CELEBRITIES

Robert Powell: Πώς είναι σήμερα ο θρυλικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»;

ANT1

Παρά τη φήμη που τον ακολουθούσε ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ στην ομότιτλη μίνι σειρά του Franco Zeffirelli, που παρακολουθούμε κάθε Πάσχα, δεν τρελάθηκε ποτέ. Αντίθετα συνέχισε την καριέρα του στη Βρετανική τηλεόραση και το θέατρο και ακόμα και σήμερα κάνει περιορισμένες εμφανίσεις. Στα 78 του χρόνια ο Robert Powell μοιάζει τελείως διαφορετικός από τότε. Άλλωστε ήταν μόλις 31 ετών όταν έκανε τα γυρίσματα για τη θρυλική σειρά. Πάντως, σύμφωνα με το Imdb, ο Robert Powell θα επιστρέψει μία ακόμα φορά στον ρόλο του Ιησού και μάλιστα μέσα από μία ταινία Έλληνα σκηνοθέτη.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Βρετανός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του θρυλικού Σκωτσέζου ποδοσφαιριστή της Manchester United, Willie Morgan. Ως οπαδός κι εκείνος της Manchester United, ο Robert Powell, μίλησε για ποδόσφαιρο αλλά και για τον εμβληματικό Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Ο Robert Powell ρωτήθηκε αν ο ρόλος του Ιησού ήταν ο πιο δύσκολος της καριέρας του κι όσο κι αν ήθελε να πει όχι, τελικά το παραδέχτηκε. «Αν και θα ήθελα να πω όχι, πιθανότατα ήταν. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν ήταν ο αγαπημένος μου. Ήταν πολύ δύσκολα όλα. Μας πήρε 9 μήνες να τελειώσουμε τα γυρίσματα. Για πολλούς λόγους ήταν η πιο δύσκολη δουλειά της καριέρας μου. Είχε τεράστια ευθύνη. Ήξερα ότι 2 δισεκατομμύρια κόσμου θα το έβλεπε. Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Robert Powell, μπορεί να μην επανέλαβε την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, αλλά συνέχισε την καριέρα του έπαιξε στη σειρά The Detectives τη δεκαετία του 1980 και στην συνέχεια στη μλινι σειρά Shaka Zulu. Το 1992 πρωταγωνίστησε στην ταινία Chunuk Bair και από το 1993–95 δάνειζε τη φωνή του στον Dr Livesey της σειράς The Legends of Treasure Island. Έκτοτε συνεχίζει να “ντύνει” με τις φωνές του τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ, ενώ το 2014 πρωταγωνίστησε ως Ηρακλής Πουαρό σε βρετανικό θέατρο και πόζαρε στους φωτογράφους φορώντας το κοστούμι του για το ρόλο.

Robert Powell ⓒ 2021 Joel Ryan/Invision/Associated Press

Το 2019 βρέθηκε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη. Η ταινία ήταν βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Jo, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα. To 2022 συμμετείχε σε δύο project, την ταινία Banking on Mr. Toad, και την ταινία Brigantia.

Σύμφωνα με το Imdb, ο Robert Powell θα υποδυθεί τον Νικόδημο και τον Ίησου στην ταινία του Γιάννη Στραβόλαιμου, The Queen of Heaven το 2024. Πρόκειται για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη της θρησκευτικής ταινίας Το δείπνο του Βοσκού όπου ο Αποστόλης Τότσικας είχε ενσαρκώσει τον ρόλο του Ιησού Χριστού.

Ο Robert Powell γεννήθηκε τέσσερις ημέρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του νοικοκυρά. Όπως σημείωνε ο ίδιος μιλώντας στον Guardian το να γίνει και ο ίδιος γονιός ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον. Γνώρισε την σύζυγό του, Barbara όσο εκείνη ήταν χορεύτρια στην διάσημη στη Βρετανία ομάδα Pan’s People. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Babs με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, πριν ακόμα γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο το 1975 και παραμένουν μαζί μέχρι σήμερα.

Robert Powell Με τη σύζυγό του το 2017. / ⓒ 2021 Domenico Stinellis/Associated Press
Με τη σύζυγό του το 2017.

«Ήταν πολύ λαμπερή και ακόμα είναι και ερωτευτήκαμε γρήγορα. Ήμουν εκεί όταν γέννησε τον γιο μου και ένθωσα το παράξενο αίσθημα όταν τον αντίκρισα πρώτη φορά ότι αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος για τον οποίο θα πέθαινα με τη θέλησή μου. Τα ίδια δυνατά συναισθήματα είχα κι όταν γεννήθηκε η κόρη μου», σημείωνε.

«Η Barbara κι εγώ θα θέλαμε να γίνουμε παπούδες μια μέρα. Προς το παρόν συμβιβαζόμαστε με δύο υπέροχα σκυλικά cockapoos. Η κόρη μου, Kate, λέει ότι είναι τα θετά εγγόνια μου. Με κάνουν να γελάω», εξηγούσε γελώντας στην ίδια συνέντευξη ο Robert Powell.