ΥΠΝΟΣ

5 ταινίες που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς

Ο ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο- μετά το φαγητό και το σεξ προφανώς, ωστόσο υπάρχουν αρκετές φορές που δυσκολευόμαστε φοβερά να ηρεμήσουμε και να τον απολαύσουμε.

Από την Νάνσυ Κωστακοπούλου

Προσωπικά δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω στριφογυρίσει στο κρεβάτι με τις ώρες μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Ακόμα και ύστερα από προβολή 3 επεισοδίων παλιότερων σεζόν Grey’s Anatomy (όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, τι να κάνουμε) δεν έχω καταφέρει να νυστάξω καθόλου. Εντάξει, μπορεί- ΜΠΟΡΕΙ να φταίει το γεγονός ότι η σειρά δεν είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική, για αυτό και αποφάσισα να κάνω μια έρευνα και να εντοπίσω ταινίες που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

– Ένα οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον Richard Attenborough

Μπορεί να σου φαίνεται γελοίο αυτό που σου προτείνω, αλλά η φωνή του Attenborough είναι τόσο soothing που ακόμα και όταν βλέπεις την τίγρη να ορμάει στη ζέβρα δεν ταράζεσαι. Το Blue Planet πάντως είναι μια πολύ safe επιλογή γιατί βλέπεις και θάλασσα, που όσο και να το κάνεις μια ηρεμία στην βγάζει (και λίγο κατούρημα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή).

Το Amour, του Michael Haneke

Να δηλώσω εξαρχής ότι δεν έχω τίποτα με τον Haneke, να’ ναι καλά ο άνθρωπος να κάνει ταινίες, αλλά εγώ στο Amour κοιμήθηκα σαν να μην υπάρχει αύριο. Οπότε, there you go είμαι το ζωντανό παράδειγμα ότι αυτή η ταινία λειτουργεί φανταστικά ως υπνωτικό χάπι.

 

– Μια οποιαδήποτε ταινία με πρωταγωνιστή τον Morgan Freeman

Εντάξει ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις το Last Vegas αλλά το Bucket List ή το Driving Miss Daisy είναι πολύ καλές επιλογές. Στο ίδιο concept όμως με τον κύριο Attenborough μπορείς να επιλέξεις και κάποιο από τα ντοκιμαντέρ στα οποία ήταν αφηγητής, όπως το υπέροχο The Cosmos.

– Το Sleepless in Seattle με τον Tom Hanks

Αυτή η ταινία θα έπρεπε να έχει by default μια θέση σε ανάλογες λίστες καθαρά και μόνο γιατί ο Tom Hanks είχε το ίδιο πρόβλημα με αυτό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς σήμερα. Δεν θυμάμαι και πολύ τι γίνεται (λολ), μόνο ότι ο δόλιος ακούει συνέχεια ραδιόφωνο και κάπως ερωτεύεται με την Meg Ryan. (Ελπίζω να με συγχωρέσει το PopCode για αυτό το κενό στις γνώσεις μου).

– Το The Artist

Είναι μια βωβή ταινία, ΑΡΑ το να ξεραθείς στον καναπέ ενώ εκείνοι θα κάνουν την #τέχνει τους είναι σιγουράκι. Θα σε νανουρίσει μια χαρά και η μουσική υπόκρουση, ποιος τη χάρη σου.

 

– Το Her, του Spike Jonze

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ταινία θα έπρεπε να κυκλοφορεί και σε audio version για να την ακούμε ενώ περπατάμε το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Μια από τις πιο όμορφες ταινίες, με υπέροχη φωτογραφία και χρώματα που θα σε ηρεμήσουν και ένας Joaquin Phoenix- γλυκάκι που σου φτιάξει πολύ το βράδυ *γουίνκ γουίνκ*.