INSTAGRAM

Πώς το Instagram κάνει πιο νόστιμο το φαγητό σου;

Το σκηνικό είναι γνωστό. Μόλις σου σερβίρουν το λαχταριστό μπέργκερ με τις τραγανές πατάτες και το ψιλοκομμένο μπέικον που μπλέκεται με το λιωμένο τσένταρ (ω θεέ μου, λιγώνομαι και μόνο στην ιδέα) αντί να κάνεις το προφανές- δηλαδή να εξαφανίσεις το γεύμα σου, βγάζεις το κινητό και αρχίζεις  να τραβάς φωτογραφίες για να τις ποστάρεις στο Instagram.

Από την Νάνσυ Κωστακοπούλου

Είναι αρκετές οι φορές που οι πατάτες μου έχουν κρυώσει μέχρι να βρω το σωστό φίλτρο στο VSCO και άλλες τόσες που η οθόνη του κινητού μου έχει γεμίσει ψίχουλα από το φαγητό. Φυσικά οι περισσότεροι φίλοι μου με κοροϊδεύουν για αυτή την συνήθειά μου, ωστόσο η επιστήμη έρχεται να δικαιώσει όσους προτιμούμε να φωτογραφίσουμε το φαγητό μας πριν κάνουμε βουτιά στο πιάτο.

Μια καινούρια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Marketing, έδειξε ότι το να ανεβάζεις φωτογραφίες του φαγητού σου στο instagram κάνει το φαγητό σου πιο γευστικό και λαχταριστό. Σωστά διάβασες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έχουν αυτή τη συνήθεια γεύονται καλύτερα το φαγητό τους σε σχέση με αυτούς που το τρώνε χωρίς να ασχοληθούν με το ποιο φίλτρο θα αναδείξει καλύτερα το ντοματίνι. Την επόμενη φορά λοιπόν που η κολλητή σου θα γκρινιάξει γιατί δεν την αφήνεις να αγγίξει το πιάτο της μέχρι να πετύχεις τη σωστή λήψη, ξέρεις τι θα της πεις!