LIFE

Η πανηγυρική νίκη του Ladylike στο Euroleague Escape Room

Νόμιζαν ότι θα κάνουμε πίσω. Είπαν οι γυναίκες δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους και λυγίζουν υπό πίεση, ''σιγά μην καταφέρουν να αποδράσουν'' ακούστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες της 24 Media. Ας γελάσω!

Η ομάδα του Ladylike όχι απλά έδωσε δυνατό παρόν στο Turkish Airlines Euroleague Escape Room, αλλά κατάφερε να αποδράσει έχοντας στη διάθεσή της σχεδόν 7 λεπτά. Μια λέξη θα πω. Γλέντι.

Σαν αυτό το γλέντι του Σπανούλη σε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι ειδικές γνώσεις μου στο άθλημα. Ναι, βλέπω μπάσκετ- δεν παρακολουθώ φανατικά αλλά ξέρω ότι ο Ολυμπιακός γλεντάει τον Παναθηναϊκό και ότι έχει σηκώσει πανηγυρικά δύο συνεχόμενες φορές το τρόπαιο της Ευρωλίγκας (όσο γράφονται αυτές οι γραμμές εύχομαι να μην έχω κάνει κάποιο λάθος, γιατί ποιος ακούει τα παιδιά στο Sport24.gr).

Δεν θα σας πω ψέματα, το γεγονός ότι το escape room είχε θέμα το μπάσκετ μας άγχωσε αρκετά γιατί η επαφή που έχω εγώ, η Μάριον και η Δέσποινα με το άθλημα είναι ελάχιστη- εκτός αν μετράει το γεγονός ότι πετάμε τα ποτήρια του καφέ στον κάδο από απόσταση γιατί βαριόμαστε να σηκωθούμε από την καρέκλα- ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΠΛΑ ΛΕΩ.

Η Δέσποινα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να λύσει το γρίφο μιλούσε με το παπούτσι του Διαμαντίδη- δεν της αποκάλυψε κάτι ωστόσο.

Η Δήμητρα από την άλλη, ο chief της ομάδας, λατρεύει το μπάσκετ και έχει δηλώσει ότι ήταν ερωτευμένη με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, βέβαια αυτό δεν την βοήθησε ιδιαίτερα όταν ψάχναμε τι στο καλό έκανε αυτό το πράγμα εκεί μέσα.

Έφτασε μάλιστα οριακά στο σημείο να μας διώξει όλες και να λύσει τους γρίφους μόνη της. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία της ήταν καταλυτική στη συνέχεια του παιχνιδιού- θα σου αποκαλύψω μόνο ότι χρειάστηκε να κάνει ό,τι και η Katherine Zeta Jones στην ταινία Entrapment.

Τι ακριβώς ψάχναμε στο Turkish Airlines Euroleague Escape Room σε ακούω να ρωτάς και θα σου αποκαλύψω (χωρίς να σου κάνω spoiler βέβαια). Σε αυτό το πρώτο αθλητικό Escape Room, το οποίο έγινε πράξη χάρη στο Sport24.g, την Turkish Airlines Euroleague και την εταιρεία δημιουργίας Escape Room Game Over ψάχνεις τον τρόπο να κλέψεις το κύπελλο της διοργάνωσης. Νιώθεις έτοιμη να πας; Κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ.

Εδώ, όπως βλέπεις ψάχναμε επίμονα κάτι που ήταν ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ και εγώ πίσω είχα ύφος τύπου- ”μα απορώ γιατί δεν μπορείτε να το λύσετε ρε κορίτσια”.

(Δεν βοήθησα και πολύ όταν πήγα να κοιτάξω!)

Ακόμα και η ειδικός στο μπάσκετ, Δήμητρα κοιτούσε με απορία τον πίνακα- η Δέσποινα πάλι έκανε ό,τι μπορούσε να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά του escape room.

Το φανταστικό με αυτό το δωμάτιο είναι ότι σε μεταφέρει σε ένα σκηνικό παρόμοιο με της ταινίας Ocean’s Eleven καθώς οι γρίφοι, τα κρυμμένα κλειδιά και τα laser (!) που σε περιμένουν εκεί μέσα θα σε κάνουν να αισθανθείς σαν να πρωταγωνιστείς στην ταινία- η μουσική υπόκρουση πάντως σίγουρα σε βάζει σε ανάλογο κλίμα!

Θέλει υπομονή; Ναι. Θέλει ψυχραιμία; Σαφώς. Είχαμε και τα δύο; Όχι. Η αλήθεια είναι ότι κανά δυό φορές είπαμε να τα παρατήσουμε, αλλά επειδή το είδαμε λίγο εγωιστικά και πεισμώσαμε επιμείναμε και καταφέραμε να λύσουμε όλους τους γρίφους και να αρπάξουμε το κύπελλο πριν βγούμε πανηγυρικά από το δωμάτιο. (Αν είχαμε μικρόφωνο θα το ρίχναμε στην έξοδό μας, αλλά δεν είχαμε).

Αν λοιπόν θέλεις να ζήσεις μια εμπειρία διαφορετική από τις άλλες και να νιώσεις λίγη από τη μαγεία της Euroleague και την έξαψη του να αποκτήσεις το πολυπόθητο τρόπαιο αξίζει να περάσεις μια βόλτα από το Turkish Airlines Euroleague Escape Room στο χώρο του Game Over, στον 1ο όροφο του Village Shopping & More στου Ρέντη. Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου ΕΔΩ.

Το Turkish Airlines Euroleague Escape Room άνοιξε τις πύλες του στις 23 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου είναι τα εγκαίνιά του! Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς και Λευτέρης Μποχωρίδης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να λύσουν τους γρίφους του δωματίου και να κλέψουν το τρόπαιο.

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson