MASTERCHEF

MasterChef τελικός: Όλα όσα ξέρουμε για τον Μανώλη και τη Σπυριδούλα που διεκδικούν τη νίκη

Λίγες ώρες απομένουν για τον μεγάλο τελικό του MasterChef στο τέλος του οποίου θα μάθουμε ποιος θα πάρει τελικά τον τίτλο του reality μαγειρικής αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ. Ο Μανώλης και η Σπυριδούλα είναι οι δύο παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος ενός τετραμήνου δοκιμασιών που καταλήγει στην αποψινή βραδιά. Οι δύο παίκτες, που δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό, είχαν όπως επέδειξαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τη μεγαλύτερη επιτυχία στις μαγειρικές δοκιμασίες και ίσως τη μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη. Εμείς θυμόμαστε λεπτομέρειες από τη ζωή τους και τους ευχόμαστε «Καλή επιτυχία. Ας νικήσει ο καλύτερος».

 

Σπυριδούλα

Η Σπυριδούλα εξαρχής δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef με στόχο να κερδίσει, μαθαίνοντας ταυτόχρονα από τους καλύτερους «δασκάλους». Αυτό που τη βοήθησε να μπει στο παιχνίδι ήταν η πίστη του μέλλοντα συζύγου της και των δικών της ανθρώπων στις ικανότητές τους. Η Σπυριδούλα, ο γάμος της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες στο παιχνίδι, τόσο με συμπαίκτες της που βγαίνοντας είχαν να πουν απο μία κακή κουβέντα για εκείνη όσο και στο κοινό. Η ίδια προσπάθησε να αποκαταστήσει την αλήθεια για τον εαυτό της δηλώνοντας «είμαι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Είμαι παρεξηγημένη» ενώ και ο πατέρας της Λευτέρης προσπάθησε να πει ότι η κόρη του δεν είναι έτσι όπως δείχνει μιλώντας σε εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. «Είναι ένα παιδί πολύ ξεχωριστό. Δεν είναι ο χαρακτήρας της αυτός που βγαίνει προς τα έξω. Κι αυτό πιστεύω πως έχει δημιουργηθεί περισσότερο όχι από τα τηλεοπτικά, όσο από το Ίντερνετ κλπ.» είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Η μαγειρική για τη Σπυριδούλα σημαίνει έρωτας χωρίς ταμπού, όπως ανέφερε το βιογραφικό της όταν μπήκε στο παιχνίδι. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της δυναμική, ανεξάρτητη και νευρική. Δηλώνει πως είναι γεννημένη για ανατροπές και ανυπομονεί να τις ζήσει μέσα στο παιχνίδι. Ένα πιάτο που περιγράφει τον έρωτα είναι μια τέλεια μακαρονάδα με καραμελωμένη πανσέτα και αμύγδαλα. Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα πολεμήσει σαν αγρίμι. Υπάρχουν πολλά πράγματα, που θα της λείψουν μπαίνοντας στο σπίτι του MasterChef αλλά με τη δημιουργικότητα και την καθημερινή ανυπομονησία για το ποιο θα είναι το επόμενο πιάτο, πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Αν παρομοίαζε τον εαυτό της με κάποιο υλικό της κουζίνας, θα ήταν ζουμερή σπαλομπριζόλα. Για εκείνη μέντορας σημαίνει πατέρας – καθοδηγητής. Ήθελε εξαρχής να είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και αισθάνεται υπέροχα, που πραγματοποίησε την επιθυμία της.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάλι καλούνταν κάθε εβδομάδα να απολογείται για εκείνη στο Twitter όταν οι χρήστες τον καλούσαν να απαντήσει πώς την ανέχεται στην ομάδα του. Ο ίδιος είχε δώσει και την πιο επική απάντηση σε αυτά τα σχόλια την οποία θα δεις παρακάτω.

Διάβασε επίσης: Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 7 φορές που απέδειξε ότι είναι ο βασιλιάς του Twitter

Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατακτά τον τίτλο του MasterChef στην ελληνική εκδοχή του reality μαγειρικής αλλά σίγουρα έχει καταφέρει να σπάσει ένα ρεκόρ, αυτό των ντεσιμπέλ του show όταν σε μία δοκιμασία χρειάστηκε να φωνάξει λίγο παραπάνω. Στο θυμίζουμε και περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο.

Μανώλης

Μπορεί ο Μανώλης να μην έβγαλε πιάτο στην 4ωρη δοκιμασία μέρος του τελικού που προβλήθηκε την Τρίτη, όμως δικαίως θεωρήθηκε από πολύ νωρίς φαβορί για τον τίτλο του MasterChef λόγω των μαγειρικών του ικανοτήτων. Ο Μανώλης έχει καταφέρει να μαγειρέψει 10 φορές το καλύτερο πιάτο, ενώ στις αποσκευές του έχει μαζέψει 10 χιλιάδες ευρώ από επιμέρους έπαθλα. Ούτε αυτός είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο κοινό και χαρακτηρισμοί με τον οποίο οι τηλεθεατές τον συνοδεύουν είναι «υπερόπτης» και «αδιάφορος».

Αυτή την «αδιάφορη» παρουσία του στο παιχνίδι διέκοψε για λίγο με μία γκάφα μεγατόνων που μας έκανε όλους να συζητάμε για το MasterChef. Ο Μανώλης είναι ο παίκτης που «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του reality.

Διάβασε ακόμα: MasterChef: Η γκάφα μεγατόνων του Μανώλη με τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μανώλης δήλωσε αρχικά συμμετοχή μαζί με τον συγκάτοικο, πρώην συνάδελφο και πολύ καλό του φίλο, ο οποίος δεν τα κατάφερε να πάρει μέρος στο παιχνίδι. Αν και θεωρεί πως ακούγεται κλισέ αλλά είναι αληθινό, αυτό που τον βοήθησε πάρα, πάρα πολύ να μπει στο παιχνίδι είναι η στήριξη των φίλων και της οικογένειάς του.

Το φαγητό για τον Μανώλη σημαίνει αγάπη γιατί αυτό ήταν το μέσο της εκδήλωσης της αγάπης στην οικογένειά του. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να το κάνει κι εκείνος, να εκφράζει την αγάπη του μέσω της μαγειρικής.

Δηλώνει πεισματάρης, ειλικρινής, ήρεμος, τίμιος και λιγότερο αλαζόνας απ’όσο μπορεί να δείχνει, ωστόσο το κοινό δεν συμφωνεί ιδιαίτερα μαζί του. Παραδέχεται πως κάποιες φορές γίνεται και λίγο τεμπελάκος. Κι εκείνος βρέθηκε στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου από την αρχή του παιχνιδιού και η έννοια του μέντορα για εκείνον είναι σε κάθε άνθρωπο που θα πιστέψει και θα επενδύσει στον άλλο. Είναι εκείνος που σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου και θα σε βοηθήσει συγχρόνως να διορθώσεις και τις ατέλειές σου.

Το πιάτο, που περιγράφει την αγάπη είναι τα γεμιστά χωρίς κιμά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα μαγειρέψει καλά και θα δείξει σε κριτές και συμπαίκτες ότι το θέλει πολύ. Θεωρεί πως όταν θες να κερδίσεις κάτι, πάντα χάνεις κάτι άλλο. Είναι επιλογή του να χάσει ορισμένα πράγματα για να μπει στο MasterChef και σίγουρα δεν το μετανιώνει. Αν ήταν υλικό στην κουζίνα θα ήταν σκόρδο, γιατί garlic is life, όπως είχε αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.