GAME OF THRONES

H πρώτη γυμνή σκηνή της Arya στο GoT ήταν λιγότερο άβολη από το σχόλιο της Sansa γι’ αυτήν

Όσοι έχουν δει το δεύτερο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones ξέρουν ήδη πώς περιλάμβανε μία σκηνή που έκανε πολλούς θεατές να νιώσουν παράξενα που την παρακολουθούσαν. Στην σκηνή η 18χρονη στο σύμπαν της σειράς Arya, που υποδύεται η 22χρονη στην πραγματικότητα Maisie Williams, κάνει για πρώτη φορά σεξ αφού θέλει πριν συμμετέχει σε μια μάχη που είναι πολύ αβέβαιη για την ζωή όλων των ηρώων της σειράς να μάθει πως είναι να κοιμάται με έναν άντρα. Όλα καλά και όλα ωραία για την Arya, αλλά αρκετοί ήταν οι χρήστες του Twitter που ένιωσαν παράξενα να βλέπουν έναν χαρακτήρα που έχουν δει από παιδί να γίνεται γυναίκα στην οθόνη τους να βρίσκεται σε μια τέτοια σκηνή.Το περίμενες, είμαι βέβαιη, αφού όπως ξέρεις, η γυναικεία σεξουαλικότητα όταν εκφράζεται με δυναμισμό, είναι κάτι δύσκολο να το αποδεχτεί ο κόσμος.

Μάλιστα και η ίδια η Maisie Williams αποκάλυψε ότι αρχικά νόμιζε πώς η σκηνή του σεξ ήταν μία φάρσα από τους δημιουργούς της σειράς. Σε συνέντευξή της στο Entertainment Tonight διηγήθηκε το περιστατικό που ξεκίνησε μόλις η τηλεοπτική αδελφή της Sophie Turner (υποδύεται τη Sansa Stark) και καλή της φίλη στην πραγματική ζωή, διάβασε τη σκηνή της. «Η Sophie μου είπε, ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να διαβάσεις αυτή τη σκηνή πρώτα. Οπότε την διάβασα και βασικά αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έμαθα για όλη τη σεζόν. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν φάρσα και είπα στους δημιουργούς: “πολύ καλό παιδιά” και εκείνοι μου έλεγαν: “Όχι, δεν κάναμε κάποια φάρσα φέτος στα σενάρια”. Και σκέφτηκα: “Ω, γαμώτο”».

 

 

Κι αν το «Ω, γαμώτο» ήταν κάτι που σκέφτηκαν κάποιοι χρήστες του Twitter όταν έβλεπαν την σκηνή της Arya, σίγουρα ήταν κάτι που ακόμα περισσότεροι σκέφτηκαν όταν είδαν το Insta – Story της Sophie Turner για τη σκηνή. «Τιμώντας το Πάσχα, φαντάζομαι το Game of Thrones ήθελε το σενάριο να έχει λίγα χοροπηδηχτά ενός μικρού πασχαλινού λαγού σε αυτή την τρύπα» είπε η Sophie Turner πίνοντας το κόκκινο κρασάκι της. Ναι, αυτό που διάβασες. Δεν ήταν αστείο, αν και θα μπορούσε να είναι αυτή η πρόθεση. Εκτός και αν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, το HBO αποφάσισε να εντάξει την αλληγορία για το Πάσχα στο GoT, ήταν και μάλλον θα συμφωνήσουμε όλοι το πιο παράξενο σχόλιο της Sophie Turner για το GoT.

 

Πάντως η σκηνή σίγουρα άξιζε μια πρόποση, ακόμα κι αν τα λόγια ήταν ατυχή, αφού σήμανε την ολοκληρωτική ενηλικίωση της Arya στα μάτια όλων και επίσης παρουσίασε το σεξ με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνηθίζεται στο GoT. Κι αν εσύ ακόμα επιμένεις να τη βλέπεις ως παιδί, αφού έχει σκοτώσει ένα κάρο κόσμο, μάλλον κάποιο λάθος κάνεις. Η Teen Vogue USA μάλιστα το έθεσε πάρα πολύ καλά: «Η πρώτη φορά της Arya είναι από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις που το GoT επικεντρώνεται στην γυναικεία απόλαυση και που το σεξ δεν χρησιμοποιείται ως όπλο. Έχουμε δει πολλές ισχυρές γυναίκες του show να επιβιώνουν μετά από βιασμό ή απόπειρα βιασμού ή να υποφέρουν στα χέρια ενός άντρα και θα πρέπει όλοι να γιορτάσουμε την πρώτη φορά της Arya. Ναι, η Arya Stark όπως τόσα έφηβα κορίτσια έκανε σεξ». Καλύτερο από λαγουδάκια και τρύπες, δεν βρίσκεις;