LIFE

Tommy Tucker: Ο σκίουρος που έγινε η μασκότ της Αμερικής στο Β’ Παγκόσμιο

Ο Tommy Tucker ήταν ένα νεογέννητο σκιουράκι όταν έπεσε από ένα δέντρο στην αυλή της Mrs. Bulli ένα ωραίο απόγευμα του 1942 κι έκτοτε έμελλε να γίνει η αγαπημένη μασκότ της Αμερικής, τόσο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και μεταπολεμικά.

Η κυρία Bulli δεν είχε παιδιά, οπότε αποφάσισε να υιοθετήσει το μικρό σκίουρο. Του φερόταν σα να ήταν το παιδί της, τον τάιζε, τον έκανε μπάνιο, τον κοίμιζε και τον έντυνε με κοριτσίστικα ρούχα, παρόλο που ήταν αρσενικός, γιατί η πυκνή ουρά του δεν χωρούσε σε παντελόνι.

 

Ο Tommy έχει παλτό και καπέλο για να πηγαίνει για ψώνια, ένα μεταξωτό φόρεμα για τη βόλτα του και μια στολή του Ερυθρού Σταυρού για να επισκέπτεται το νοσοκομείο“, έγραφε χαρακτηριστικά το περιοδικό “Life” το 1994  για το σκίουρο, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Nina Leen.

 

Η κυρία Bulli τον πήγαινε σε σχολεία και παιδικά νοσοκομεία όπου διασκέδαζε το νεανικό κοινό του, ενώ χαρακτηριστικό της δημοφιλίας του είναι πως συμμετείχε και σε ραδιοφωνικό σποτ μαζί με τον πρόεδρο Ρούσβελτ, με σκοπό των πώληση πολεμικών ομολόγων. Στο αποκορύφωμα της δόξας του, δε, το fan club του είχε 30.000 μέλη.

 

Ο αγαπητός σκίουρος πέθανε στις 25 Ιουνίου 1949. Η κυρία Bulli τον έστειλε σε εταιρεία ταρίχευσης στο Ντένβερ ώστε να μπει σε μουσείο αν και τελικά, άγνωστο πώς, κατέληξε σε μία κάτοικο του Maryland. Όταν πέθανε κι εκείνη το 2005, προσέφερε τον Tommy με όλα του τα υπάρχοντα στο ινστιτούτο Smithsonian, το οποίο και τον απέρριψε. Το πού βρίσκεται σήμερα ο πιο διάσημος σκίουρος της Αμερικής παραμένει ακόμα μυστήριο.