LIFE

Οι σιαμαίες αδερφές και η Πακιστανή superhero που έκλεψαν την παράσταση στη Comic-Con

Πρώτα απ’ όλα, μη μου αγχώνεσαι που ακούς άγνωστες λέξεις. Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τι είναι η Comic-Con του San Diego, γιατί ακούς εδώ και μια εβδομάδα παντού γι’ αυτό, αλλά και ποιες είναι τελικά οι κυρίες που ξεσήκωσαν τα πλήθη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Επισήμως η Comic-Con του San Diego είναι η μεγαλύτερη έκθεση με βιβλία, comics, graphic novels, ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας, υπερηρώων, κωμωδίας και πολλών άλλων ειδών. Ξεκίνησε το 1970 κι από τότε όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις γίνονται εκεί. Ο Peter Jackson για παράδειγμα αποκάλυπτε σκηνές από τον”Άρχοντα” σε πάνελ της Comic-Con, το “Lost” εμφανιζόταν κάθε χρονιά και οι συντελεστές μιλούσαν για την επόμενη σεζόν, οι Avengers έκαναν τη πρώτη τους κοινή εμφάνιση εκεί. comic con Και φυσικά, να βρεθείς κοντά σε αγαπημένους σου stars, οι οποίοι κάθονται υπομονετικά και υπογράφουν αυτόγραφα για χιλιάδες fans. Φέτος μόνο, βρέθηκαν στη Comic-Con οι ήρωες των “Bones”, “24”, “Game of Thrones”, “The Walking Dead”, “The Vampire Diaries”,” Once Upon a Time”, “vengers”, “Batman vs Superman”, “Son of Anarchy”, “True Blood”, “Mad Max”, “The Ninja” Turtles και πολλοί, μα πάρα πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα τους πολλές γυναίκες, που για άλλη μια χρονιά κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι γυναίκες του American Horror Story: Freak Show

 

Αν τρομάξατε με τις προηγούμενες σεζόν του “American Horror Story” η επερχόμενη 4η θα σας στερήσει τον ύπνο. Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται οι συντελεστές της και αυτό ακριβώς αποκάλυψε η Kathy Bates ότι της συνέβη.  Ύστερα από τα γυρίσματα του 1ου επεισόδιου λέει, έμεινε ξύπνια μέχρι τις 6 τα ξημερώματα. Για μια ακόμη φορά όμως τη παράσταςη έκλεψε η Sarah Paulson, που στη νέα σεζόν θα υποδυθεί δυο σιαμαίες αδερφές.  Στο πάνελ της Comic Con βρέθηκαν όλοι εκτός της απόλυτης Jessica Lange, η οποία θα συμμετέχει για τελευταία φορά στο AHS.

Δουλειές με… φούντες για τη Mary Louise Parker

Δεν ήταν εκεί, αλλά ξεσήκωσε χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε στο panel της πιο επιτυχημένης νέας σειράς της προηγούμενης σεζόν. Το “The Blacklist” λοιπόν ανακοίνωσε ότι η Mary Louise Parker, η οικογενειάρχης που πουλούσε χόρτο στο “Weeds”, είναι η νέα προσθήκη για τη 2η σεζόν και έχει άμεση σχέση με τον Reddington.

Η Pam του True Blood, ποιος να το περίμενε;

 

Για αρκετά χρόνια η Pam, το κολαούζο του Eric, μου έσπαγε τα νεύρα. Στις τελευταίες σεζόν όμως όχι μας αποζημείωσε, αλλά έγινε και αγαπημένος χαρακτήρας. Στη Comic Con κέρδισε το χειροκρότημα των fans, όταν αναφέρθηκε στη Sarah Palin και το πως αρνήθηκε να εμφανιστεί στη σειρά. Ήταν όμως η αποκάλυψη ότι στη τελευταία σκηνή που γύρισε με τον Alexander Skaarsgard την πήραν τα ζουμιά σε σημείο που έφτασε πολύ κοντά στην αφυδάτωση. Σε άλλα νέα, μέχρι το finale μπορούμε να περιμένουμε πιθανή επανασύνδεση της Sookie με τον Bill, ενώ θα δούμε και τι συνέβη τελικά στη Tara.

Η Xena στους πράκτορες της Marvel

Η βασίλισσα της Comic Con κατά τα χρόνια προβολής της Xena, τότε που έβλεπες στους διαδρομους της έκθεσης άπειρες (και ναι, άπειρους) ντυμένους σαν τη Warrior Princess. Τώρα με την απλή ανακοίνωση ότι η Lucy Lawless θα εμφανιστεί το “Agents of S.H.I.E.L.D.” έγινε ο απόλυτος χαμός. Και δεν έχει καν σημασία ποιο ρόλο θα υποδυθεί.

Η Wonder Woman εντυπωσιάζει πιο πολύ κι από τους Batman και Superman

 

Τη 3η ημέρα η Comic Con έπλασε τη Wonder Woman. Είναι η κυρία που όλοι ήθελαν να δουν στη νέα ταινία “Batman vs Superman” και ο λόγος ένας και μοναδικός: επειδή αυτό θα σήμαινε ότι θα ακολουθούσε ταινία Justice League. Το ρόλο πήρε η Gal Galot του “Fast and Furious” και είναι εκείνη που ξεσήκωσε το το κοινό. Ο σκηνοθέτης Zack Snyder παρουσίασε τη πρώτη της εικόνα ως Wonder Woman και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Αμαζόνα, ημίθεα και τη Xena.

Once Upon a Time ήταν μια Κακιά Βασίλισσα

Είναι η 4η φορά που οι συντελεστές του “Once Upon a Time” εμφανίζονται στη Comic Con και φέτος  τη παράσταση  έκλεψε η Evil Queen που ξαναγίνεται… evil. Και δεν εννοούμε την ηθοποιό αλλά τη σκηνή την οποία παρουσίασαν οι συντελεστές, κατά τη διάρκεια της οποίας η Regina επισκέπτεται τον Sydney Glass λέγοντας “Χρειάζομαι τον καθρέφτη μου. Υπάρχει κάποια που εμποδίζει την ευτυχία μου και θέλω να με βοηθήσεις να τη καταστρέψω”. 

Burka Avenger, η πρώτη γυναίκα superhero του Πακιστάν

Δε θα μπορούσε να λείπει από την απόλυτη γιορτή της pop culture. Η Burka Avenger είναι όχι μόνο η πρώτη animated σειρά του Πακιστάν, αλλά και η μοναδική με γυναίκα υπερήρωα και έχοντας κερδίσει αρκετά βραβεία το 2013, κατάφερε να πάρει λίγη από τη δόξα των διασήμων ηθοποιών στους διαδρόμους της Comic Con. Αντίθετα με άλλους “συναδέλφους” της η Jiya μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών και την εκπαίδευση σε μια φανταστική πολη του Πακιστάν φορώντας μια burka για μεταμφίεση. Είναι από τις λίγες φορές που μια animated σειρά περνάει τόσο ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει ένα ολόκληρο έθνος και ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετικό θέαμα. Με τούτα κι εκείνα το booth της Burka Avenger  στη Comic Con γέμισε με κόσμο.