“.

 

Υπομονή μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όταν και θα ξεκινήσει η προβολή του show!