EUROVISION

Eurovision 2019: Ο καυγάς στα παρασκήνια πριν τον πρώτο ημιτελικό

AP Photo/Sebastian Scheiner

Έτοιμες για τον πρώτο ημιτελικό είναι οι αποστολές της Ελλάδας και της Κύπρου που θα εμφανιστούν στον αποψινό ημιτελικό της Eurovision, ο οποίος θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr στις 10 το βράδυ. Η Κατερίνα Ντούσκα θα τραγουδήσει το Better Love και όλοι θα ευχηθούμε να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού, οι καλλιτέχνες των χωρών που προκρίθηκαν θα δώσουν συνέντευξη τύπου και θα κληρωθεί η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής στον τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Δες κι αυτό: Eurovision 2019: Η δήλωση της Ντούσκα για το σκηνικό ”προφυλακτικό” και η αποκάλυψη της Τάμτα για τα τεχνικά προβλήματα

Πριν τον ημιτελικό, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική πρόβα της ελληνικής αποστολής για την οποία μίλησε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην «Φωλιά των Κου Κου». «Είδα δύο εντελώς διαφορετικές πρόβες. Η μεσημεριανή με τη βραδινή δεν έχει καμία σχέση. Θεωρώ ότι είναι η πιο βελτιωμένη σκηνοθετικά πρόβα του πρώτου ημιτελικού, που είναι ένας ημιτελικό με μεγάλα προβλήματα από πολλές αποστολές» σημείωσε.

Για μία απόλυτα Eurovisio-νική εβδομάδα συντονίσου καθημερινά 16:00-18:00 στην εκπομπή «Το Lifestyle φταίει» στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6.

 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κλίμα μεταξύ συμμετεχόντων και διοργανωτών πάσχει. «Χθες άκουσα έναν καυγά με την Πορτογαλία που δεν της αρέσουν καθόλου τα πλάνα της. Αντίστοιχες συζητήσεις έγινε και με την Εσθονία, είδαμε το Ισραήλ να ζητάει να κάνει ξανά πρόβα. Ο Φωκάς Ευαγγελινός στην Ισπανία ζήτησε να κάνει ξανά πρόβα. Όλα αυτά δείχνουν ένα γενικότερο πρόβλημα στη φετινή διοργάνωση. Η Ελλάδα φαίνεται να το ξεπερνά», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Sebastian Scheiner