LIFE

Η Λαίδη κι ο Αλήτης: Το live action trailer της ταινίας των παιδικών μας χρόνων είναι σκέτη γλύκα

Η Λαίδη κι ο Αλήτης είναι μία από τις πιο κλασικές ταινίες της Disney γιατί ανήκει στις πρώτες που είδαμε (1955) και έχει αυτήν τη διαχρονική απλότητα των πρώτων ταινιών κινουμένων σχεδίων. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πώς ένιωσε η Λαίδη όταν παραγκωνίσθηκε λόγω της έλευσης του μωρού στην οικογένεια αλλά και το μεγάλο έρωτα με τον Αλήτη, που τη μύησε στη street life.

 

Και τώρα, η ταινία με πρωταγωνιστές σκύλους επιστρέφει σε live action εκδοχή, ακολουθώντας την πορεία του Lion King, του Αλαντίν, της Μουλάν και άλλων που έγιναν remake με μία μοντέρνα πινελιά. Οι φωνές των πρωταγωνιστών ανήκουν στον Justin Theroux και την Tessa Thompson αλλά δεν είναι αυτοί οι βασικοί ηθοποιοί. Η Rose και ο Monte ήταν κάποτε δύο άγνωστα κουτάβια που εξελίχθηκαν σε πολύ καλούς ηθοποιούς.

Δες κι αυτό: Mafalda: Η πανέξυπνη 6χρονη έγινε 55 ετών και θυμόμαστε τα μαθήματα ζωής που μας έχει δώσει

«Όταν τους γνώρισα και μπήκαν στη ζωή μας, δεν ήταν καθόλου εκπαιδευμένοι, αλλά τώρα είναι απίστευτοι στη δουλειά τους», είπε ο σκηνοθέτης Charlie Bean. Σε αντίθεση με το Βιβλίο της Ζούγκλας και το Lion King, η Λαίδη κι ο Αλήτης είναι ένας συνδυασμός αληθινών ζώων και ψηφιακού animation. Πρώτη από το casting πέρασε το κόκερ σπάνιελ Rose και μετά βρέθηκε ο συμπρωταγωνιστής της Monte. «Αυτή είναι πιο παιχνιδιάρα κι επαγγελματίας, ενώ ο Monte είναι χαζούλης και χαρούμενος», μας ενημέρωσε ο συντονιστής ζώων, Mark Forbes.

Οι υπόλοιπες φωνές του cast θα είναι των Sam Elliott, Janelle Monae και Benedict Wong ενώ η εκπαίδευση των σκύλων ξεκίνησε με τις πολύ κλασικές εντολές «μείνε» και «κάτσε», περνώντας σε πιο σύνθετες συμπεριφορές, όπως το τρέξιμο και τα πηδηματάκια. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, η σκηνή του ραντεβού είναι κανονικότατη και πήρε μήνες προβών. Αλλά η σκηνή είχε τελειώσει σε 30 δευτερόλεπτα. Ο Νοέμβριος μόλις απέκτησε νόημα και περιμένω πώς και πώς να δω την αγαπημένη μου κουταβοταινία στη μεγάλη οθόνη. Γουφ.