INSTAGRAM

Αυτό το προφίλ με παππούδες στην Ιταλία, θα σε ταξιδέψει με έναν τρόπο μαγικό

Ο παππούς της Tiana Madera ήταν ερωτευμένος με την Ιταλία, επειδή οι γονείς του ήταν από τη Σικελία. Η περηφάνεια του για την καταγωγή του ήταν κάτι που σκεφτόταν συνεχώς η Tiana για όσο έμενε στην Ιταλία, γεγονός που την ενέπνευσε να δημιουργήσει και το "not my nonni".

Έβλεπε πάντα τους παππούδες, τους nonni, γύρω της, και έβρισκε ανακουφιστικό το να μένει στη χώρα που ο παππούς της λάτρευε τόσο, ειδικά επειδή όσο αυτή έλειπε μακριά, εκείνος έφυγε από τη ζωή.

Μετά τον θάνατό του, το να φωτογραφίζει τους ηλικιωμένους στη χώρα της, έγινε κάτι σαν φωτογραφικό project, και αυτή είναι η πολύ γλυκιά ιστορία πίσω από το instagram page που φιλοξενεί τις πιο υπέροχες εικόνες από τη γειτονική Ιταλία.

 

Πρόκειται για φωτογραφίες από απλές στιγμές, τίποτα περίτεχνο ή στημένο. Η καθημερινότητα των ηλικιωμένων στην Ιταλία, άλλωστε είναι κάτι που – όπως βλέπεις κι εσύ – γράφει πολύ στο φακό.

Not my nonni are off on their daily afternoon stroll. They take two walks a day during the warmer months, up from only one walk a day during winter. #notmynonni by @luccialtrove

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #notmynonni (@notmynonni) στις

 

Κάνουν βόλτες, κάθονται σε παγκάκια, πάνε σε μουσεία, οδηγούν, παίζουν μουσική, βγάζουν έξω τα σκυλάκια τους, ψωνίζουν, μαγειρεύουν, συνομιλούν.

Not my nonna and Bruno are not really into Mondays. They'll watch TV and keep each other company today. She will wait until Tuesday to do any errands. #notmynonni by @sminchilli.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #notmynonni (@notmynonni) στις

 

Πλέον η Tiana ανεβάζει τις εικόνες που της στέλνει άλλος κόσμος, καθώς η ίδια έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ. «Υπάρχει ένας ρομαντισμός σ’ αυτό. Οι μεγάλες σχέσεις για τις οποίες συζητάω, ή κάποια τραγική απώλεια που μπορεί να αναφέρω – οι ιστορίες που λέω στις μικρές λεζάντες, όλες στοχεύουν στο να εμπνεύσουν συναισθήματα. Όλοι θέλουμε να νιώσουμε κάτι και προσπαθώ να το εκφράσω αυτό σε κάθε post», λέει η Tiana.

Not my nonne are soaking up Ferragosto until the very end. After all, they've been doing it for decades. #notmynonni by @ambrag91

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #notmynonni (@notmynonni) στις

Not my nonni have always been faithful, but hey, they can look. Right? #notmynonni by @nevertoobeautiful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #notmynonni (@notmynonni) στις

 

Κοιτάζοντας τις εικόνες αυτές, το μυαλό σου ταξιδεύει στο χώρο, αλλά και στο χρόνο. Παράλληλα θα αναγνωρίσεις κι εσύ κάποια κομμάτια πολύ ανθρώπινα, που όλοι έχουμε νιώσει και βιώνουμε καθημερινά ή σε κάποια φάση της ζωής μας: την οικογένεια, την ενηλικίωση, την απώλεια, την αγάπη.