INSTAGRAM

Πως να αποκτήσεις (εύκολα) περισσότερους followers και likes στο instagram

‘’Αυτός με τις χάλια φωτογραφίες γιατί έχει τόσους followers στο isntagram και εγώ όχι;’’ με ρώτησε με απόγνωση μια μέρα μια φίλη μου. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο account που μου έδειξε δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό· ήταν ένα ακόμα τυπικό feed με ηλιοβασιλέματα, φαγητά και τσιτάτα με ωραίες γραμματοσειρές που για κάποιον λόγο είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες like και σχόλια από κάτω.

Επειδή λοιπόν ζούμε πλέον σε ένα κόσμο που οι followers σου στο εκάστοτε social medium μπορούν να μεταφραστούν σε ευκαιρίες για δουλειά και συνεργασίες με εταιρείες αξίζει να αντιμετωπίσεις το instagram στην προκειμένη, με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι συνήθως- εκτός αν θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις τέχνη βάζοντας ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι· μαζί σου είμαι.
Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να δεις τα νούμερα να ανεβαίνουν;

1. Μοίρασε τις φωτογραφίες που ανεβάζεις και στα υπόλοιπα social media σου

Εντάξει μην κάνεις ΚΑΘΕ φορά κοινοποίηση στο facebook, γιατί αλλιώς το feed σου θα γίνει βαρετό, αλλά στο twitter και στο tumblr μπορείς άνετα να ‘πετάς’ τις φωτογραφίες σου για να τις δουν και άλλοι φίλοι σου.

2. Μην ξεχνάς τα hashtag

Αν είσαι από αυτούς που μισούν τα δεκάδες hashtag κάτω από τις φωτογραφίες έλα να κάνουμε παρέα τα ταπεινά και άγνωστα account μας και να συζητήσουμε το πως δεν θα κερδίσουμε ποτέ παραπάνω followers αλλά και like. Αν πάλι είσαι από αυτούς που τα λατρεύουν, τότε συγχαρητήρια κάνεις πολύ καλά γιατί δείχνεις την φωτογραφία σου σε μεγαλύτερο κοινό, ωστόσο use them wisely. #Με #το #να #βάζεις #χασταγκ #που #δεν #χρησιμοποιεί #κανείς #δεν #κερδίζεις #τίποτα (έχω δει πρόταση με hashtag σε κάθε λέξη, αλήθεια). Τι θέλω να πω; Ότι το #καλαμαρακιστηνΤηνο και το #παρεαμετιςκολλητούλεςγιακοκτέιλ, σόρι κιόλας, δεν θα το δει κανείς, προτίμησε πιο παγκόσμια hashtag και πιο συγκεκριμένα. Στη φωτογραφία του σκύλου σου αντί για #dogsofinstagram βάλε τη ράτσα του, π.χ #yorkshireterrier.

4. Συνδύασε φωτογραφίες

Μια έρευνα που έγινε έδειξε ότι τα κολάζ στο instagram κερδίζουν 20% περισσότερα like και 25% περισσότερα σχόλια σε σχέση με μια απλή φωτογραφία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Layout του instagram και να φτιάξεις κολάζ με διάφορες στιγμές και θα δεις τη διαφορά.

5. Κάνε like σε άλλους!

Μπες στο search, γράψε το hashtag που σε ενδιαφέρει και ξεκίνα να μοιράζεις απλόχερα like σε ξένα account. Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν like back αλλά και follow άτομα που έχουν δει από άσχετα like. Αλλά προς θεού, μην γίνεις από αυτές που κάνουν follow κάποιον και μετά από λίγο κάνουν unfollow για να φαίνεται ότι έχεις μεγάλο κοινό.

6. Απόφυγε τα φίλτρα του instagram

Τα έτοιμα φίλτρα σπάνια αναδεικνύουν τις φωτογραφίες σου για αυτό καλό είναι να πειράζεις εσύ τη φωτεινότητα, τις σκιάσεις και τα χρώματα από το edit. Αν δε σε καλύπτουν αυτά μπορείς να κατεβάσεις μερικά app για επαγγελματικό αποτέλεσμα.