NETFLIX

Το “Αggretsuko” είναι η σειρά του Netflix που θα ταυτιστείς περισσότερο

Σίγουρα θα έχετε ακουστά την κρίση μέσης ηλικίας. Από ταινίες, από σειρές, από εκπομπές, από τον περίγυρό σας θα έχετε ακούσει πάμπολλες φορές τη φράση "Περνάει κρίση μέσης ηλικίας". Ε, λοιπόν η εποχή μας έχει ακόμα μία κρίση. Την ''κρίση της μέσης μέσης'' ηλικίας. Την κρίση των 25.

Έχεις τελειώσει τη σχολή ή την τελειώνεις ή την τελειώνουν οι γύρω σου. Έχεις βρει δουλειά ή νιώθεις πως πρέπει να βρεις δουλειά ή νιώθεις ότι οι άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να βρεις δουλειά. Έχεις αρχίσει να νιώθεις τις επιπτώσεις του να μην είσαι πια 20. Έχεις αρχίσει να κουράζεσαι ανεπαίσθητα από τα ξενύχτια. Ενώ σου λένε οι μεγαλύτεροι ότι όλες οι πόρτες του μέλλοντός σου είναι ανοιχτές, εσύ δεν τις νιώθεις και τόσο ανοιχτές. Ίσα ίσα νιώθεις ότι κλείνουν. Δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι, σημασία έχει ότι το νιώθεις εσύ.

Η Aggretsukο λοιπόν είναι μία 25χρονη -αγνοείστε ή αγαπήστε την ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι είναι ένα κόκκινο πάντα- η οποία δουλεύει σε μια γιαπωνέζικη εταιρεία ως λογίστρια και περνάει για τους δικούς της λόγους ”κρίση μέσης μέσης” ηλικίας. Η ζωή της είναι η δουλειά και η ζωή της δεν της αρέσει, επειδή δεν περνάει καλά στη δουλειά εξ αιτίας κάποιων συναδέλφων και του προσβλητικού αφεντικού της. Η ίδια είναι παθητική, ακοινώνητη και λιγομίλητη. Για να ξεσπάσει λοιπόν κάπου και να βγάλει τον θυμό που έχει μέσα της απέναντι στην ζωή, πηγαίνει κάθε βράδυ σε ένα μαγαζί καραόκε, κλείνεται μόνη της σε ένα από τα δωμάτια και τραγουδάει death metal.

Καλά διαβάσατε death metal. Σε κάθε μάλιστα επεισόδιο οι στίχοι αλλάζουν, για να βρίζει ανάλογα με την κατάσταση.

Η Aggretsuko προσπαθεί να πιαστεί από όπου βρει για να σκεφτεί ως λίγο πιο λαμπρό το μέλλον της. Μια φίλη που της υπόσχεται να ανοίξουν μαζί ένα μαγαζί, πιθανοί γαμπροί που θα την βγάλουν από την καθημερινότητα και δεν θα χρειάζεται να δουλεύει. Όταν όμως οι ελπίδες της πολλές φορές γκρεμίζονται, το death metal θα είναι εκεί για να την παρηγορήσει.

Η καταπιεστική δουλειά της Aggretsuko μπορεί για σένα να είναι κάτι άλλο που σε καταπιέζει και το death metal κάτι άλλο που σε παρηγορεί. Σίγουρα όμως μπορείς να την νιώσεις, ειδικά αν έχεις περάσει την ”κρίση μέσης μέσης” ηλικίας ή την κρίση μέσης ηλικίας. Ή οποιαδήποτε κρίση.

Η σειρά πρωτοκυκλοφόρησε στο Netflix ακριβώς ένα χρόνο πριν και η πρώτη σεζόν συν ένα χριστουγεννιάτικο σπέσιαλ είναι διαθέσιμη, ενώ μέσα στο 2019 αναμένεται και η επόμενη.

Το ‘Αggretsuko’ στριμάρει στο Netflix.